Skocz do zawartości

Pstrągi 2008

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Nigdy więcej 13 :( od samego rana same kłopoty na pierwszy ogień poszły Sławkowe wabki i zostały na dnie w konarach następna 7 zawisła w samym środku przelewu na zwaliskach pomyślałem dość strat i udało się go zdjąć w drodze powrotnej 100mm gałązka nie wytrzymała podemną i 1 kompiel w tym sezonie zaliczona całe szczęście że leciałem na lewy bark dzięki temu komórka i cyfra nie złapały wody,następnie poszły w do wody słynne i łowne blaszki Jacha i tu nie obyło się bez strat za cały dzień 4szt wisi w wodzie.Dalej zachciało mi się wracać drugą stroną więc postanowiłem ztrałować Boberek w znanym miejscu i ledwo się udało byłem już pewny że płynę zastanawiałem się tylko co z elektronika zrobić a w tym czasie żwirek z pod kopytek znika błyskawicznie nie było czasu do rozmyślania trzy szybkie kroki do przodu i udało się złapać wolniejszą płań ale było gorąco.Telefon od Waldka sprowadza mnie na normalne myślenie i drogę powrotną, co najmniej 1300m mam do niego w portkach jak w basenie a droga po samych chaszczach.Gdy dotarłem do samochodu byłem podwójnie mokry. Waldi oznajmia że ma dość zbiera gratki za kropasa i powoli się pakuje do domu ja postanawiam chwilę odpocząć przebrać się i jeszcze tego szczęścia poprubować,Waldi do domu a ja w jego miejsca po 800m zaczynam łowić i znowu 7 Sławka idzie w zaczepy 10lb nie pomaga i tam zostaje,obiecuje sobie że nigdy więcej nikt mnie nie namówi na taki sznurek zakładam rapalkę i po kilku spuszczeniach siada prawdziwa torpeda a ja na wysokiej skarpie i zwalone drzewo podemna kropas bestia obiera sobie za cel do wolności właśnie pod nim i odzyskuje wolność a ja niesmak po całym dniu samych strat :blush:

Może jakoś dam radę , ale przyznaję, że dzisiejszy trzynasty i dla mnie był straszliwie pechowy (pozawędkarsko) aż sam zacząłem się do niego głupio uśmiechać (do trzynastego) i wtedy dał sobie spokój.

Ku pokrzepieniu serc jeszcze jedno zdjątko pstrąga z Adamem (@Gromitem)

post-246-1348913867,9978_thumb.jpg