lolo_STG Opublikowano 14 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 wlasnie a czy stalka nie bedzie przeszkadzac w poszukiwaniu pstrągów moze lepiej przypon z plecionki zrobić w sumie tylko raz szczupak odgryzł mi taki przypona mialem kiedys sytuacje ze przeszedlem z jeziora gdzie szukalem szczupaka na rzeke za pstragiem i zmienilem tylko przynete a przypon stalowy zostal i na wiele rzutow mialem moze dwa wyjscia za przyneta .pomyslalem i przypomnialem sobie o stalce ze moze ona odstrasza rybyi fakt po odcieciu stalki kropki zaczely regularnie walic w przynete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Przypon z plecionki? Lepiej nie, szczupak przecina go jak brzytwą. Podobnie fluorocarbon. A na Czarnej Przemszy złowiłem - poza pstrągami - sandacza, okonie, nawet miętusa (na nimfę ), ale szczupaka jeszcze nigdy. Możesz łowić bez przyponu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 14 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 noo z plecionki robilem przypony jak zaczynalem i w sumie sporo szupaczkow wyjalem na takim przyponie nie duze do 40 cm ale tylko jeden przecial taki przyponik . jedyna wada to trzeba czesto zmieniać taki przypon . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Poliweglan jest sprezysty, ale ma swoje granicę wytrzymalosci. Do malych jaziowek tez używam 1mm, ale w przypaku typowyck ,,siodemek'' pod sandala czy szczupaka na przelrwach to nieporozumienie, wiem niestety z doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 22 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Witam u mnie niestety troche przestoju będzie w struganiu bo sezon na wymiane opon sie zaczyna i juz w pracy zapier.... po lokcie a jeszcze troche to i po pachy bedzie tak ze sil na struganie narazie nie ma. a tu kolejny siekowski woblerek w trakcie przemalowywania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 22 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 (edytowane) a tak to wygląda teraz . Edytowane 22 Października 2013 przez lolo_STG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 No widzę że opalizacja już opanowana . Bardzo ładnie, a będzie jeszcze ładniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 23 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 (edytowane) Niee no żeby to opanować to conajmniej kilkanaście sztuk muszę pomalowac ten byl pierwszy próbny malowany tymi lakierami co jak co z efektu jestem bardzo zadowolony. Dzięki Edytowane 23 Października 2013 przez lolo_STG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 23 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 A zbroił ktoś woblery w ten sposób ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 26 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 (edytowane) mialem narazie nic nie robic ale nie da sie siedziec bezczynnie jak za ścianą drewno farby i narzedzia no nie da sie i koniec chociaz pomalować musiałem to co juz wystrugane jeszcze płetewki jutro , pózniej lakier i koniec kolejne będą jak juz będę miał nową piłe Edytowane 26 Października 2013 przez lolo_STG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 29 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 (edytowane) hehehe jeszcze tylko ster i kotwice ... Edytowane 30 Października 2013 przez lolo_STG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Adam oczko z przodu też nie powinno przeszkadzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 1 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 (edytowane) niee ten żuk ma wlasny naped oczko nie potrzebne baa wedka i zylka nawet nie potrzebna wystarczy pociagnac za sznurek wychodzacy z dziwnej dziury z tylu owada by ten zaczal plywac po powierzchni wody hlapiac na wszystkie strony hehe A korzystajac z okazji wolnego dnia po odwiedzeniu ś.p. bliskich strugnąłem kilka drewienek jutro po pracy jeszcze dostrugam z 10 szt tego modelu i kilka innych kształtówa potem już tylko przyjemność jaką jest wyważanie , malowanie, oklejanie i inne upiększanie A jutro jeszcze wrzuce filmiki z pracą wczesniejszych wobków bo wreszcie byłem w mojej pstrągowej krainie Woda czyściutka słoneczko przyjemnie świecilo aż milo bylo potestować , ostatecznie poustawiać w nurcie i ponagrywać jak pracują Edytowane 1 Listopada 2013 przez lolo_STG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 2 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 (edytowane) https://www.youtube.com/watch?v=3W-qIMXqPIc https://www.youtube.com/watch?v=aXPlgChisSI https://www.youtube.com/watch?v=Xa1aMV5U9EE https://www.youtube.com/watch?v=esP6g72nbd8 https://www.youtube.com/watch?v=e8AZ6_xz9XY Edytowane 2 Listopada 2013 przez lolo_STG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Co prawda kilku filmów nie mogłem obejrzeć ale wobki fajne.Ja bym tak delikatnie dociążył tego czerwonego z drugiego filmu i tego z przedostatniego filmu. Nie dużo, tak tyci tyci Świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 2 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 (edytowane) Dzięki nie wiem co z tymi filmikami sa ustawione na publiczne a mi pokazuje teraz ze film wideo jet prywatny . przez telefon wszystko ogarniam ale do tej pory bylo ok. https://www.youtube.com/watch?v=WptxscQz1j8 co do dociazenia to te egzemplarze zostawie juz w spokoju kazdy z tych 5 woblerow tego samego ksztaltu. jest obciazony w inny sposob i inna gramatura mam juz swoje dwa typy z odpowiadajacą mi praca i teraz bede sie staral uzyskac taka sama. badz bardzo podobna prace w kolejnych wobkach Edytowane 2 Listopada 2013 przez lolo_STG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 (edytowane) lolo pousuwaj na końcu każdego linka z filmem: &feature=youtube_gdata_player Edytowane 2 Listopada 2013 przez Pawelek55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 2 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 (edytowane) Pawel nie wiem co usunałem ale wazne ze dzialaja juz wszystkie filmikiDzięki wielkie Napiszcie ktorego wobka według was powiniennem powielac jesli chodzi o prace ja mam dwa typy jak juz mówilem ale chcial bym poznac zdanie bardziej doświadczonych wedkarzy niz ja moze gdyby byl sezon to bym zrobil dniowke nad rzeka i pstragi same by ocenily ale w tym wypadku moge liczyc jedynie na wasze doswiadczenie aha zapomnialem dodać ze narazie nie biore pod uwage dwóch woblerow bobika i plotki z niebieskim grzbietem narazie chodzi o woblery z pozostalych 4 filmikow powyzej i jeszcze filmik z jednym wstawie pozniej bo bardzo powoli sie wysyla kurde musze je jakos nazwac hehehe Edytowane 2 Listopada 2013 przez lolo_STG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 (edytowane) Nie ma co kombinować. Jest gitara. Na nasze rzeczki jak znalazł.Niebieski wymiata Schodząc z prądem też pracuje. Edytowane 3 Listopada 2013 przez stoner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Możesz jeszcze np założyć większe kotwiczki, to trochę dociąży woblera i nieco ,,zdrobni" i przygasi pracę jak np stwierdzisz że wobek zabardzo zamiata. Ja jak robiłem sandaczówkę to wyszedł mi szeroko chodzący szczupakowiec schodzący na max 0,5m, ale po założeniu większych kotwic wobek ma zajebistą drobną prace z lusterkowaniem i schodzi nieco głębiej...zupełnie dwa różne wobki w obrębie jednego... i szczupaki go lubią i sandacze również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Ja bym osobiście pod siebie dał troszkę większe kotwiczki w dwóch pierwszych i miałbym wobki na nocne sandacze jak znalazł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Kotwice są chyba 14 nie jestem pewny bo w sklepie sobie wybrałem kilka rozmiarów a wstrętna baba wszystko w jeden worek wrzuciła :/ Ten w malowaniu pstrążka zostanie tak jak jest i teraz nastepne robie z takim samym obciążeniem jak w nim bo jego praca najbardziej mi się podoba właśnie a drugi to ten na którego szczupaka wyjąłem ten zielony taki niestety filmik z jego pracą nie daje sie wrzucić na yt jakiś bład kompresowania wychodzi. Co do płoteczki z niebieskim grzbietem też jestem zadowolony niestety będzie ciężko powtórzyć tego woblera bo to pierwszy którego zrobiłem nie mam żadnych notatek nie pamiętam nawet gdzie jet obciążenie i ile gram może metodą prób i błędów dojdę do tego ewentualnie go rozpołowię to będę wiedział wszystko ale to już w ostateczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 (edytowane) A to dzisiejsze wycinanki , jutro po pracy nożyk w ruch i wszystkie mam zamiar.obkroić i obszlifowac na gotowo Edytowane 3 Listopada 2013 przez lolo_STG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 6 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 (edytowane) ... Edytowane 7 Listopada 2013 przez lolo_STG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 6 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 (edytowane) Powoli do przodu Na dziś wystarczy, po 12 godzinach pracy zarobkowej i 2 godzinach strugania padam na pysk i nie mam siły już noża w ręce trzymać . Pozdrawiam Edytowane 7 Listopada 2013 przez lolo_STG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi