patu Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 ...w piątek dla odmiany wybrałem się na jeden ze znajomych ciurków ...efekt to 6 złowionych pstrągów i niezliczona ilość kontaktów ...ryby reagowały tylko na jedną przynętę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Patryk,jesteś niesamowity. Kiedy ty na wszystko znajdujesz czas Jaka to przynęta była tak skuteczna jeśli to nie tajemnica??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Patryk ! Gratki, pólnoc górą ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Gratuluje kropka Mateusz piękny, ale on chyba chciał z bliska zobaczyć twoją czapkę i wcale mu się nie dziwię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Waldek, a jakoś znajduję ... w piątek cały dzień na pstrągach... sobota i niedziela na ukochanej Oderce ... co do przynęty, to jak dla mnie ostatnio niezawodna żabka Manns`a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 a jednak żabka manns'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Patryk ! Gratki, pólnoc górą !Dzęki Janusz, dokładnie tak jak mówisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 a to mój dzisiejszy kropek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drynda Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 bylem dzisiaj po poludniu nad rzeka ale zero kontaktu z wiekszym niz 15 cm, na odcinku okolo 100 m maluszki ladnie atakowaly owady, az milo popatrzec ze jeszcze cos w rzeczce plywa, mam nadzieje ze jak podrosna to poczuje je na kijku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Wbrew panującej wszędzie boleniozie i szczupakozie, oraz braku wyników z wyżej wymienionymi (to drugie chyba bardziej ) postanowiłem się wybrać dzisiaj na moją pstrągową rzeczkę. Woda jeszcze średnia, taka jaka zazwyczaj jest w marcu, ale po wydarzeniach z początku kwietnia woda jeszcze do końca nie opadła.Pstrążki były nawet aktywne, niestety niewielkie, wszystkie w okolicy 25 - 30 cm, łącznie 7 sztuk. Już kończyłem wędkowanie gdy w jednym z ostatnich rzutów poczułem mocne szarpnięcie - zacięcie, opór i metr nad wodę wyskakuje potwór nogi mi się ugięły, takiego pstrąga nigdy na żywo nie widziałem. Walka trwała, teren cholernie trudny zero dojścia do wody - stanąłem akurat nad zwaliskiem wszelkiego rodzaju gałęzi i nawet całych drzewek naniesionych przez dużą wodę - pech chciał że jedno z drzewek (jak się później okazało największe ) wchodziło dosyć daleko w nurt. Pan pstrąg nie omieszkał skorzystać z okazji i pięknie owinął żyłkę o przeszkodę. Nie wiem czy to adrenalina czy co, ale odłożyłem wędkę, otworzyłem kabłąk w kołowrotku i zacząłem walczyć z drzewem. Po kilku minutach koniec drzewka był już nad wodą, ale nadal jakiś metr od brzegu do którego dostępu i tak blokowała reszta gałęzi. wziąłem wędzisko i przedarłem się przez to zwalisko na kawałek wolnego brzegu. Chwila manewrowania wędziskiem i udało mi się odczepić żyłkę z zaczepu. Wydawało mi się, że już po wszystkiemu jest ale wyszarpnąłem jeszcze przynętę z kolejnego zaczepu i poczułem przyjemny, pulsujący ciężar na końcu zestawu. Kolejny wyskok nad wodę, kilka odjazdów i młynków i król (może królowa ) rzeki ląduje na brzegu. Pstrąg jest ogromny i piękny. Mój nowy rekord - 53 cm Niestety fotki nie wyszły za ciekawie (ręce mi się trzęsły )Na zdjęciu ze mną rybka jest trochę w panierce , ale chęć wypuszczenia jej jak najszybciej była większa niż chęć do wykonania ładnego zdjęcia. Mycie ryby do zdjęcia nie wchodziło w rachubę. Większość panierki pochodzi z moich rąk po walce z drzewem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Wspaniały surrival. Kapitalna ryba. Raczej królowa Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Gratuluję kluchy Artur...konsekwencja popłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Panowie jakie piekne kropasy gratulacje!!! jednak nie wszystkich ogarna szal za szczupakiem i bolkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Gratki Artech, piękny a raczej chyba piękna jak prawi Waldek. Tak czy owak piękna sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Gratuluję Artech tak upragnionej życiówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sith Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Nie, żebym się chwalił. Jedyne 35 cm, ale walczył jak wariat (zasługuje na szacunek). Niesamowicie gruby i w znakomitej kondycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Gratulki, zawsze to piekna rybka. A grubcio rzeczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 coś mi mówi,że Sith i Artech byli na tej samej rzeczce <_< <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Mifciu, możliwe. Ale z tego co widzę to na pewno na różnych odcinkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 @Artech, ukłony, wspaniały Lorbas Gratuluje Cieszy to że na pomorzu są jeszcze takie kabany pozdroorion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 ... następny smakosz żabek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 My tu o zdjęciach i innych takich publikacjach. A tu jak na dłoni stoi:żeby była fota, najpierw trzeba d.....ruszyć od kompa Gratuluję serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Dzięki Waldek ...święta prawda ...jutro o 4tej rano ruszam swoje 4ry litery w w poszukiwaniu kropków...a jest czego <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 No ładnie Patryk, dajesz nam do wiwatu, może zastanowiłbyś się czy nicku nie zmienić, może Profesor, czy coś w tym stylu . No i gratki oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Chcialem Was poprosic abyscie podali jakimi jigami [ firma i rozmiar ] zbroicie zabki Mannsa . Nie ukrywam ze zabki mi zaczynaja skakac po glowie jak mysle o pstragach z Choinkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi