Skocz do zawartości

Pstrągi 2008

admin

Rekomendowane odpowiedzi

A swoją drogą Panowie ... jeszcze kilka dni :D i zaczynamy od nowa :D Jak przygotowania, gdzie pierwsze kroki? Ja się jeszcze zastanawiam gdzie postawię nogę w pierwszych dniach ale ... kołowrotki już przygotowane i wędki stoją wyczyszczone :D

Pozdrawiam

Remek

Witam !

Tradycyjnie pierwsze dni to będzie ganianie za trotką, lecz później przychodzi czas na pstruchy.

W tym rok napewno więcej czasu poświęce gumką. W zeszłym roku okazały się bardzo trafną przynętą, ale wiosną. Próbował ktoś z Was łowić w pierwszych dniach sezonu na gumki ?

Mam jeszcze pytanie odnośnie plecionki. Z tego co czytałem to nie zdaje zbytnio egzaminu. Widomo, zamarza przy minusowych temperaturach, ale czy brak rozciągliwości nie skutkuje większym spadnkiem ryb ?

Pozdrawiam :D

A swoją drogą Panowie ... jeszcze kilka dni :D i zaczynamy od nowa :D Jak przygotowania, gdzie pierwsze kroki? Ja się jeszcze zastanawiam gdzie postawię nogę w pierwszych dniach ale ... kołowrotki już przygotowane i wędki stoją wyczyszczone :D

Pozdrawiam

Remek

Witam !

Tradycyjnie pierwsze dni to będzie ganianie za trotką, lecz później przychodzi czas na pstruchy.

W tym rok napewno więcej czasu poświęce gumką. W zeszłym roku okazały się bardzo trafną przynętą, ale wiosną. Próbował ktoś z Was łowić w pierwszych dniach sezonu na gumki ?

Mam jeszcze pytanie odnośnie plecionki. Z tego co czytałem to nie zdaje zbytnio egzaminu. Widomo, zamarza przy minusowych temperaturach, ale czy brak rozciągliwości nie skutkuje większym spadnkiem ryb ?

Pozdrawiam :D

hamulec bardzo mocno luzujesz i masz coś jak żyłka, tylko o większej wytrzymałości

Wiem, że te większe łososiowate, zwłaszcza w pierwszych dniach sezonu to coś fajnego. Mnie to jednak nie ogarnęło głównie ze względu na to, że wolę samotność nad wodą, ciszę, spokój i możliwość wyboru miejscówek. Dlatego pstrągi cel numer jeden na początku sezonu. Później? Zobaczymy.

Pozdrawiam

Remek

Kolego @Tofik, ale troć to nie tylko Ina, Rega, Parsęta, Wieprza, Słupia, Łupawa, Łeba, Reda, Wierzyca z dopływami <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< .

Jest jeszcze bardzooooooo dużooooooo rzek gdzie jest - i troć i spokój nad wodą B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B)

Kolego @Tofik, ale troć to nie tylko Ina, Rega, Parsęta, Wieprza, Słupia, Łupawa, Łeba, Reda, Wierzyca z dopływami <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< .

Jest jeszcze bardzooooooo dużooooooo rzek gdzie jest - i troć i spokój nad wodą B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B)

z tym sie zgodze ze jest duzo rzek nad ktorymi jest spokuj np. kolo mnie mam 2 rzeki, nad jedna mieszkam a nad druga mam z 8 km, w ktorych sa trocie a ludzi nad nimi nie ma <_< <_<

moze sam sprobuje szczescia w tym roku :unsure: :unsure: <_<

ja oczywiście nie pisałem nic złośliwie,po prostu trace nadzieje w spokój nad wodą . jeśli macie takie wody gdzie jest odrobina spokoju to szczerze wam zazdroszczę i życze połamania kijów :D

...a jak tam chłopaki przygotowanie do sezonu pstrągowego 2009... widzę, że nikt nie założył osobnego wątku, z resztą do 1-szego czasu już niewiele...obrotówki, wobki, gumy są... dziś doszła paczka z pstrągowymi cud-kogucikami :mellow:...oj będzie się działo :o

post-286-1348914221,4439_thumb.jpg

post-286-1348914221,5317_thumb.jpg

Ja tez czekam i marze :mellow: na razie przegladam przynety ...dzis bylem w BPS i kupilem spining StCroxa Triumph 7 medium -ligt power fast action , 4-10 lb 1/8 - 1 /2 oz i do niego Shimano Symetre 2500 FJ ...i z tym zestawem bede probowal na Choinkowej i sasiedzkich strumieniach . Jakos z castingiem na pstragach sie nie widze :unsure:

Jakbym miał okazję to z wielką ochotą bym pochodził nad choinkową z Wami...

A od kiedy zaczynacie ją okupować? Ciekawe ile sekretów w tym roku pokaże :D.

Łamcie kije a ja tymczasem będę okupował swoją rzekę... Może i coś na choinkową wymyślę - abyście mieli na co łowić :D

Czekam na nowy regulamin na Trouty w Wisconsin 2009 . Przepisy sa ruchome i co rok sie zmieniaja ...moze w marcu ? . Patrzac na mapke to Choinkowa jedna z stu strumieni w tym labiryncie nitek . Jacka 53 centy w tym roku to najwiekszy jaki moje oczeta widzialy . Krol z Pod Drzewa nadal krazy w moich myslach ...ile on mogl miec ?...a inne sekrety ?..

Panowie, jak tam pogoda na 1-2-3-4 stycznia ?

Macie jakieś super stronki z pogodą.

Bo coś się boję że na podlasiu to mrozio będzie i kicha z pstrągów.

Nie wiem czy super, ale ja lubię tę stronkę.

Wymaga chwili ogarnięcia co i jak, ale jest łatwa,

często się sprawdza, jest dość precyzyjna.

http://new.meteo.pl/

Zauważyłem, że liczne OT są niemal w każdym większym wątku.

Jako nowy tutaj stwierdzam, że zazwyczaj ciekawie się to czyta, ale kiedy szuka się czegoś konkretnego... :angry:

Szczęście, że szukajka działa bezbłędnie B)

Stąd często powielane pytania i tematy na forum,

bo gdzieś to już było....... <_<

Pozdrawiam, Grzesiek :D

W piątek pogoda ma być znośna w dzień około 0. A tak cały tydzień mrozik :D Przynajmniej w moich okolicach

Obyś wywróżył ten mróz na pomorzu. Przydało by się trochę ... :mellow:

Pozdrawiam

A co nie przymroziło u Was? U mnie dziś w nocy -9 :wacko: