Skocz do zawartości

Woblery Adama L.

Rekomendowane odpowiedzi

Mało czasu , oj mało ale coś tam się robi powolutku.

okonek ok 8,5 cm

post-54562-0-55277700-1384636339_thumb.jpg

Stinger 75mm

post-54562-0-47708800-1384636477_thumb.jpgpost-54562-0-99369200-1384636510_thumb.jpg

Malowane po sztuce tak dla próby, nastepne wyjdą mam nadzieje ładniejsze .

A jutro od 5 rano testy nad wodą .

A tu jeszcze takie czekajace na wykonczenie.

post-54562-0-45993600-1384636805_thumb.jpgpost-54562-0-80493400-1384636833_thumb.jpg

Nad wodą jestem od godziny i na okonia w wersji ze sterem juz jednego szczupaczka wyjąłem niestety ster był na wcisk i wypadł

Ale nic straconego okazuje się że okoń w wersji bezsterowej tez sobie radzi i też jeden szczupły dał się oszukać.

po przerwie na kawke i papieroska wracam do łowienia.

Pozdro

8 okoni wystrugane
do nastepnej niedzieli pewnie będą gotowe do testów.

a tu jeszcze wspomnienie pierwszego okonia :) niech mu woda mokrą będzie
post-54562-0-75690900-1384719508_thumb.jpg

Zdjęcie okonia w paszczy a może w pyszczku usunąłem . Nie zgodne z regulaminem ! Okoń 8,cm a szczupaczątko 25 cm .

Edytowane przez WOBLER-W1

Oczka ale z drutu czy oczka 3D ? hehe te pierwsze robie tradycyjnie okrągłymi kombinerkami wyginam a 3D są kupione w decathlonie

a fakture uzyskałem nakladajac kilka warstw dość gęstej farby akrylowej za pomocą gąbki co dalo powierzchnie taką jak by pofałdowaną po wyschnięciu pomalowałem na zielono i potem starlem palcem wsztstko z powierzchni zielona farba zostala we wgłebieniach dając taki efekt

PS Podaj adres na PW to podeślę ci okonka i cos jeszcze może :)

Edytowane przez lolo_STG

Dzięki za dobre słowo fajnie że się podoba.

Robiąc ten model chciałem żeby był ze sterem i pracowal przy bardzo wolnym prowadzeniu a podszarpując szczytówką zeby uciekal na rozne strony

i w sumie udalo sie.

Kolejnym wyzwaniem bedzie wersja tonąca która będzie migotać bokami w opadzie niestety nie wiem jak to zrobić ale do tego dojdę metodą prób no chyba że ktoś podpowie :)

Noo od kąd zacząłem mój dzień wygląda tak  że idę do pracy i jak tylko mam wolną chwile żeby zebrać myśli to sobie kombinuje w głowie co by tu zrobić po powrocie do domu :)

jak już wracam to siadam w kuchni wyjmuje cały majdan i działam i tak dzień w dzień od sam już nie wiem kiedy nie ma dnia żebym nie zasiadł w kuchni i czegoś przy wobkach nie zrobił

jak to mówią "trening czyni mistrza" więc trenuje B)

jutro od rańca wycinam korpusy pod pstrągóweczki tak myślę max 5 cm  i pierwsze łamańce pojawią się być może

przed praca jeszcze mniejszy mi wyszedł :D palce całe choć niewiele brakowało bym się pokaleczył

post-54562-0-17147500-1387350985_thumb.jpg

i tutaj jeszcze wiekszy podziw dla Romana Sidło i Janusza ( Woblery z Bielska)

za to że potrafili zrobić jeszcze mniejsze i to w wersji łamanej.

• Like 1

nie mam balsy i narazie nie będę zamawiał a w lipie też bardzo fajnie sie robi takie maluchy .

Też robic w wiekszych ilosciach mikrusów raczej nie będę przynajmniej na razie , zrobię kilkanaście i zobaczymy jak jaziki będą zagryzać .

W tym roku złowiłem tylko jednego jazia i był to przyłów w polowaniu za okoniem

w nowym roku bardziej za jaziami pochodze bo u mnie w jeziorku sporo ich widzę a może i jakąś rzeczke odkryje ciekawą bo uwielbiam łowic w rzekach. :D