popper Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Nowa wędka pstrągowa, o której wspominałem w TYM wątku, długo czekała na kolejne testy.Dzisiaj, w końcu, pogoda się odmieniła na tyle, że mogłem sobie pozwolić na godzinny (może nieco dłuższy) wypad nad Kwisę. Pstrążki współpracowały niezgorzej mimo, iż w pobliżu grali marsze weselne Wędeczka okazała się bardzo dobrym, powiedziałbym doskonałym nabytkiem, do celów jakie jej wyznaczyłem. Celna, dynamiczna szybka. Doskonale trzymała zapięte rybki. Szkoda tylko, że wielkość tyvh ostatnich nie powalała na kolana.Ale, i tak było fajnie. Parę fotek, z wystawionego na sprzedaż, Samsunga D60, jako reklamówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 c.d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 c.d. Zapomniałem dodać. W rzeczywistości złowiłem 3 pstrągi trzymające wymiar ok. 30-33 cm i kilka mniejszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Gratki Waldi pstrążków i nowej zabawki . Miałem okazję zobaczyc ją u Daniela...P.S. fajne fotki jak na pstrykane z małpki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Waldku ładny kolorowy pstrążek. gratuluję. NIe wiem tylko dlaczego ten twój nowy kij ma taką dużą przelotkę i z zupełnie innej strony pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Waldku ładny kolorowy pstrążek. gratuluję. NIe wiem tylko dlaczego ten twój nowy kij ma taką dużą przelotkę i z zupełnie innej strony pozdrawiam Andrzeju, tak miało być, że się tak wyrażę z założenia. Pstrągi na casting, to jak dla mnie, wyższa szkoła jazdy. Pozwól więc, najpierw skończę gimnazjum Dzięki Patryk.Wreszcie mogę powiedzieć: TO JEST TO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Waldku ja jestem niezmiernie tolerancyjny i wyrozumiały. Jednak jak czytam twoją wypawiedz dla Patryka, że wędka innej konstrukcji to jest to tłustymi literami - to nie widzę możliwości skoczenia gimnazium, że się tak warażę. To są po prostu wagary! A jeszcze tak niedawno na zlocie łowiłeś takie ładne klenie na taki ładny zestaw.... . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zapewniam, Andrzej, że jeśli kiedykolwiek, trafi mi się, odpowiedni pstrągowy zestaw castingowy ,nie omieszkam wrócić z wagarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 ... a ja Waldku jadę jutro potestowac na pstrągach ATC zakupione niedawno od Ciebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Waldek gratuluje pstrągów może wielkością nie powalają ale jakieurokliwe. Zazdroszczę Ci tej bliskości Kwisy. Mam nadzieje że na Gwdzie sobie odbiję PS. Co z waszym spotkaniem nad oderą w Lubiążu A może się dasz namówić na zlot nad Gwdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Mirku. W Lubiążu nie byłem. Paweł również nie pojechał. Z różnych względów, musiał się ograniczyć, do spędzania czasu, na łonie rodziny. A Teraz zapewne wjeżdża/wjechał już do Gorzowa Wlkp. (też do rodziny). A jutro wali na stolycę, czyli wraca do domu.Nad Gwdę nie zawitam. Będę wówczas dużo dalej, na pólnocny wschód. Pewnie dzisiaj @spigot lub @tornado coś skrobną w temacie Odry.Sorki za totalny OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Niedawno wróciłem z urlopu nad morzem. Miałem przyjemność wędkować w Łupawie. Udało mi sie złowić pierwszą rybę łososiowatą Początkowo byłem przekonany, że jest to potok, ale teraz już nie jestem pewny. Ryba była srebrna, bez śladu koloru żółtego, nie miała też czerwonych kropek.Ryba miała 38 cm, wzięła na srebrną obrotówkę nr 2, prowadzoną z prądem. Miałem jeszcze drugie branie w tym samym miejscu, ale nie udało mi się go zaciąć. pzdr Grzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Na podstawie tego zdjecia ciezko stwierdzic. Jedno jest pewne, ze kolor nie ma znaczenia. Na odcinku kilkudziesieciu metrow mozna zlapac pstragi ubarwione od prawie czarnego do srebrnego.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Tak jak pisze Luko, pewności nie ma. Ale znając plany zarybieniowe na naszych pomorskich rzekach można domniemywać, że był to smolt łososia z ostatnich zarybień. Na Parsęcie też się takie trafiają. Mam nadzieję, że rybka trafiła do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Trafiła do wody, jak wszystkie które łowię. pzdr Grzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 by ozywic watek wstawiam dwie fotki z dzisiejszego wypadu nad malutki ciurek (szkoda ze bez rybki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Witam, często odwiedzam dane forum, ale jakos nie mam zbytnio czasu na czynne w nim branie udziału. W niedługim czasie będę przejeżdzał na odcinku wawa- miłomłyn i mam pytanko, czy gdzies w okolicach można zapolować na lipka, bądź pstrąga. Jeśli ktoś może coś polecić, to wielkie dzięki . dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Przylow podczas lososiowania. Bardzo lubie takie niespodzianki. Dzien byl i tak juz udany, bo zaliczylem wczesniej loska 60cm, a tu jeszcze na koniec bonus w kropki. I tak zakonczylem dni wolne od pracy. Przez najblizsze 2 tygodnie nie bede zawrac wam glowy fotkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 ładniutki pzdrGrzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Piękny brązowiótki kabańczyk, te ząbki i dzióbek - gratulacje!!Ja mam podobne wrażenia z pobytu na Parsęcie pare tygodni temu, coprawda miałem jedną trotke na kiju i jedna widowiskowo powąchała mego woblera, ale nałowiłem sie tam sporo pstrągów - brały na duże karlinki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Nie przypatrzyłem się ale ten Twój pstrąg coś nie ma czerwonych kropek, czy mi sie wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Nie mial czerwonych kropek, same czarne. W Szkocji takie niespodzianki nie trafiaja mi sie tak czesto jak w Polsce. Kilka lat temu na Slupi we wrzesniu w ciagu jednego dnia mialem przeszlo 10 pstrazkow takich trzydziestakow i mniejszych na obrotowki nr 5. Kotwiczki ledwo miescily im sie do pyska. Najlepsze jest, to ze niektore walily do skutku, az sie zapiely. Dziwne sa te ryby. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Cudowny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Co jest panowie czy wszyscy juz zakonczyli sezon na kropki.Ja mam nzdzieje ze sie jeszcze wybiore gdzies do niedzieli.PZDR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Czy wszyscy to nie wiem. Ja jadę w sobotę poszukać łobuza. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi