Skocz do zawartości

Pstrągi 2008

admin

Rekomendowane odpowiedzi

mnie najbardziej rozbroiła akcja z woblerkiem. ok 40cm potoczek 2 może 3 sekundy na kiju, kotwiczki całe, groty nie powiginane, a wobek strzelił... dobrze przynajmniej, że maja kregosłup w jednym kawałku to się jeszcze trzyma... <_< <_< <_<

Mifek co się dziwisz, pstrąg miał po prostu twardy łeb :mellow:

post-423-1348913967,5257_thumb.jpg

Mifku opisz sprzet jakim lowiles [ wedka , multik , linka ] . Czy moskity atakowaly ? ...na tej pieknej rzeczce :mellow:

Zacznę może od końca:

Moskity atakowały na prawdę ostro, na szczęście tylko do czasu użycia ULTRATONu (nie pamiętam dokładnie nazwy).

jesli chodzi o sprzęt to ostatnio na szczęście jest na prawdę spory wybór jeśli chodzi o blanki czy multiki od zupelnie niskobudżetowych (jak na swoje mozliwości) czyli np. CURADO 101D + power pro 10lb + SHIKARI IWX 601przynęty jak widać...

post-7-1348913968,3683_thumb.jpg

post-7-1348913968,6112_thumb.jpg

post-7-1348913968,7_thumb.jpg

post-7-1348913968,8835_thumb.jpg

post-7-1348913968,9201_thumb.jpg

post-7-1348913969,0416_thumb.jpg

post-7-1348913969,1376_thumb.jpg

post-7-1348913969,3514_thumb.jpg

post-7-1348913969,3921_thumb.jpg

post-7-1348913969,446_thumb.jpg

Luko kiciuniu wszystkim sie podoba ale napisales w taki sposob ze pytania zadac nie sposob .

No to tradycyjnie ...na jakie przynety lowilim i zlapalim ?

Jurku, w zasadzie nie liczylem na poklaski, a wrecz odwrotnie, byla to taka mala szpilka w zadek towarzystwa wzajemnej adoracji <_<

Przyneta nr 1 okazala sie jak zwykle o tej porze roku biala wirowka jedynka. Nawet lipienie daly sie na nia nabrac, pewnie dlatego, ze woda byla troszke tracona. Szkoda, ze taka krotka byla moja wizyta, ale jest jeszcze szansa na powtorke w sierpniu.

A na szkockich wodach to tylko z muchowka, a co gorsze codziennie ryby maja smaka na inny model.

Pozdrawiam

Wiroweczka jedynka powiadasz ...mam tu takie pudeleczko z tym drobiazgiem ale zaczynam od dwojki i to z wielkim problemem . Martiny Panthery sa przynajmniej ciezsze wiec jest troche latwiej . Trza miec po prostu odpowiedni sprzet :mellow: . Zdiecie Pstraga z muchowa ...piekne :mellow:

@Jerry, biala aglia jedynka dobra na wszystko B)

@Janusz, na szczescie tylko muchy, i dzisiaj nie inaczej. Wrocilem na przekaske, a jak przestanie padac to wracam nad wode, ale chyba zejde z siodemki na szostke, bo po tygodniu machania juz troszke mi reka odmawia posluszenstwa.

@Remek, a co ty juz sezon pstragowy zamknales?

@Bujo, polamania, a jakby nie wyszlo to zapraszam.

Luko nieco mnie zmobilizował. Gratuluję ładnych ryb :D .

Nie wytrzymałem i dzisiaj sprawdziłem, co słychać w mojej rzeczce.

Rzeczka mocno opadła i pokryła się, dywanem białego kwiecia. Pięknie, tylko wydy jakby zaczęło brakować, wśród łanów roślinnosci.

Białą Aglię ignorowało wszystko co żyje, podobnie Aglię TW. Zacząłem eksperymentować. Wreszcie trafiłem B) .

Aglia a jakże, nr 1, tylko z listkiem fluo, w kolorku zielono-żółto-pomarańczowym.

To jedyny kolor na jaki reagowały rybki.

Niestety tylko w wieku młodzieżowym. Duże nie wyłaziły zupełnie z wodorostów.

Cieszy mnie bardzo, taka ilość, młodych osobników, na stosunkowo krótkim ok. 1,5 km, odcinku rzeczułki. Dobrze rokuje na przyszłość :mellow: .

Zaliczyłem jakieś 25 udanych holi i wiele odprowadzeń, puknięć i brań nietrafionych, w ciągu 3 godzin, przy czym po czwartym juniorze zagiąłem zadziory kotwicy i wszystkie pozostałe udwało się spuścić ze smyczy bez dodatkowego okaleczania i wyjmowania z wody.

post-160-1348913977,4071_thumb.jpg

post-160-1348913977,4748_thumb.jpg

Ładnie :D Mifku powiedz mi czy ta plecionka WANTED to taka żółta za okolo 40 PLN ?! Miękka... a wytrzymałość zawyżona bardzo.... IWX-a mam, takiego blanku szukałem...

taaaaa wanted to dosc nie-ciekawa linka... zima rwala mi sie tuz przy lapie na zaczepach... teraz troche sie jej odmienilo ale na pewno do niej nie wroce.. :D