lolo_STG Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 dzisiaj się taki trafił w chyba 4 rzucie pozniej jeszcze dwa mniejsze takie ledwo wymiarowe i przez 3 godziny juz nic sie nie dzialo łowilem dzis tylko na jednego woblera. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 oo i jeszcze dwie foty rybka zlowiona na tego ze zlotymi plamkami ze wczesniejszego posta tego dnia na tego woblera bylo jeszcze kolo 25 pstrazkow w 3 godziny ale wszytko male. ten jeden taki ladny sie trafil fajnie atakowaly jeden za drugim hehe jeden uderzyl puscil a za nim drugi i zapiety hehe zabawa byla dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 (edytowane) Siema troszkę zaniedbałem temat Ale ostatnio niestety nie mam w ogóle czasu na tworzenie praca, obowiazki po pracy itd. Wrzucam zdjecia ostatnich woblerów co by odswiezyc troche wątek a juz niedługo będzie powrót na warsztat Część woblerów zerwana część poszła w polske nawet zdjęć lepszych nie zdążyłem zrobić hehe zostało mi może ze dwie sztuki bardzo dobre wyniki na te woblery miałem sporo pstrągów parę szczupaków i okoni ale głównie robione pod pstrągi i na nich sprawdzają się bardzo dobrze. Pozdrawiam https://m.facebook.com/WobleryAL Edytowane 12 Lipca 2014 przez Adam L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 woblerki przed malowaniem(1).jpg Łezka w oku mi się zakręciła. Miałem identyczną suszarkę z kartonu ze sznurkami i rozgiętymi spinaczami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Dziś otwieram kolejny etap produkcji woblerków będą to woblery z pianki.na pewno nie zapomnę i nie zrezygnuje z woblerów drewnianych będę robił i takie ale to musi chwilę poczekać bo zajmuje za dużo czasu którego mi wciąż brakujea ja już nawet nie mam na co łowić mój temat spadł daleko a aerograf obrosły pajęczyny hehe po długiej przerwie powoli powracam i mam nadzieje że już w krótce będzie co oglądać i na co łowić.Dzisiaj odlałem dwie połówki z żywicy z których powstanie forma .Forme robię według tego dwuczęściowego opisu z jerkbaita z tym że nie z żywicy jak autor a z górniczego kleju do kotew tzw. parówkanie wiem co to za materiał ale pierońsko twardy smierdzi niemal jak żywica/szpachla samochodowa ale jest dużo twardszyco do piany jeszcze nie mam i tutaj jezeli ktoś chętny pomóc proszę o link gdzie można kupić w pl dobrą piane albo może ktoś chce odsprzedać ?ja poki co znalazlem pianke o nazwie foam it czy cos takiego i jezeli nic innego nie znajde bede robil z tegowidziałem na jakimś filmiku ziomeczka z J.pl ze tez jej uzywa tak ze chyba zla nie jest https://m.facebook.com/WobleryAL <---- zapraszam do polubienia Pozdrówki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Dzisiaj powstała ramka gotowa do zalania zywicą miałem robić forme z kitu górniczego lecz jest za gęsty cholera i za szybko wiąże nie zdążyłem go rozprowadzić w ramce tak żeby wszystko dokładnie oblepiłtak że forma bedzie jednak z żywicy tylko nie do końca wiem jakiej poliestowej czy moze epoksydowej ? przyznam ze nie czytalem na temat zywic bo mysl byla inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Dzisiaj powstała ramka gotowa do zalania zywicąmiałem robić forme z kitu górniczego lecz jest za gęsty cholera i za szybko wiąże nie zdążyłem go rozprowadzić w ramce tak żeby wszystko dokładnie oblepiłtak że forma bedzie jednak z żywicy tylko nie do końca wiem jakiej poliestowej czy moze epoksydowej ? przyznam ze nie czytalem na temat zywic bo mysl byla inna gotowe do zalewania .jpgJak dotąd nie robiłem jeszcze odlewanych woblerów,ale wydaje mi się,że ramka jest odrobinę za duża w stosunku do wielkości samego wzornika,sporo materiału na nią zużyjesz.Co do żywicy to epoksydowa,poliestrowa z tego co pamiętam bardzo intensywnie śmierdzi .Ale najlepiej jak się wypowiedzą koledzy,którzy znaja ten temat "dogłębnie''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Tak ramka była za duża poprostu chcialem zeby byla mocniejsza hehe już mi kokedzy w temacie "baza danych na temat woblerów z pianki" to napisali i jest juz nowa mniejsza zywica juz jest zakupiona epoksydowa epidian 5 jak sie okazuje tez niezbyt dobra do tego celu a dla czego odpowiedz w ww temacie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udało się Pierwszy odlew wyszedł z formy i odrazu udany noo prawie udany ale wiem co poprawić na pewno za slabo wymieszalen skladniki dopiero po naciagnieciu do strzykawk zauwazylem ze skladniki nie polaczyly sie dokladnie gdybym zauwazyl wcesniej jeszcze bym mieszal bo czasu bylo dosc druga sprawa to ciut wiecej piany bede musial nalac do formy nastepnym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Z jakiej żywicy w końcu zrobiłeś tą formę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) żywica epoksydowa epidian5 + wypelniacz talk techniczny .Swoją drogą Piotrku odpowiedziałem Ci już na to pytanie w temacie pt. "baza danych na temat woblerów z pianki" Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez Adam L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 A co tam "nasza" Lubelska Perełka robi na stole? Pewnie dodałeś jej przez przypadek do piany i dlatego odlew nie wyszedł Bardzo fajne woblery.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 No perełka to wyszła z formy. Jak na pierwszy odlew to jest bardzo ładny. O moich pierwszych odlewach wole nie mówic . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 23 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Tomku perelka musi byc przy pracy byle nie za czesto i nie wiecej jak dwie bo jak wiadomo bez piwa nie ma piany hehehe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 29 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 HCV tamta perelka byla calkiem przypadkowa raczej, później nie wychodzily takie ladne. Było trochę problemów, ale juz opanowalem temat i teraz dopiero wychodzą perełki Będzie co malować w długie zimowe wieczory 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 3 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 (edytowane) Dawno niczego nie pomalowałem, a pędzlem to już w ogóle.dzisiaj wklejam ster a jutro moze cos na niego połowię Brzydal moze i jest ale pracuje tak jak chcialem , szybkie i drobne V na powierzchni , przy opuszczonej szczytowce maxymalnie 30/40 cm pod powierzchnią 3cm waga nieznana Edytowane 3 Października 2014 przez Adam L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 6 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Pomału sobie cwiczę malowanie pedzlami chyba wyszły całkiem nieźle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Dla mnie wygladją ekstra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 6 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 (edytowane) Picie piwa wpływa korzystnie na myślenie... byle tylko z umiarem Edytowane 6 Października 2014 przez Adam L. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Ciekawy pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 7 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 (edytowane) Z dnia na dzień woblerów przybywa, przybywa też umiejętności obsługi pędzla. hihi Przeniesienie warsztatu z kuchni do pokoju najwyraźniej okazało się strzałem w dziesiątkę , więcej miejsca na graty i duuużo wiecej spokoju jeszce domalux dwie warstwy, bo narazie sam akryl potem stery i na ryby Edytowane 7 Października 2014 przez Adam L. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 8 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 (edytowane) jeszcze kilka fotek Edytowane 8 Października 2014 przez Adam L. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 10 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 (edytowane) W pracy z nudów prostą giętareczke sobie zrobiłem:D W prawdzie narazie tylko na jeden rodzaj stelaży ale muejsca sporo tak że w poniedziałek jadę dalej hehe kiedys myslalem ze to trudne zrobić gietarke a proste to jak je....e Edytowane 10 Października 2014 przez Adam L. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi