fishbartek1 Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 witam to mój wczorajszy kropasek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Ładny czterdziestak(?) Dusisz nadal nad Boberkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 ładny Misiek!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 kropasek jest z Nysy Kłodzkiej 42cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁukaszGD Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Dzięki koledzy za gratulacje! Muszę jednak wyjaśnić, że z wygraną w Memoriale było tak: jeden kolega mnie tam zabrał, drugi natomiast pokazał gdzie rzucić...także wiedzcie, że bez nich nie byłoby tak kolorowo @fishbartek1-piękna,letnia ryba...gratki! Ja ciągle ganiam kropkowańce, niestety te większe przy tych warunkach nie dają wielu szans...a te mniejsze muszą poczekać na prezentację na forum Pozdrawiam Serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 @fishbartek1 bardzo ładny pstrąg gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 @fishbartek1 - przepiękny pstrąg! Kończąc wątek Memoriału Brudzińskiego - nienajgorsze wyniki Łukasza i moje są w dużej mierze zasługą doskonałego przewodnika jakim był @Baloo. Pokazał nam swoje tajne odcinki Bobru i Kwisy, a my to wykorzystaliśmy.. Jestem pewien, że zdani sami na siebie w zupełnie nieznanej okolicy bylibyśmy skazani na porażkę. Pozdrawiam wszystkich i czekam na kolejne fotki z kropasami. Dla mnie sezon już się skończył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Efex a może dalibyście trochę fotek z Memoriału? W OT jest sporo miejsca chociaż jeśli pokażecie w temacie pstrągowym chyba też nikt się nie pogniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 @Popper - poszperam i jak coś znajdę to wstawię. Fotek nie ma za wiele bo i ryb za wiele nie było. Totalna lampa przez dwa dni i rybki nie miały ochoty wychodzić z ukrycia. A po łowieniu wszyscy oddawaliśmy się innym uciechom towarzyszącym tego typu imprezom i mało kto myślał o robieniu zdjęć. Cieszę się, że mimo niekorzystnych warunków udało mi się wystawić chłopakom kilka rybek, choć przyznać muszę, że pojęcie o łowieniu pstrągów Łukasz i Ewaryst mają na bardzo wysokim poziomie. Ja musiałem zadowolić się kilkoma okołowymiarkami.To co niemal wszyscy podkreślali to fakt, że nie da się porównać rzek pomorskich do naszych dolnośląskich. Kilka osób była wręcz przerażona rozmiarami Bobru i uciągiem, którego nie powstydziłyby się nasze rzeki trociowe. W końcu taki Bóbr jest na wielu odcinkach większy od Parsęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Chyba nie robiliśmy za dużo fotek bo nie było ryb.. Może chłopaki mają jakieś archiwum krajobrazowo-biesiadne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Biesiadne to takie okołowędkarskie, może pudło zwycięzców fotki zawodników. To wszystko jest ciekawe. Przynajmniej ja chętnie popatrzę na najlepszych Przy okazji, gratuluję Wam sukcesu To co niemal wszyscy podkreślali to fakt, że nie da się porównać rzek pomorskich do naszych dolnośląskich. Kilka osób była wręcz przerażona rozmiarami Bobru i uciągiem, którego nie powstydziłyby się nasze rzeki trociowe. W końcu taki Bóbr jest na wielu odcinkach większy od Parsęty. Wiesz Mateusz? Jak zacznałem mysleć o pstrągach, rozpytywać o metody, sposoby połowu, sporo porad, dotyczących sprzętu, przynęt otrzymałem właśnie od znajomych z Pomorza. Przyznaję, mocno mnie zdołowały, te wskazówki, w zestawieniu z widokiem nurtu Bobru, pod Lwówkiem Śl. Dopiero jak przypomniałem sobie leniwy nurt pomorskich strumieni i rzek, zrozumiałem w czym dzieło.Nie dziwię się więc chłopakom, że byli zszokowani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 @Fishbartek1 - to w Nysie są jeszcze pstrągi?!? Gratuluję. bardzo fajna rybka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 dzięki panowie za gratulacje!! a co do nysy to sa tam jeszcze pstrągi i to nie takie jak na fotce ale narazie im sie udaje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 @Fishbartek1 - to w Nysie są jeszcze pstrągi?!? Ha! Baloo Ty niedowiarku! Jak Karol Zacharczyk opowiadał o pstrągach w Nysie to się śmiałeś.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Ja dzisiaj próbowałem na Bobrze trafić kropka ale stan wody przerażająco niski, do tego lampa i wynik zerowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁukaszGD Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Wczoraj wieczorem w strugach deszczu zabrakło trochę szczęścia a miałbym swoje 5 minut. W dwa kwadranse miałem na kiju dwa grube czterdziestaki i pstraga który byłby moim największym w tym sezonie, a może nawet największym w mojej karierze niedzielnego wędkarza Niestety zabrakło właśnie szczęścia... Na pocieszenie udało się wyjąć kilka trzydziestaczków, ale niedosyt pozostał wielki... Oto jeden z maluchów P.S. sorry, za jakoś fotki, ale w takich warunkach jakie panowały nad wodą nasze umiejętności fotograficzne nie pozwalają na zbyt wiele Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Widzę że ciągle coś się dzieje nad pstrągowymi wodami.Temperatury przyzwoite, trochę popaduje. Chyba jeszcze wyskoczę. W ostatnią sobotę czerwca po miesięcznej przerwie wybrałem się świtaniem na zdrowotną wędrówkę po chaszczach.Całe plany poprawienia kondycji wzięły w łeb, bo już w pierwszej miejscówce po zejściu do rzeki wywaliłem samca równe 50cm i stwierdziłem że dosyć wrażeń, tym bardziej że pięknie walczył.Uff, co za repertuar zaprezentował!!!Miodzio!!!Wróciłem okrężną drogą do samochodu, żeby choć troszkę świerzego powietrza złapać.Jedyny minus w tym, że gdy sięgnąłem po komórkę do kieszeni, okazało się, że została w domu. Szkoda, bo za swą waleczną postawę i niespotykaną urodę zasługiwał na uwiecznienie w archiwach. Ale jeszcze bardziej zasługiwał na wolność Może jeszcze trochę urośnie do następnego spotkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Mariusz - pięknie napisane i jeszcze raz gratuluję. Piękny pstrągowy rok w tych Twoich chaszczorach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 @Rocky - jakbyś pamiętał o znajomych z Trójmiasta i zaprosił ich czasem na wspólną wyprawę to z pewnością miałbyś sporo ładnych fotek <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 @Efex - ty lepiej się kuruj, a nie już o pstrągach myślisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 A Ty co się wcinasz i mi psujesz prowokację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Efex coś nie możesz się wybrać z kimś na pstrągi . Ja słowa dotrzymuję i jak uda nam się zgrać to pojedziemy na kropki - tak jak się umawialiśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Sławku - oczywiście nasza ustawka jest aktualna, ale niestety obawiam się, że dopiero w przyszłym sezonie. Tydzień temu przeszedłem operację kolana i obawiam się, że przez najbliższe kilka miesięcy nie powącham wędki ani wody (chyba, że z kranu).. cry: Dlatego napisałem, że post do Mariusza to mała prowokacja.. Ale tego wypadu nie odpuszczę Tobie z całą pewnością. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Efex, życzę szybkiego powrotu do sprawności, ale ty mnie nie musisz prowokować bo wybór jest prosty.Wolę mieć kawałek dzikiej rzeki z ładnymi rybami dla siebie ,niż ładne zdjęcia i pustą ,zdeptaną rzekę Chwalić się zdjęciami nikomu nie muszę.Bez urazy, ale za dużo czasu poświęciłem na znalezienie i rozpracowanie łowiska <_< Póki co pozostanę jedynym człowiekiem w moich chaszczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Wczoraj troche sie wyzylem nad woda po dlugim poscie. Niestety wszystkie miski prostowaly haki wjezdzajac w w gesto porastajace zielsko. Ponizej kolejny przyklad na to, ze ryby przezywaja nawet z powyznaymi obrazeniami (zdjecie troche metne bo ryba zakryta byla woda).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi