drynda Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Dzisiaj pierwsze spotkanie z nową rzeczką wynik to jeden potoczek około 25 cm oraz 40 cm tęczak (pierwszy w życiu). Pięknie walczył, kilka wyskoków, próba wejścia w korzenie, po dłuższej chwili dał się podebrać. Zaliczyłem również jedno wyjście czterdziestaczka ( na oko ), oraz jedno puknięcie w dołku ( tylko bok zauważyłem jak zawracał ).Jutro dzień szczupaka ps. Sławek dzięki za wobki ( oczywiście ten powyżej to lipionka sprawa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Cała przyjemność po mojej stronie - życzę kolejnych sukcesów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Zachęcony wynikami na mojej ostatniej wyprawie, postanowiłem olać szczupaki i bolenie jako i one mnie olewają i wybrać się znów na pstrągi. Pobudka o 03:30, znaczy się budzik o tej zadzwonił, ja wstałem w kole 04:00. Godzinę później byłem już na łowisku, zwarty i gotowy. I co? I lipa, zmiana pogody - pstrągi nie biorą Okazuje się że pstrąg nie lubi za wcześniej wstawać pierwsze brania zaczynają się koło 8:00 i to na małą obrotówkę a nie na woblery, na które do tej pory łowiłem. Komary nie dają łowić, w ciągu 10 sekund mam ich około setki na rękach. Wracam więc do samochodu i obławiam obrotówką miejsca, które wcześniej czesałem woblerem. Udaje mi się zaciąć 4 sztuki, ale wszystkie małe 25-30 cm. Aż w końcu z pod zwalonego drzewka do blaszki wychodzi kabanek, nie nowa życiówka ale śliczny samczyk pstrąga potokowego - 44 cm szczęścia: Maj okazuje się być najlepszym pstrągowym miesiącem, jakoś odchodzi mi ochota na szczupaki i bolenie. Pstrągowanie ma w sobie jakiś urok. Chyba złapałem bakcyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 gratuluję Artech, rozkręcasz się widzę, czyżby to tajna K? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 @Patu z fotki twojego kropka wyszła by ładna sygnaturka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Gratuluję wszystkim kropek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Dzisiejszy pstrąg 49cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falgmar Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Śliczny kropek - gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Piękny kropas ja dzisiaj nie przekroczyłem nawet wymiaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Przepięknie ubarwiony, piękny ! Gratulacje Szkoda tylko że nie napisałeś C&R Mi dzisiaj brały jedynie rybki z okresem ochronnym - na podobnej szer. rzeczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Gratulację, co jeden to większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 No ładnie Patryk, dajesz nam do wiwatu, może zastanowiłbyś się czy nicku nie zmienić, może Profesor, czy coś w tym stylu . No i gratki oczywiście.hehe, ale z Ciebie żartowniś Janusz ...dzięki za gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Chcialem Was poprosic abyscie podali jakimi jigami [ firma i rozmiar ] zbroicie zabki Mannsa . Nie ukrywam ze zabki mi zaczynaja skakac po glowie jak mysle o pstragach z Choinkowej Jerry, ja używam zwykłych główek Parfekta i Gamakatsu do paprochów o wadze od 3-5gr...ale to zależy od głębokości łowiska..,na moje wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Czu uzywasz/cie oryginalnych zabek Mannsa ? . W ofercie firmy widze tylko 5 calowe a wasze wydaja sie byc mniejsze . Ja nie mysle zeby nasze lowiska sie specjalnie roznily . Troche plycizn , troche dolkow , troche rowkow i zakretow podmytych . Zabki mnie interesuja glownie w miejscach gdzie wobler ma male szanse . Chodzi mi o dolki ktore na dodatek sa okrzaczone . Mysle ze tylko opuszczenie czegos w ten dol i prowokacja szarpaniem cos by mogla ruszyc . Mozna by sprobowac tez woblera z dluzszym sterem ale jest on tu dalej trudny technicznie mimo wszystko . Tak wiec opuszczenie przynety lub krociotki rzut ze zwisu . Takich miejsc jest tu duzo i myslimy ze to sa najlepsze miejsca z grubasami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Gratki Radzio piękny grubasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Czu uzywasz/cie oryginalnych zabek Mannsa ? . W ofercie firmy widze tylko 5 calowe a wasze wydaja sie byc mniejsze ......... http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/products.php?groups= 5&assortment=21&producer=44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Radzio ładna ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mizer Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Witam ! Wczoraj przy okazji łowienia kropków w Bobrze złapałem taką rybkę (jakość zdjęcia jest słaba-robione telefonem, no i chciałem ją szybko uwolnić), w związku z tym pytanie do was Panowie: Co to za ryba? Bo pstrąg to raczej nie jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Faktycznie nie widać dokładnie, może smolt chyba to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Jak dla mnie to łosoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mizer Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Przepraszam bardzo, a po czym wnosicie, że to nie pstrąg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mizer Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Raz widziałem smolta xzłowionego w , no nazwy nie pamiętam, taka mała rzeczka pod Wrocławiem, po drodze do Poznania. Wyglądał inaczej - bardziej podłużny, inną miał głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi