lolo_STG Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 (edytowane) Witam dawno się tu nie udzielałem a wszystko przez BABĘ hehe na szczęście jestem już wolnym facetem i teraz będę mógł się poświecić całkowicie wędkarstwu i struganiu drewna Dziś wstępnie ustawiłem wobki ze zdjęcia powyżej jutro szpachlowanie podkład i wycinanie kolejnych korpusów pod pstrąga łamańce chodzą super jak dla mnie i będzie ich więcej Panowie którym miałem wysłać "okoniasy" sorki za zwłokę wyśle je niebawem musiałem trochę swoje życie ogarnąć Pozdrawiam Edytowane 8 Stycznia 2014 przez Adam L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Nudzilo mi się trochę wczoraj to skoczyłem nad rzeczke poustawiac wobki przed malowaniem a tu filmiki. z pracą wobków5,5cm https://www.youtube.com/watch?v=I4lNjq54K70&feature 5,5cm łamany https://www.youtube.com/watch?v=RQcNqQIVYF8&feature2,8cm https://www.youtube.com/watch?v=zbwSEZw2RA0&feature 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Bardzo fajna praca, gratuluję! Szczególnie ten 5,5cm mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Dzięki mam nadzieje że i rybką do gustu przypadną A ja wreszcie zabrałem się za robote. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 A to jeszcze kilka fotek zapodam z dzisiejszych poczynań Jeszcze jedna warstwa lakieru , stery , kotwice i można ruszać na łowy tym bardziej że jutro nowy kijek kurierem przyjedzie po dwóch tygodniach czekania psia mać 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Co by się w weekend nie zanudzić przed tv pudłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Jaka może być przyczyna niecałkowitego stwardnięcia lakieru ? na kilku woblerach lakier jest niby twardy ale pod naciskiem paznokcia robi się wgniecenie pozostałe są ok twarde jak kamień lakier - domalux clasic podkład = capon - biały akryl- bezbarwny akrylowy.farby tylko akrylowe rozcieńczane wodą zadnych rozpuszczalników itp wszystko suche przed nakladaniem lakieru a tu taka kicha na 4 woblerach tylko takie coś reszta ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Może musisz mu dać dobrze wyschnąć. Ja po domaluxie (jak są jeszcze świeże) też mam takie jakby gumowe ale po jakimś czasie stają się twarde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Moim zdaniem to kwestia różnic w twardości korpusów. Domalux na miękkim korpusie zawsze da się wgnieść paznokciem. Żeby tego uniknąć trzeba dawać wiele warstw, lub utwardzać korpusy. Mam taką sytuację na parkiecie w domu - jesion o różnym stopniu twardości. Niektóre klepki mogę pukać młotkiem i nic, a w niektórych, miękkich bardzo łatwo robią się wgniecenia. No i na pewno dobrze wyschniete, bo to już kilka lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Domalux jest miękki z natury, przynajmniej w porównaniu z hartzlackiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Dalej są miękkie i doszedłem że przyczyną jest ten lakier akrylowy na podkładzie. Wyczysciłem jednego woblera aż do drewna i się okazało że warstwa lakieru akrylowego byla miekka , jak by gumowa. Nie zauwazylem tego wcześniej bo reszta była ok i przy matowieniu papierem sciernym też nic się nie działo.Tylko czemu pozostale woblery są ok jak wszystkie schły tyle samo czasu po każdej warstwie i wszystkie maja tyle samo warstw lakieru ? Na pewno nie użyję już tego lakieru na podkład, wolę dać domaluxa albo hartzlacka dłużej poczekam ale nie będzie problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Piękny pstrąg złowiony na własną przynęte cieszy podwójnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 żeby nie było że nic nie robię po za łowieniem pstrągów...pstrągów do słoika nie wrzucam więc robie dziś wobler marynowany w sam raz na zagryche dla nienażartego kropasa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 (edytowane) Nowe woblery 3, 4 i 5,5 cmTen mniejszy malowany na teczaka wczoraj pokazal moc. 5 okoni takich po 30 cm wyjąłem i 8 szczupaków go pogoniło ,woda kryształ z daleka było widać co sie pod wodą dzieje. W pierwszym rzucie jeden szczupak się zapiął ale szybko się uwolnił a pozostałe goniły za woblerem ale starałem sie żeby nie zagryzły .Na pozostałe kolory nic się nie działo wobler z muchą Edytowane 10 Marca 2014 przez Adam L. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Adres podaj na Pw,wyślę ci jasnego "kurdupla" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 (edytowane) Edytowane 23 Września 2014 przez Adam L. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Kuba wobler dotarł caly i zdrowy a wraz z nim troche inspiracji że też wcześniej na to nie wpadłem Dzięki a dziś takie oto malowanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 20 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 jeszcze jeden i już są dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 22 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 (edytowane) Edytowane 23 Września 2014 przez Adam L. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niktważny Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Dzisiaj skończyłem takiego wobkaoklejany tkaniną waga ok 7gr długi na 7cm robiony z myślą o pstrągach zaraz wklejam stera a jutro od rana testy w terenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Filmik z pracą woblera ze zdjęć z poprzedniego postahttps://www.youtube.com/watch?v=VmZTi_hrzeE&feature=youtube_gdata_player Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Bardzo fajnie śmiga, rybki na bank się nim zainteresują 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi