lolo_STG Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Mało czasu , oj mało ale coś tam się robi powolutku. okonek ok 8,5 cm Stinger 75mmMalowane po sztuce tak dla próby, nastepne wyjdą mam nadzieje ładniejsze .A jutro od 5 rano testy nad wodą . A tu jeszcze takie czekajace na wykonczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Nad wodą jestem od godziny i na okonia w wersji ze sterem juz jednego szczupaczka wyjąłem niestety ster był na wcisk i wypadł Ale nic straconego okazuje się że okoń w wersji bezsterowej tez sobie radzi i też jeden szczupły dał się oszukać. po przerwie na kawke i papieroska wracam do łowienia.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Połowiłem trochę wyspałem się po rybkach a teraz zabieram się za struganie Kolejnych okoni bo ten którego dziś testowałem tak dobrze czuł się w wodzie że został w niej na stałe :\ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 (edytowane) 8 okoni wystruganedo nastepnej niedzieli pewnie będą gotowe do testów.a tu jeszcze wspomnienie pierwszego okonia niech mu woda mokrą będzie Zdjęcie okonia w paszczy a może w pyszczku usunąłem . Nie zgodne z regulaminem ! Okoń 8,cm a szczupaczątko 25 cm . Edytowane 17 Listopada 2013 przez WOBLER-W1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 (edytowane) Okonki szczupakowe 8,5cm i taki pstrągowy jeden ok 6cm. moze ktoś jest chętny na jednego okoniasa do testów i potem do napisania paru słów o jego pracy itp. ? Edytowane 3 Grudnia 2013 przez lolo_STG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 (edytowane) Bardzo chętnie przetestuje:) PS pięknie Ci wychodza oczka, jaki masz patent na to? I jak zrobiłeś tą ,,marmurkową" fakturę? Edytowane 23 Listopada 2013 przez czerwcowy0520 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 (edytowane) Oczka ale z drutu czy oczka 3D ? hehe te pierwsze robie tradycyjnie okrągłymi kombinerkami wyginam a 3D są kupione w decathlonie a fakture uzyskałem nakladajac kilka warstw dość gęstej farby akrylowej za pomocą gąbki co dalo powierzchnie taką jak by pofałdowaną po wyschnięciu pomalowałem na zielono i potem starlem palcem wsztstko z powierzchni zielona farba zostala we wgłebieniach dając taki efekt PS Podaj adres na PW to podeślę ci okonka i cos jeszcze może Edytowane 24 Listopada 2013 przez lolo_STG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 hmm tak sobie myslę to może jeszcze ktoś chce potestować okonki ? jeszcze 3 sztuki na wydanie tak że kto chce niech piszę. oczywiście warunkiem jest napisanie później swojej opinii o woblerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 filmik z pracą okonkahttps://www.youtube.com/watch?v=QUxobDKZy1U do wziecia jeszcze dwie sztuki jak co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Jak dla mnie chodzi przepięknie, Fajnie reaguje na szarpnięcia. Klasyk szczupakowy! Dla mnie bomba! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 27 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 noo i mam nadzieje ze szupaczki piekne polowisz na niego a tu jeszcze ten drugi wobek pstragowyhttps://www.youtube.com/watch?v=xkx5p-aqM_E 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 pierwszy wobler malowany aerografem . jutro jeszcze foto okoni spod aero zrobie narazie obciekaja z lakieru wiec ich nie ruszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Adam,obejrzałem obydwa filmy z pracą woblerów i wyszły ci te wabie bardzo dobrze. Zaskakujący jest ten szczupakowy, bo sterowy o tak zmiennej pracy to rzadkość. Bardzo dobra robota. Super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Dzięki za dobre słowo fajnie że się podoba. Robiąc ten model chciałem żeby był ze sterem i pracowal przy bardzo wolnym prowadzeniu a podszarpując szczytówką zeby uciekal na rozne strony i w sumie udalo sie.Kolejnym wyzwaniem bedzie wersja tonąca która będzie migotać bokami w opadzie niestety nie wiem jak to zrobić ale do tego dojdę metodą prób no chyba że ktoś podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 garbate pasiaki malowane aero mi się podobają a w niedziele zobaczymy co zębacze myślą o tych paskach z szablonu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Malujesz naprawdę ładnie ale mógłbyś bardziej się postarać przy malowaniu "mordek" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 wiem nie mam w ogóle pomysłu na mordki oglądam zdjęcia okoni coś tam próbuje ale nie wychodzi mi to ładnie cały czas szukam pomysłu może w końcu znajdę a tu partyjka schnie sobie jutro ciąg dalszy malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 taka tam gromadka jeszcze jakies płetewki , lakier , stery i gotowe . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 (edytowane) a to jeszcze jedą fote wstawiam z kuchennego warsztatu Edytowane 14 Grudnia 2013 przez lolo_STG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Kurczę, duży postęp zrobiłeś w krótkim czasie. Fajne okonki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Noo od kąd zacząłem mój dzień wygląda tak że idę do pracy i jak tylko mam wolną chwile żeby zebrać myśli to sobie kombinuje w głowie co by tu zrobić po powrocie do domu jak już wracam to siadam w kuchni wyjmuje cały majdan i działam i tak dzień w dzień od sam już nie wiem kiedy nie ma dnia żebym nie zasiadł w kuchni i czegoś przy wobkach nie zrobił jak to mówią "trening czyni mistrza" więc trenuje jutro od rańca wycinam korpusy pod pstrągóweczki tak myślę max 5 cm i pierwsze łamańce pojawią się być może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 takiego malucha teraz strugnąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 18 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 przed praca jeszcze mniejszy mi wyszedł palce całe choć niewiele brakowało bym się pokaleczył i tutaj jeszcze wiekszy podziw dla Romana Sidło i Janusza ( Woblery z Bielska)za to że potrafili zrobić jeszcze mniejsze i to w wersji łamanej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Spróbuj zrobić sobie mikro przynęty z balsy struga się o wiele łatwiej ;] jedyny mankament że jeśli za głęboko pociągniesz nożem czeka cię wszystko od początku ;] pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 18 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 nie mam balsy i narazie nie będę zamawiał a w lipie też bardzo fajnie sie robi takie maluchy .Też robic w wiekszych ilosciach mikrusów raczej nie będę przynajmniej na razie , zrobię kilkanaście i zobaczymy jak jaziki będą zagryzać .W tym roku złowiłem tylko jednego jazia i był to przyłów w polowaniu za okoniemw nowym roku bardziej za jaziami pochodze bo u mnie w jeziorku sporo ich widzę a może i jakąś rzeczke odkryje ciekawą bo uwielbiam łowic w rzekach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi