Skocz do zawartości

Pstrągi 2008

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem się nie chwalić,ale trzecie punktowane miejsce jest zbyt kuszące.Jak zwykle pierwszy dzień sezonu rezerwuję na trocie ale drugi zawsze pstrągi, tak więc dziś połowiłem nieco.Na odcinku łakowym 2 szt.39.5 i 30 cm.Te pierwszą zapisuję sobie jako 40-kę bo była wypasiona jak kluska i równamy zawsze do góry :mellow: .Póżniej na odcinku leśnym dwa czarne jak smoła samce 36 i 39 cm.Niestety posiadam tylko fotki tych pierwszych bo mój fotograf sie wk... i zmienił miejscówkę.Dodam że on równierz złowil 2 ryby 28 i 35cm. Oto wypasiona 39,5cm

Gratuluje pstrągarzom.

Tobie Rafale również !A ten Sufix to nie palipo rączkach :lol:

Prawie nakręciliście mnie jutro na wyjazd nad Wdę.Nie jeźdzę o tej porze.Wolę od marca ,kwietnia.Prawie bo nagle się ochłodziło,zjechało do -7,wiec trzeba sprawdzić jak się świder sprawuje.

Gratuluje pstrągarzom.

Tobie Rafale również !A ten Sufix to nie palipo rączkach :lol:

Prawie nakręciliście mnie jutro na wyjazd nad Wdę.Nie jeźdzę o tej porze.Wolę od marca ,kwietnia.Prawie bo nagle się ochłodziło,zjechało do -7,wiec trzeba sprawdzić jak się świder sprawuje.

SUFIX nie ale naszywka trochę :mellow:

:mellow:

No i mi dzisiaj udało się złowić pierwszą rybę sezonu :D pstrążek 36cm.

Mimo niesprzyjających warunków -8*C próbowałem łowić na casta ale po kilkunastu rzutach,jednym braniu i wyciągniętym pstrągu na butchera Salmo zrezygnowałem bo zbyt szybko marzła plecionka.Reszta dnia ze zmianą zestawu na spin już bez wyników.

A przy okazji udało się przetestować kijek od Hasiora :D

post-199-1348913707,5091_thumb.jpg

No chyba rzeczywiście tylko biorą na zestaw castingwy :lol:

Pozdrawiam

Remek

dokladnei to samo chcialem powiedziec... nastepnym razem musisz smigac z druga szpulka z monofilem... dzisiaj w ramach mrozu tez musialem sie przeprosil z zylka i ... nawet jeszcze zyje :mellow: