ŁukaszGD Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 @Efex-Ciebie to trzeba w domu pod kluczem zacząć trzymać <_< <_< <_< Gratuluję raz jeszcze-super, szczególnie ten grubas Ja też miałem jednego ...reszta to maluchy, albo takie co były niechętne do wyjścia na brzeg Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paskud pomorski Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Rzeka ogólnie znana,choć jej nazwy dla zasady nie wymieniam publicznie Miała swoje gorsze i lepsze lata, nadal ma olbrzymi potencjał. Jest na szczęście duża i trudna do przełowienia. Rozpracowanie obecnych miejscówek zajęło mi trzy lata( za rzadko bywam )i nadal jest mnóstwo dobrej wody do odkrycia Owszem jeśli myśle o tej ogólnie znanej rzece, z potencjałem - to moge powiedzieć, że i ona pod naporem wędkarzy, przy obecnym zarządcy i planach retencyjnych długo jeszcze nie wydoli. Wiemy jak było 3-4 lata temu, wiemy jak już rok temu. Widze, że nadal jeszcze można coś fajnego wydłubać, ale ostatnia scenka ze sklepu wędkarskiego - Poprosze zezwolenie na rzeke ... i 2 pudełka czerwonych - nie napawa optymistycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Ta rzeczka to nie wieprz tylko taki lokalny ciurek ale jak do tej pory to tylko ja tam lowie bo od dwoch lat nikogo ani nawet sladow nie widzielem wiec moge powiedziec ze jest tajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 A i wczesniej zapomnialem dodac ze oba pstrazki padly na wobki wykonane moimi raczkami wiec satysfakcja byla podwojna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Mam nadzieję w tym sezonie przekroczyć magiczą (dla mnie) granicę 40 cm No i się dzisiaj udało Nowa życiówka potoka 43 cm Zdjęcia robione na szybko i z samowyzwalacza, no i niestetyu nie wyszły tak jak bym chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Ale najwazniejsze ze granica 40 cm zostala przekroczona gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip0985 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Gratuluje Artech, na tej rzeczce taki pstrąg to już sukces, chyba, że się trotka trafi to można powalczyć. Trza się będzie wybrać bo już dawno na niej nie łowiłem, jakoś na innych okolicznych rzeczkach mam lepsze wyniki i o 40+ dużo łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 artech gratuluje! to ta rzeczka i TEN odcinek na którym byliśmy tydzień temu??? poszedłeś w góre czy w dół od rowku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Gratki @Artech życiówki!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Dzięki panowie Mifek, ta rzeczka nie ten odcinek Po za tym, było jeszcze kilka sztuk ale wszystkie malutkie w kole 20 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paskud pomorski Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 pkt 6. Zasad umieszczania zdjęć na forum Wieści znad wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 A ja pozwolę sobie pogratulować Ci @Artech życiówki.Wiem co znaczą emocje, szczególnie w przypadku gdy pobija się własne rekordy.Szczere gratki raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 @popper - Mistrzu, ty bywasz nad naszymi pstrągowymi rzeczkami zdecydowanie częściej ode mnie. Możesz mni powiedzieć co się dzieje? Gdzie są pstrągi (te większe niż 30+)? Czy faktycznie presja jest już tak ogromna, że zostały same niedobitki? Ten rok jest po prostu najgorszy od wielu sezonów. Co gorsze, nie tylko ja mam takie spostrzeżenia... @Lukasz - najpierw Piaseczno, teraz ładna rybka w dzikiej wodzie. Gratulacje kolego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 @Artech.Gratuluję życiówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Bardzo fajny rybek.Ubarwienie ma jednak bardzo srebrzyste - czy to jakość fotki, czy może ta ryba rzeczywiście jest podobna do małej troci? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 @popper - Mistrzu, ty bywasz nad naszymi pstrągowymi rzeczkami zdecydowanie częściej ode mnie. Możesz mni powiedzieć co się dzieje? Gdzie są pstrągi (te większe niż 30+)? Czy faktycznie presja jest już tak ogromna, że zostały same niedobitki? Ten rok jest po prostu najgorszy od wielu sezonów. Co gorsze, nie tylko ja mam takie spostrzeżenia... @Lukasz - najpierw Piaseczno, teraz ładna rybka w dzikiej wodzie. Gratulacje kolego! Mateusz, jam skromny czeladnik , może dlatego nad rzekami częściej bywam. Tak dla praktyk i wprawek. Niestety, pstrągi widuję jedynie takie, jak nasz kolega, w dłoni swej zaprezentował. Ni mniejsze, ni większe. A liczba ich równie niewielką jest.Co do presji, rzeczywiście spora. Łowiłem w weekendy, łowiłem i w środku tygodnia i niezmiennie, po kilka osób, nad wodą napotykałem.Jeden z kolegów, z okolic Lubania, dowodzi mi ostatnio że, jeno muszka streamerem zwana a odpowiednio podana, bywa jeszcze skuteczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Do tej pory wierzyłem, że po prostu pstrągi są, ale nie biorą: a bo woda pośniegowa, a bo ktoś szedł przede mną i wszystko spłoszył, bo przynęta nie ta, bo słońća za dużo a innym razem bo pada deszcz. Mam jednak wrażenie, ze ze słynnych dolnośląskich łowisk zostalo bardzo niewiele. oczywiście coś tam czasem jeszcze się trafi i przez to człowiek tylko się niepotrzebnie oszukuję, że to może przełom, że w końcu się ruszy i będzie brało i trzeba jeździć co łykend te 150 kilosów w jednąstronę i gonić za piegowatymi... DRAMAT!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Oj cos ja z dnia na dzien coraz bardziej sie przekonuje do tej rzeczki... widze ze tym razem poradziles sobie bez TYCH odbrotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Mateusz, dla mnie, to niemal jak serial Północ-Południe, gdzie Północ, zdecydowanie wygrywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Jeszcze raz dzięki panowie. @pitfish na mojej rzeczce często zdarzają się takie srebrne pstrągi. Fotki są kiepskie ale ryba była srebrna i z niewielką ilością ciemnych kropek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 @Artech, gratuluję życiówki. Brawo! @Efex, @Rocky, piękne ptrągi! Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 ArtechArtech gratuluję życiówki pstrąga.Kiedyś na Welu złowiłem identycznie wyglądającego pstrąga. Do dziś mam wątpliwości, czy ten mój to nie była troć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 dzis i ja wyskoczylem na ciurek (ten co ostatnio tylko zmienilem odcinek) ale szalu nie bylo dwa maluchy zakrecily wobkiem, oto kilka fotek w poprzednim roku w tym dolku walnalem zyciowke http://img365.imageshack.us/img365/7935/n033fd2.jpg a tu juz sie dobrali -naprawiacze przyrody-(melioranci) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 A Adam (@Gromit) też pobił swój rekord (poprzedni był 33 cm) a wcale się jakoś nie chwali... To chociaż ja pokażę co widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 @Lanio, w życiu bym nie podejrzewał, że w takiej kałuży mogą być ryby , jednak jeszcze wiele muszę się nauczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi