Szymel Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 A swoją drogą Panowie ... jeszcze kilka dni i zaczynamy od nowa Jak przygotowania, gdzie pierwsze kroki? Ja się jeszcze zastanawiam gdzie postawię nogę w pierwszych dniach ale ... kołowrotki już przygotowane i wędki stoją wyczyszczone PozdrawiamRemek Witam ! Tradycyjnie pierwsze dni to będzie ganianie za trotką, lecz później przychodzi czas na pstruchy.W tym rok napewno więcej czasu poświęce gumką. W zeszłym roku okazały się bardzo trafną przynętą, ale wiosną. Próbował ktoś z Was łowić w pierwszych dniach sezonu na gumki ?Mam jeszcze pytanie odnośnie plecionki. Z tego co czytałem to nie zdaje zbytnio egzaminu. Widomo, zamarza przy minusowych temperaturach, ale czy brak rozciągliwości nie skutkuje większym spadnkiem ryb ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 A swoją drogą Panowie ... jeszcze kilka dni i zaczynamy od nowa Jak przygotowania, gdzie pierwsze kroki? Ja się jeszcze zastanawiam gdzie postawię nogę w pierwszych dniach ale ... kołowrotki już przygotowane i wędki stoją wyczyszczone PozdrawiamRemek Witam ! Tradycyjnie pierwsze dni to będzie ganianie za trotką, lecz później przychodzi czas na pstruchy.W tym rok napewno więcej czasu poświęce gumką. W zeszłym roku okazały się bardzo trafną przynętą, ale wiosną. Próbował ktoś z Was łowić w pierwszych dniach sezonu na gumki ?Mam jeszcze pytanie odnośnie plecionki. Z tego co czytałem to nie zdaje zbytnio egzaminu. Widomo, zamarza przy minusowych temperaturach, ale czy brak rozciągliwości nie skutkuje większym spadnkiem ryb ?Pozdrawiam hamulec bardzo mocno luzujesz i masz coś jak żyłka, tylko o większej wytrzymałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 26 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Wiem, że te większe łososiowate, zwłaszcza w pierwszych dniach sezonu to coś fajnego. Mnie to jednak nie ogarnęło głównie ze względu na to, że wolę samotność nad wodą, ciszę, spokój i możliwość wyboru miejscówek. Dlatego pstrągi cel numer jeden na początku sezonu. Później? Zobaczymy. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Dokładnie jak ja... będę szukał spokoju i wyciszenia po sezonie nad małymi ciurkami pstrągowymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymel Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Dokładnie jak ja... będę szukał spokoju i wyciszenia po sezonie nad małymi ciurkami pstrągowymi... Fakt, w pierwszych dniach sezonu są tłumy, ale są jeszcze takie miejsca, gdzie żadko kto zagląda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Dokładnie jak ja... będę szukał spokoju i wyciszenia po sezonie nad małymi ciurkami pstrągowymi... Fakt, w pierwszych dniach sezonu są tłumy, ale są jeszcze takie miejsca, gdzie żadko kto zagląda....chyba na Kamczatce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Kolego @Tofik, ale troć to nie tylko Ina, Rega, Parsęta, Wieprza, Słupia, Łupawa, Łeba, Reda, Wierzyca z dopływami <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< .Jest jeszcze bardzooooooo dużooooooo rzek gdzie jest - i troć i spokój nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Kolego @Tofik, ale troć to nie tylko Ina, Rega, Parsęta, Wieprza, Słupia, Łupawa, Łeba, Reda, Wierzyca z dopływami <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< .Jest jeszcze bardzooooooo dużooooooo rzek gdzie jest - i troć i spokój nad wodą z tym sie zgodze ze jest duzo rzek nad ktorymi jest spokuj np. kolo mnie mam 2 rzeki, nad jedna mieszkam a nad druga mam z 8 km, w ktorych sa trocie a ludzi nad nimi nie ma <_< <_< moze sam sprobuje szczescia w tym roku <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Do troci mam najbliżej jakieś hmmm 600 km więc jak wyzdrowieję to 1szego na pstrągi i 2giego też Dzień spiningu i dzień muchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Kolego @Tofik, ale troć to nie tylko Ina, Rega, Parsęta, Wieprza, Słupia, Łupawa, Łeba, Reda, Wierzyca z dopływami <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< .Jest jeszcze bardzooooooo dużooooooo rzek gdzie jest - i troć i spokój nad wodą ja oczywiście nie pisałem nic złośliwie,po prostu trace nadzieje w spokój nad wodą . jeśli macie takie wody gdzie jest odrobina spokoju to szczerze wam zazdroszczę i życze połamania kijów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 ...a jak tam chłopaki przygotowanie do sezonu pstrągowego 2009... widzę, że nikt nie założył osobnego wątku, z resztą do 1-szego czasu już niewiele...obrotówki, wobki, gumy są... dziś doszła paczka z pstrągowymi cud-kogucikami ...oj będzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Ja tez czekam i marze na razie przegladam przynety ...dzis bylem w BPS i kupilem spining StCroxa Triumph 7 medium -ligt power fast action , 4-10 lb 1/8 - 1 /2 oz i do niego Shimano Symetre 2500 FJ ...i z tym zestawem bede probowal na Choinkowej i sasiedzkich strumieniach . Jakos z castingiem na pstragach sie nie widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Jerry dałbyś radę bez problemu , ale najważniejsze aby było przyjemnie . Czekam na wieści z Choinkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Wiem Slawku dalbym rade gdyby Remek lub Ty tu byl ...mala obserwacja lightowego sprzetu i pewnie bym zaskoczyl ...na razie Pstragi to only spining !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Jakbym miał okazję to z wielką ochotą bym pochodził nad choinkową z Wami...A od kiedy zaczynacie ją okupować? Ciekawe ile sekretów w tym roku pokaże .Łamcie kije a ja tymczasem będę okupował swoją rzekę... Może i coś na choinkową wymyślę - abyście mieli na co łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Czekam na nowy regulamin na Trouty w Wisconsin 2009 . Przepisy sa ruchome i co rok sie zmieniaja ...moze w marcu ? . Patrzac na mapke to Choinkowa jedna z stu strumieni w tym labiryncie nitek . Jacka 53 centy w tym roku to najwiekszy jaki moje oczeta widzialy . Krol z Pod Drzewa nadal krazy w moich myslach ...ile on mogl miec ?...a inne sekrety ?.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Panowie, jak tam pogoda na 1-2-3-4 stycznia ? Macie jakieś super stronki z pogodą. Bo coś się boję że na podlasiu to mrozio będzie i kicha z pstrągów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 W piątek pogoda ma być znośna w dzień około 0. A tak cały tydzień mrozik Przynajmniej w moich okolicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymel Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 W piątek pogoda ma być znośna w dzień około 0. A tak cały tydzień mrozik Przynajmniej w moich okolicach Obyś wywróżył ten mróz na pomorzu. Przydało by się trochę ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Panowie, jak tam pogoda na 1-2-3-4 stycznia ? Macie jakieś super stronki z pogodą. Bo coś się boję że na podlasiu to mrozio będzie i kicha z pstrągów. Nie wiem czy super, ale ja lubię tę stronkę.Wymaga chwili ogarnięcia co i jak, ale jest łatwa,często się sprawdza, jest dość precyzyjna.http://new.meteo.pl/ Zauważyłem, że liczne OT są niemal w każdym większym wątku.Jako nowy tutaj stwierdzam, że zazwyczaj ciekawie się to czyta, ale kiedy szuka się czegoś konkretnego... Szczęście, że szukajka działa bezbłędnie Stąd często powielane pytania i tematy na forum,bo gdzieś to już było....... <_< Pozdrawiam, Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 W piątek pogoda ma być znośna w dzień około 0. A tak cały tydzień mrozik Przynajmniej w moich okolicach Obyś wywróżył ten mróz na pomorzu. Przydało by się trochę ... Pozdrawiam A co nie przymroziło u Was? U mnie dziś w nocy -9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 1 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Sławek na swojego wobka pojmał już 43cm ale ... Rozpoczęcie wątku 2009 pozostawiam pierwszej osobie, która na forum wejdzie , a która pojmała dzisiaj pstrąga. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 czyli znow slawku pierwszy heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 1 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Nie wiadomo ... Zobaczymy kto będzie na forum pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Powoli zaczyna się ściemniać, a tu ani pstrąga, ani trotki 2009... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi