Skocz do zawartości

Pstrągi 2008

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Poper gratuluję rybek a przedewszystkim takich widoków. Co ja bym dał żeby spędzić kilka chwil nad taką rzeczką !!!

Pozdrawiam

Kuba

Tyle co na bilet PKP i....na zachód :lol:

A trochę poważniej, to w zeszłym roku, w porze kwitnienia (nieco później był zakwit), połowiłem piękne i całkiem dorosłe rybki, na tym samym odcinku :huh:.

Nie podpuszczaj :D

Sprawa do przemyślenia, jak się zdecyduje to na pewno zadam Tobie kilka pytań na PW.

A co do blaszki na którą złowiłeś ryby, mam kilkanaście takich cudaków w pudełku, niestety na Wiśle kompletnie się nie sprawdzają...a może po porstu nie daje im szans :D

Pozdrawiam

Kuba

..........A co do blaszki na którą złowiłeś ryby, mam kilkanaście takich cudaków w pudełku, niestety na Wiśle kompletnie się nie sprawdzają...a może po porstu nie daje im szans :D

Pozdrawiam

Kuba

Jeśli chodzi o tego Meppsika, również nie dawałem mu wielu szans. Właściwie kupiłem je, z myślą, o odrzańskich jazio-kleniach.

Jednak gdy widziałem, że pstrągi tylko odprowadzają, trącają, wszelkie standardowe przynęty ( nie przymierazając, jak bolenie u kol. @Tofika :o ), to zapiąłem go w akcie desperacji.

Okazało się, w Tym dniu, na Te rybki, w Tych warunkach, nr 1, w kolorku tiger to był strzał w 10

Siemka :D

Pstrążki ostatnio bardzo ładnie współpracują i razem moją Marzenką ostro śmigamy po Wisełce .Krajobrazy może nie najlepsze ale ważne że rybki są i to w dużych ilościach.

Wieczorem na mokrą muszke można złowić nawet 30 pstragów.

Za pare minutek będę już na Wisełce ,oj będzie się działo :D

post-110-1348913980,2083_thumb.jpg

post-110-1348913980,2738_thumb.jpg

Wędkowanie w takim towarzystwie - Marzenie

Ładny wynik 30 rybek, i wszystko na mokre ? spidery czy oś innego ?

Ps. Fajny podbieraczek, Taimien, kolor orzech ? :D Ostatnio nabyłem podobny z myślą raczej o wiercących się lipasach, no i w sumie pstrągach z wyższego zatrzcinionego brzegu. U mnie niestety podbierak dotarł wybrakowany :unsure: wkręt nei centralnie wwiercony, wypadający, ubytki w szpachli oraz lakierze, średnio byłem zadowolony ale naprawiłem i jestem zadowolony.

Jeszcze raz gratuluję i szczerze zazdroszczę :D

Widze ze panowie cos tam lapiecie i z kleszczami walczycie ;) a ja wam teraz napisze jaki szok przezylem wczoraj nad malym ciurkiem.

Wczoraj wyskoczylem na malutki ciurek i bylo jako tako znosnie cos sie tam dzialo, jakies potoki walily w wobki ale zadnego nie wyjalem, i tak sobie lowilem przez godzinke bylo fajnie, gdy doszedlem do ciekawego dolka zobaczylem niedaleko mnie kilka warchlakow, gdy je zobaczylem to dziwnie sie poczulem i rozgladalem sie za locha, ktora wziela sie niewiadomo skad i leciala prosto na mnie! bylem w szoku :huh: locha zagonila mnie na drzewo, nie wiedzialem co robic troche posiedzialem na drzewie zanim ja wyploszylem, ale udalo sie w koncu, jak zlazlem wzialem spining i szybko wialem z tamtad. Teraz nie wiem kiedy sie gdzies wybiore na potoka zwlaszcza na lesna,zabagniona rzeczke :unsure: najpredzej wypuszcze sie gdzies na lakowy odcinek. I panowie wy tez teraz uwazajcie na dzki zwlaszcza lochy!

pozdrawiam. :D

Wczoraj byłem z Hlehle i Adamem na Dunajcu w Krościenku .

Daniel złowił około 20 pstrągów w przedziale 30 38 w wiekszoście na nimfe i suchą.Ja złowiłem około 20 pstragów w rozmiarze 30 do 43 na nimfe ,suchą i strimera a Adam około 30 pstragów ale większych od 30 do 50 na nimfe ,suchą i te większe na strimera.Przez cały czas była intensywa rujka chruścika co widać na zdjęciach.Po dwóch godzinach łowienia Adam zaliczył kąpiel w Dunajcu a trzy godziny pużniej dołączył do niego Daniel :lol: .Widziałem wywrotke Daniela i miałem wrażenie że szuka czegoś na czworaka na dnie a on ratował wędke przed utopieniem :lol: :lol: .Tak się naśmiewam z kolegów a sam dwa razy zaliczyłem prawie kąpiel ale mi się udało :D :mellow: .

Wyjaz bardzo udany rybek mnustwo a rzeka jak marzenie nic tylko łowić.Dużo rybek nam się pospinało w tym te największe .

Za dwa tygodnie powtórka z rozrywki. :D

post-110-1348913992,5717_thumb.jpg

... Widziałem wywrotke Daniela i miałem wrażenie że szuka czegoś na czworaka na dnie a on ratował wędke przed utopieniem :lol: :lol: ...

Bardzo nieładnie tak się naśmiewać z kolegi. Nie dość, że musiałem muchówką operować to jeszcze walczyć z wodami Dunajca. Jak na chłopaka z nizin to było za dużo i moje łowienie się skończyło dość efektowną wywrotką i małym spływem...

Przy okazji zanęciłem łowisko nie tylko kilkoma sztucznymi muchami, ale i innymi akcesoriami ;)