Skocz do zawartości

Pstrągi 2008

admin

Rekomendowane odpowiedzi

No już jestem :D.Wybraliśmy się na pstrągi z Mateo i Sławkiem we wtorek i do końca tygodnia musiałem to odrabiać ale się opłaciło.Udało mi się złowić mojego życiowego kropka 48 cm :mellow: .Może nie był olbrzymi ale za to bardzo grubaśny (do mnie mu jeszcze trochę brakuje) :D .Dzięki wszystkim za gratulacje.Pstrąg wziął na Sławkowy 7 cm wobler prowadzony pod prąd .

Pozdrawiam Gromit :D

Dzisiaj, razem z @Tornado, wyskoczyliśmy nad Bóbr. Woda lekko podwyższona. Dość mętna.

Władek schodzi w dół rzeki, z castingiem. Brodzi. Ja idę, prawym brzegiem, w górę. Ze spinningiem.

Po około dwu godzinach biczowania wody, dochodzę do bardzo trudnego technicznie miejsca. Wysoka, prawie pionowa skarpa, gałęzie i kłody w wodzie a nad wodą plątanina kłączy dzikich malin i krzewów.

Z góry widzę, jak gruby pstrąg goni, tuż pod powierzchnią, rybkę długości ok. 12-15 cm :huh:

Z nikają pod skarpą prawie pod moimi nogami.

Z miejsca, trochę po „boleniowemu”, przepuszczam w tym miejscu szósteczkę Sławka.

Raz. Drugi raz…....

Właściwie, mogę prowadzić wabik, wyłącznie prostopadle do brzegu. Na siebie.

Już nie mam jak prowadzić, brak miejsca, wabik wypływan na powierzchnię a za nim pokazuje się kabanek, z rozdziawioną mordą. Pewnie zbiera wobler :mellow: .

Zacięcie i wyrzucenie z wody ryby, to czysta formalność. I tak nie ma miejsca i warunków, na zabawę w technikę i klasyczny hol.

Krótka nadzieja: życiówka

Niestety, miarka pokazuje między 49 a 50 cm :wacko: .

Szkoda. Nie wyrównałem wcześniejszego rekordu

Ale rybka i tak piękna. Po krótkiej sesji foto (muszę się dużo uczyć) wraca do wody B) .

Do 14.00 już nic się nie zdarza.

Ja muszę wracać do domu a Władek jeszcze zostaje. Być może dopisze ciąg dalszy.

post-160-1348913867,1914_thumb.jpg

post-160-1348913867,2686_thumb.jpg