tomi78 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Danielku gdybyś ty by na moim miejscu to też byś się śmiał bo to naprawde komicznie wyglądało. Ja na kolejny wyjazd czyli za dwa tygodnie biorę komplet dodatkowej odzieży bo mój limit szczęścia w tej materi już się skończył . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalm Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Witam Oto jeden z kilku czterdziestaków pojmanych przeze mnie ostatnimi czasy kilka też nie chciało wyjść na brzeg...Mimo niskiej wody i często niesprzyjających warunków pogodowych rybki jednak chętnie współpracują Pozdrawiam Łukasz Doskonały przykład jak nie należy trzymać ryby.1. Nie dotykać skrzeli, oczu itp.2. Nie trzymać na wisielca tylko pod brzuch.PS Zasady bez znaczenia jeśli ryba ma zaproszenie na kolacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 @ŁukaszGD - piękny Lorbas Trochę zazdroszczę takich pstrągów i tych klimatów,narazie najważniejsza rodzinka i do moich pomorskich pstrągów daleko @Tomi, mam nadzieję, że się wkońcu zgadamy, ostatnio byłem z muchą na Sole ale trafiałem sam drobny bialoryb pozdroorion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Witam Oto jeden z kilku czterdziestaków pojmanych przeze mnie ostatnimi czasy kilka też nie chciało wyjść na brzeg...Mimo niskiej wody i często niesprzyjających warunków pogodowych rybki jednak chętnie współpracują Pozdrawiam Łukasz Doskonały przykład jak nie należy trzymać ryby.1. Nie dotykać skrzeli, oczu itp.2. Nie trzymać na wisielca tylko pod brzuch.PS Zasady bez znaczenia jeśli ryba ma zaproszenie na kolacje Ciekawi mnie pkt.1 bo to ni jak się ma do zaleceń większości forumowiczów w temacie podbierania szczupaków. Podobno podbieranie za pokrywy skrzelowe jest najlepsze ???? No to jak to w końcu jest, może mi ktoś wytłumaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 ŁukaszGD - ciekawa woda za plecami, pstrąg sympatyczny Tomi78;hlehleDunaj pod Krościenkiem miłe wspomnienia mam stamtąd, fajne zdjęcia i ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Czy już wspominałem, że w tym roku Północ górą Gratuluję. Chociaż widać, że dalekie Południe równa ostro w górę.Gratuluję pięknych rybek. Dunajec jest pięęęęękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Doskonały przykład jak nie należy trzymać ryby.1. Nie dotykać skrzeli oczu itp.2. Nie trzymać na wisielca tylko pod brzuch.PS Zasady bez znaczenia jeśli ryba ma zaproszenie na kolacje Ad.1 - Samo dotknięcie skrzeli czy oka nie ma najmniejszego wpływu na kondycję i zdrowie ryby. Dla przykładu nakładając soczewkę na oko, chwilę później nie biegniemy do szpitala. Skaleczenie skrzeli/oka, rozdarcie listków skrzelowych lub złamanie łuku skrzelowego to co innego, ale przy dotknięciu, co odpowiadając na pytanie kolegi @TomCasta może się przytrafić wkładając rękę pod pokrywy skrzelowe, nic się nie dzieje. Ad.2 Uchwyt pionowy bywa owszem pewnym zagrożeniem ale przy rybach dużych, gdzie działające siły są zdecydowanie większe ze względu na masę zdobyczy. W przypadku mniejszych ryb nie spotkałem się z zaleceniami trzymania ryby pod brzuch. Możemy się kłucić w jakiej pozycji rybka lepiej wypada na fotce, ale o zdrowie tego pstrąga bym się specjalnie nie martwił. No chyba, że Łukasz nie oparł się smaku świeżego tatarka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 @LukaszGD, gratuluję ładnego kropasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 @Tomi, @Hlehle, gratuluję udanego wypadu. Dzięki za cynk, że jedziecie nad Dunajec... wezmę to pod uwagę następnej wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Witam Oto jeden z kilku czterdziestaków pojmanych przeze mnie ostatnimi czasy kilka też nie chciało wyjść na brzeg...Mimo niskiej wody i często niesprzyjających warunków pogodowych rybki jednak chętnie współpracują Pozdrawiam Łukasz Doskonały przykład jak nie należy trzymać ryby.1. Nie dotykać skrzeli, oczu itp.2. Nie trzymać na wisielca tylko pod brzuch.PS Zasady bez znaczenia jeśli ryba ma zaproszenie na kolacje Ciekawi mnie pkt.1 bo to ni jak się ma do zaleceń większości forumowiczów w temacie podbierania szczupaków. Podobno podbieranie za pokrywy skrzelowe jest najlepsze ???? No to jak to w końcu jest, może mi ktoś wytłumaczy. @Tomek, to bardzo proste. Ryby podbiera się za pokrywy skrzelowe, a nie za skrzela!Ryb nie można łapać za skrzela, bo się je uszkadza, niszczy, itp. Ryby się łapie za pokrywy skrzelowe i wówczas rękoma nie dotyka się skrzeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromit Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Ja tam ryby wyciągam zawsze za uszy . Pozdrawiam Gromit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 @Tomi, @Hlehle, gratuluję udanego wypadu. Dzięki za cynk, że jedziecie nad Dunajec... wezmę to pod uwagę następnej wiosny Jak dobrze wiesz Sebastianie, jestem conajmniej raz w miesiącu na Śląsku i wtedy uderzam nad tamtejsze wody. Opłaca mi się wtedy jednodniowe wędkowanie. Ostatnim razem jak o tym rozmawialiśmy to mówiłeś, że jechanie specjalnie na taki wyjazd z Warszawy nie ma dla Ciebie sensu (ja mam przy okazji). Czy coś się zmieniło w tej kwestii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Ja tam ryby wyciągam zawsze za uszy . Pozdrawiam Gromit A ja dodam jeszcze, że często za ogon. jak się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 @hlehle, mistrzu jesteś WIELKI przeniosłeś Dunajec na Śląsk Nie no oczywiście żartuję, nie mogłem się powstrzymać. Domyślam się, że jak się jest na Śląsku to zdecydowanie bliżej do Krościenka niż z Wa-wy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 @hlehle, mistrzu jesteś WIELKI przenosłeś Dunajec na Śląsk Nie no oczywiście żartuję, nie mogłem się powstrzymać. Domyślam się, że jak się jest na Śląsku to zdecydowanie bliżej do Krościenka niż z Wa-wy. Zdecydowanie bliżej Jeśli chodzi o pstrągi to na mazowszu każde łowisko poniżej 200km jest bliskie Tak więc mam trochę zachwiane kryteria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Ja mam znacznie bliżej do łowiska i dzisiaj podjechałem sprawdzić, co się dzieje.A działo się. Widziałem zimorodka, jak sądzę . Poraz pierwszy w życiu zaobserwowałem akcjęj jak ten pomarańczowo niebieski szpec łowi rybki Niestety zanim sięgnąłem, po ptrykadełko, już go nie było.Woda w Kwisie niska ale trzyma stały poziom. Z wielką ochotą, do obrotówki nr 1, wyskakiwały pstrążki okołowymiarowe. Żeby nie kaleczyć rybek, zmieniłem miejscówkę i trafił się zębaty szkodnik, nieco ponadwymiarowy .Pogoda świetna, komarów niezbyt wiele. Żyć nie umierać. Tylko gdzie te KABANY ??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 I tak Ci zazdroszczę Waldek bliskości tej kwisy i tych pięknych rybek ale może za tydzień też sobie połowie kropki wszystko na to wskazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 ale pozarastało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 ale pozarastało Pozarastało, ale i tak jest piknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 spigot pozarastało to prawda. Ale to jest właśnie woda na łowienie jak ja to mówię na deptanego. Idziesz sobie powili środkiem rzeczki z lekkim i krótkim kijkiem castingowym w dłogi, i wykonujesz precyzyjne rzuty powiedzmy woblerkiem Minnow f.salmo pod krzaczek. Hol w pełni bezpieczny, kijek się wygina, pstrąg chlapie. Żyć i nie umierać. Wspaniała sprawa. Lubię takie łowienie. Na troszę szerszej rzece można wymienić casting na muchówkę niezbyt długą i dalej zabawa na całego.Tylko pozazdro.cić popperowi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 spigot pozarastało to prawda. Ale to jest właśnie woda na łowienie jak ja to mówię na deptanego. Idziesz sobie powili środkiem rzeczki z lekkim i krótkim kijkiem castingowym w dłogi, i wykonujesz precyzyjne rzuty powiedzmy woblerkiem Minnow f.salmo pod krzaczek. Hol w pełni bezpieczny, kijek się wygina, pstrąg chlapie. Żyć i nie umierać. Wspaniała sprawa. Lubię takie łowienie. Na troszę szerszej rzece można wymienić casting na muchówkę niezbyt długą i dalej zabawa na całego.Tylko pozazdro.cić popperowi pozdrawiam Wszystko co napisałeś to oczywista oczywistośc. Naprawdę jest pięknie gdy można tak swobodnie szwendać się po małej rzece. Jedno tylko jest znamienne.Gdy zapinasz obrotówkę masz pstrągi. Gd zapinasz woblerek, ostatnio częściej przyłowem jest okoń lub szczupak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Panowie My tu gadu-gadu, a tymczasem najnowszy numer Wiadomości Wędkarskich oraz rozesłany dzisiaj newsletter Salmo donosi, że nasz forumowicz wygrał XXIII Memoriał Brudzińskiego! I co wy na to? Ode mnie gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Lukasz gratulacje ...przyjemnie tak zadebiutowac i pokazac starym repom jak sie lowi ...jest to piekny zapis w Memory Brudzinskiego i dobre rokowania na przyszlosc . W Neews Salmo sa jeszcze inni nasi koledzy z forum z pieknymi zdieciami ...rowniez gratulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 6 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Gratulacje! A Ty Efex widzę, że też w czołówce Gratuluję również. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Łukasz serdeczne gratulacje za wygraną. !!! Ewaryst Tobie tez gratuluje to nie było byle jakie wekendowe łowionko a miejsce zająłes przecież w czołówce!!!. Do tego trzeba mieć pojęcie o łowieniu pstrągów. Pozdrawiam Zbyszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi