sebaflatron Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Witam! Jestem zapalonym spiningistą, ale chciałbym popróbować czegoś nowego.Zależy mi bardzo żeby zacząć nowy rozdział wędkarstwa związany z jerkami.Chciałbym na początek skompletować sprzęt, taki abym mógł wykonywac rzuty przynetami w granicach 20-60 gr.Chciałbym, zeby forumowicze poradzili mi jaki dobrać sprzęt na początek, nie musza byc to jakieś nowości, mogą być starsze sprawdzone konstrukcje.Konkretnie jakie wedzisko i jaki do niego dobrac multiplikator. Wiem, że multki sa leworeczne i praworeczne-jaka jest różnica? Łowiąc spiningiem wędke trzymam prawa ręka a lewą kręcę korbka kolowrotka, czy kupując multika moge sie tym sugerowac?? Co jeszcze mnie interesuje, czy w multikach stosujecie tylko i wyłacznie plecionki czy żyłki też, jeżeli tak to jakie? Łowie na duzych zbiornikach (Jezioro Drawsko, Kaleńsko, Komorze)cały czas z łodzi.Nie wiem co mam jescze napisac, jeżeli jeszcze potrzebne beda jakies informacje to je podam. Jak poszedłem do sklepu i zaczelem rozmawiać na temat multików to sprzedawca powiedział, zebym dał sobie spokój bo to sie tylko plącze!!!!Wiec prosze was o pomoc i z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Witaj na forum i miłego korzystania Wiele pewnie się nauczysz, bo są tu świetni fachowcy w każdym calu Poszperaj na forum - wiele na temat początków castingu tu pisano więc na pewno coś znajdziesz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Witaj na forumTu masz coś http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=4589& ;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 witaj na forum juz chcialem przelinkowac ten sam post co pablom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Witaj an forum, polecam artykuły ze strony głównej, masz tam odpowiedzi na chyba wszystkie pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaflatron Opublikowano 1 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Dzieki za podpowiedzi i przepraszam, ze swoje pytanko umiesciłem nie wtym dziale co trzeba.Jezeli chodzi o przynety to z własnego doświadczenia wiem,zeby zmierzyc się z konkretna ryba na J.Drawsko potrzebne sa duże przynety, oczywiście wiem, że duże szczupaki chwytaja te mniejsze wabiki ale bardzo sporadycznie.Ja kocham tą monotonie ciągniecia dużego szczupaka nawet po kilku godzinach biczowania wody i nawet wtedy gdy ryba zerwie się i popłynie sobie w dal.Próbowałem łapac na mniejsze przynety, ale to nie to,a teraz szukam czegos nowego.Z góry dziekuje.Juz zabrałem sie do lektury całego portalu.Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Witaj na forum! Życzę owocnych poszukiwań dotyczących castingu. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi