lolo_STG Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 (edytowane) woblery z połówek 8,5 cm czesciowo ruchome obciążenie pelniące rowniez rolę grzechotki kilka wersji testowych po pierwszysch próbach w wannie zapowiada się obiecująco opisal bym prace tych wobkow ale od zawsze mialem problem z okresleniem czy to V,Y czy to S czy co tam jeszcze innego chyba tylko X nie sprawia mi klopotu chodza fajnie skoncze to bedzie jakis filmik sami sobie ocenicie jak pracuja Edytowane 16 Marca 2016 przez Adam L. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 (edytowane) Wiedza tajemna została ujawniona mozna sobie wykorzystać taki sposób obciążenia bardzo fajna praca pierwsze 5 srucin przyklejone pozostale ruchome a pudełeczko prezentuje się taknie kombinowalem juz z ukrywankem zawiasow bo dziury byly ale nastepne zrobię tak jak trzeba Edytowane 18 Marca 2016 przez Adam L. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 23 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Piękny pstrąg zlowiony przez mojego kolege na mikrusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 23 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 taki wobler oklejony folią pozyskaną z czapeczki karnawałowej się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 (edytowane) Spróbuj sobie dać trzy cięższe zamiast pięciu z przodu ,ruchome a komorę wyfrezuj w pałąk ,zajmij się też stelażem tak żeby nie przeszkadzał w ruchu kulek ,może warwo zrobić z dwóch części.Wobka wyważ głową do dołu tak żeby przednie kulki po przyśpieszeniu schodziły do tyłu i tam zostawały a przy spowolnieniu spadały do głowy ,bedziesz miał dwa rodzaje pracy w jednym wobku :-) ,wiedza tajemna :-). Edytowane 23 Marca 2016 przez Kielo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) wobki sa wywazone glowa przodu stelaz nie przeszkadza w ruchu kulek bo od glowy pierwsze 5 jest przyklejone a ruchome zatrzymuja sie na stelazu i jest git przy zarzucaniu kulki leca do tylu po wpadnieciu do wody przelatuja w przod tak jest jak ma byćwczesniejsze wersje robilem z ruchomymi wszystkimi kulkami i stelaz dwuczesciowy ale bardziej jestem zadowolony z takiego ustawienia z resztą wrzucę filmik na dniach to wtedy proszę o komentarz czy cos zmieniać czy zostawic bo praca mi osobiscie sie bardzo podoba oczywiscie dziekuje za komentarz i na pewno sprobuje zrobic z dwiema ciezszymi ciezarkami z przodu bo w te strone nie kombinowalem Edytowane 24 Marca 2016 przez Adam L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) Troszkę źle mnie zrozumiałeś ,ja nie napisałem żebyś poprawił to co zrobiłeś ,zaproponowałem całkiem inne rozwiązanie.Przy twoim masz 2xX a tak miał byś V lub Y i X ,lub V i Y dodatkowo wobler przy przejściu z jednej pracy w druga miał by fajne zaburzenia ,oczywiście z kulek w tylnej cześci trzeba zrezygnować.Jeśli obecna praca ci się podoba ,sprawdzałeś w rzece i jest dla ciebie bardzo dobrze to nie ma co kombinować :-) no chyba że jesteś ciekawy:-). Edytowane 24 Marca 2016 przez Kielo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Tak faktycznie źle Cię zrozumiałem ale teraz już wiem co masz na myśli i na pewno przetestuje to o czym piszesz bo wiem że w woblerach tego typu ( woblery z połówek) masz duze doswiadczenie po za tym jestem Ciekawski wiec takie rady na pewno nie pozostaną przezemnie pominiętenatomiast jesli chodzi o rozszyfrowanie pracy ze zdjęcia myślę że nie jest to takie proste i nie trafiłeś bo woblery jak na moje oko nie mają pracy X raczej Y przy mocnym lusterkowaniu gdzie os obrotu jest nisko na lini obciazenia po za tym wobki fajnie odjezdzają na boki przy podbijaniu szczytówką ale wrzucę wkrótce filmik bo może się mylę co do ich pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 (edytowane) Spoko luzik :-) ,nagraj filmik w rzece ,chętnie obejrzę.Generalnie nie ma możliwości żeby wobler z obciążeniem takim jak pokazałeś pracował inaczej niż X ,obciążenie stałe z przodu tworzy przeciw wagę do ruchomego z tyłu ,zawsze to będzie X ,jedyne co można zrobić to tak zmniejszyć wychylenia na boki żeby wobler miał prawie nie zauważalną pracę podstawowa ,wtedy trzeba się dobrze przyjrzeć żeby cokolwiek stwierdzić.Jest też opcja odpowiedniego kształtu korpusu ,steru ,miejsca steru ,oczek itp.itd gdzie można uzyskać nawet szeroką prace V czy Y w woblerach tonących na ogon :-). Edytowane 25 Marca 2016 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 26 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 (edytowane) wzialem dzis nad rzeke woblery zeby nakrecic filmik i hahazapomnialem zabrac ze sobą sterów kawa byla wazniejsza o niej nie zapomnialem Edytowane 26 Marca 2016 przez Adam L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 A woda czysta ,bo u mnie masakra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 26 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 na poczatku od 6 godziny bylo spoko pozniej ok 11 kawa z mlekiem w sumie trzy pstragi mialem na mikrusy ale pstrągi tez raczej z tych mini najwiekszy 20 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 (edytowane) Hahah Edytowane 26 Marca 2016 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 26 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 ale jak na malucha nieźle ubarwiony u mnie to blade strasznie a barw dopiero przy ponad 30 cm nabierają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 31 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 troszkę strugania sobie przygotowalem zeby sie nie zanudzic a Filmiki tych z ruchomym obciazeniem juz mam tylko brak czasu zevy wrzucić moze dzis znajde chwile 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Siemanko takie nowe kolorki dzis zmalowałem:D jeszcze cos psiknę tu i tam i jutro będą gotowe do lakierowania A ogolnie to od dzis jestem bezrobotny wiec pewnie bedzie sie wiecej dzialo u mnie w temacie teraz miesiac odpoczynku zanim pojde do jakiejs innej roboty bedzie czas na rybki i na woblery A kilka takich jerków jedzie do szwecji ze znajomym na majówke bobawiam się czy nie będą za małe bo to tylko 9 cm i nie wiem za bardzo jakie kolorki w tamtejszych wodach się sprawdzają ale to jutro sobie poogladam jakieś foty i coś się wymaluje ciekawego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Jescze tylko oczyscic oczka i finito:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) Udalo sie nagrac wreszcie filmik z woblerkami z polowek w roli glownej Bylo by juz wczesniej ale zgubilem telefon na ktorym mialem wczesniejsze nagrywki:) Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez Adam L. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Spoko luzik :-) ,nagraj filmik w rzece ,chętnie obejrzę.Generalnie nie ma możliwości żeby wobler z obciążeniem takim jak pokazałeś pracował inaczej niż X... Zerknij Kielo na filmik i powiedz co widzisz:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 I jeszcze fota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Wysłałem maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Dobra tym razem Filmik z mikrusem w duzym uciągu w roli glownej zapraszam do ogladania i komentowania obu filmikow i nie krytykowac montazu hehe robie to w jakiejs slabej aplikacji na tel ;DXxx: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Szkoda że tych poprzednich tu nie wsadziłeś:-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Moze jutro tez tam będę to zobaczymy jak sobie z takim nurtem poradzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 26 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Dzisiaj szybki wypad przed pracą poustawiać nowe wobki dwie godzinki nad wodą i kilka ładnych pstrągów w tym jeden 50+ pierwszy od dawna taki byczek:) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi