Skocz do zawartości

Woblery Adama L.

Rekomendowane odpowiedzi

Pudełka i woblerki 100% ręczna robota znów się pożegnałem ze sprzętami typu aerograf kompresor i włosówka i wszystko robie swoimi paluchami... Do czasu gdy znów zachce mi się czyscic zaschnięty aero :D

post-54562-0-62021500-1464897098_thumb.jpg

A to mój wspaniały pomocnik w trakcie malowania jerka post-54562-0-27960700-1464897163_thumb.jpg

• Like 4

))) Mam cichą nadzieję że spotkamy się 12 na Białej

No ja będę na pewno więc do zobaczenia ;)

Będzie wisiał baner z moim logiem i pewnie będzie troche woblerków do oglądania więc znaleść mnie nie będzie problemu ;)

Edytowane przez Adam L.
  • Like 1

• 2 tygodnie później...

Kolejne pudełeczko w kolorze dąb rustykalny zewnątrz a w środku czerń i biel

Może nie jest idealne ale mi się podoba

Troszkę mam problem z lakierowaniem bo robią się nadlewki lakieru i nie mogę uzyskaćidealnie gładkiej powierzchni ale myslę że obrotowa suszarka załatwi sprawe

post-54562-0-77027000-1465592469_thumb.jpgpost-54562-0-38002600-1465592497_thumb.jpg

• Like 3

• 2 tygodnie później...

(...)

Problem w tym że nigdzie nie mam boleniowego łowiska w pobliżu...

To nie problem, Adamie. Zawsze możesz liczyć na szczupaki, które uwielbiają wręcz odgryzać boleniówki :D

I przy okazji - stu lat, Adamie :)

post-52580-0-02397700-1467368077.jpg

post-52580-0-02397700-1467368077_thumb.jpg

• Like 1

post-54562-0-05560800-1468011006_thumb.jpg

9cm 30g na filmiku malo widac bo samemu nagrywalem i ciasna miejscowka i w dodatku telefonem ale widac jak fajnie sie buja w opadzie:)

Zaraz po nagraniu mialem ladne uderzenie szczupaka niestety nie zapiął się 

Chyba jednak jeszcze wszystkich nie zjedli ;)

• Like 4

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Pierwsza połowa zalana post-54562-0-94626100-1478909535_thumb.jpg

I pytanie jakiego rozdzielacza do silikonu użyć wczoraj używałem przy innej formie jakiejś podróby wd40 i niestety obie połówki się trwale złączyly

Co prawda forme rozciąłem i działa ale tutaj chciałbym żeby była forma dwuczęściowa bez rozcinania jej na dwie połówki

Czytałem że wazelina się nadaje ale o wd40 te pisali a ten podrabiany okazal sie do bani.

A tutaj odlewy ze wczorajszej foremkipost-54562-0-08628900-1478909825_thumb.jpg

Pierwsza połowa zalana ...

Cześć

Kilka dni temu debiutowałem z formą chrabąszcza i ... taki sam zoonk. Przy drugiej próbie, do rozdzielenia użyłem zwykłej pasty do pielęgnacji podłóg drewnianych z dodatkiem wosku "Pałacowa". Dała radę.

Pozdrawiam

Sławek

Edytowane przez sdd_

Dzieki za podpowiedź akurat pałacową mam używam do odlewania pianki zastosowałem do silikonu i rano zobaczymy mam nadzieje że będą dwie połówki zamiast jednego gumowego klocka

Tylko smarując ciełą wodnistą pastą zauważyłem że silikon jakby ją wciągał a na powierzchni zostawalo niewiele a sam silikon nie wydawał się jakiś super natłuszczony posmarowałem więc kilka razy

Dzieki za podpowiedź akurat pałacową mam używam do odlewania pianki zastosowałem do silikonu i rano zobaczymy mam nadzieje że będą dwie połówki zamiast jednego gumowego klocka

Tylko smarując ciełą wodnistą pastą zauważyłem że silikon jakby ją wciągał a na powierzchni zostawalo niewiele a sam silikon nie wydawał się jakiś super natłuszczony posmarowałem więc kilka razy

Ja mocno wstrząsnąłęm i dokładnie rozprowadziłem taką o konsystencji gliceryny.

Przy rozformowywaniu rozdzieliłem na rogu, a potem powoli dalej. Nie rodzdzieliło się samo wymagało użycia lekkiej siły. Trochę się obawiałem ale udało się.

Trzymam kciuki, mi wyszło, powinno i Tobie. Szczupaczek fajny. Czekam na efekt końcowy :)

Pozdrawiam

Sławek

Edytowane przez sdd_