danek Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Witampoproszę o jakieś inf. z nad Poraja. Zmierzam tam zakoczować na tydzień sierpnia. Wiem że lata wstecz było krucho, kempingi itp. może się coś zmieniłointeresuje mnie okoń, sandacz , szczupak Za informacje z góry dziękujeDanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Z kempingami ciut się uspokoiło. Wyznaczone tarlisko na tzw. "wysokim brzegu", plus tegoroczna powódź też zrobiła swoje (woda wylewała się ze zbiornika górą).Jakieś info, ogólne masz pod linkiemhttp://wedkarstwo.czest.pl/index.php?/topic/29-zbiornik-zaporowy-poraj/ Ogólnie nie napalaj się. Sytuacja z rybami (okoń, sandacz, szczupak, boleń, nawet trafia sum) jest u nas porównywalna z Waszym Mietkowem. Tyle, że bez takich wahnięć wody, no i bez wydobywania żwiru i bez barek Jeżeli planujesz być przez tydzień, to może trafisz w żerowanie czegokolwiek No i łowienie najlepiej z łódki (rybaczówka jest od strony Masłońskich). Pobiegaj, jeżeli lubisz, za pstrągiem na Warcie poniżej Poraja (jest porozumienie z całym Dolnym Śląskiem na wody nizinne i górskie). Powoli odbudowujemy rybostan po tym zatruciu sprzed czterech lat. Drobnego pstrąga sporo, a i coś większego potrafi mile zaskoczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 22 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 dzięki , a jak z wodowaniem łodzi bo przyjadę ze swoja jednstką. Danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 dzięki , a jak z wodowaniem łodzi bo przyjadę ze swoja jednstką. DanekCześć. Ze swoją jednostką nie powinieneś mieć żadnego kłopotu. Proponuję Ci skorzystać ze slipu właśnie na Masłońskich przy rybaczówce.Zbiornik po dobrym rozpoznaniu czasem potrafi zaskoczyć. Rozpoczęcie sezonu było całkiem spoko, niedawno żerowały ładne okonie (25-35cm). Niemniej jeśli nie trafisz w jakiś "dziwny" okres tej wody, szału nima. Baaa, czasem nawet najdelikatniejszego skubnięcia.Ja raczej omijam tą wodę, bo śląskie imprezy, pływające motorówki, skutery czy inne zabawki mnie odstręczają.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 22 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 ok, dziękiDanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hammer30 Opublikowano 27 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Zbiornik himeryczny za szczupakiem zajrzyj na rozlewiska zwlaszcza jak masz swoja lajbe a takze okolice ptasiej wyspy. Za sandaczem jak masz echo to szukaj starego koryta podstawa to motoroil i kogut. W sieci sa mapki batymetryczne zb. poraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 27 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 (edytowane) Mapki batymetryczne hm.....Jak możesz to wklej link,bo chyba nie mówisz o tym dziwadle gdzie są narysowane rybki? Edytowane 27 Lipca 2013 przez kogut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 27 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 troszku popływałem na tym zbiorniku ale na mapki z chęcia zerknetak jak @ kogut pisze zapodaj przyda się Danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Odgrzeje kotleta.Jakie obecnie wieści z Poraja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dero1990 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Chyba eliminacje nie długo, bo kotlet odgrzany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Jeżeli chodzi o wodowanie łodzi to wystrzegaj się jak ognia miejsca gdzie jest przystań żeglarska (tam gdzie policja woduje swoje łodzie). Zaskoczony byłem lekko jak za wodowanie łódki, parkowanie samochodu, parkowanie przyczepy podłodziowej i cumowanie przy pomoście przez okres 3 godzin pan Adam bosman nad bosmany wypisał mi KP na okrągłe 75 złotych. Z gówna bicza nie ukręcą a liczą jak pływał byś nad najlepszym bajorem w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Jeżeli chodzi o wodowanie łodzi to wystrzegaj się jak ognia miejsca gdzie jest przystań żeglarska (tam gdzie policja woduje swoje łodzie). Zaskoczony byłem lekko jak za wodowanie łódki, parkowanie samochodu, parkowanie przyczepy podłodziowej i cumowanie przy pomoście przez okres 3 godzin pan Adam bosman nad bosmany wypisał mi KP na okrągłe 75 złotych. Z gówna bicza nie ukręcą a liczą jak pływał byś nad najlepszym bajorem w Polsce.To trzeba było sobie zobaczyć cennik przed przyjazdem. http://www.kwenif.pl/pl,20,cennik.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Albo nabyć ponton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seru33 Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Witam !!!Mam pytanko jaki kolor wody obecnie na Poraju ? Zakwit czy może coś się klaruje ? No i czy drapieżnik coś gryzie ?Z góry dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 Witam serdecznie mam pytanie lowil ktos ostatnio na tym zbiorniku ? Potrzebuje info odnosnie zwodowania lodki oraz czy mlzna plywac tam na spalinie ? W necie nie moge jakos namierzyc informacji a na stanice Pzw nie moge sie dodzwonic .Z gory dziekuje za informacje .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 Możesz pływać na spalinie z tym że łowić z łódki można tylko do końca października.A slip znajdziesz od strony Jastrzębia przy Klubie jachtowym Enif. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturPseudonimArtek Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Witam wszystkich, może ktoś coś powiedzieć o aktualnym stanie zbiornika, ja w tym roku dwa wypady bez kontaktu, czyli dalej nic się nie zmieniło, pozamiatane? Taki ładny zbiornik, a tak olany. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Zbiornik typowo rekreacyjny???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Przedwczoraj na całym zbiorniku aż (!) 3 łodzie były widziane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 To chyba były zawody, że aż taki tłok. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturPseudonimArtek Opublikowano 18 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2021 Ryby widać, ale to są leszcze, albo sumy banany,co ich jest 4, na cały zbiornik, wyjadły jebane wszystko, chłopaki złowili tych najbardziej podejrzanych i wypuścili, dalej ryb nie będzie, bo wyjedzą, hah ,leszcze już nie smakują? Bierą cały czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezi Opublikowano 19 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Bierz po pół, albo przestań mieszać z alkoholem, bo ładu i składu Twoja wypowiedź nie ma żadnego.. . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 19 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Oj tam oj tam zasiadke miał i przedawkowal booster do zanęty i plecie, każdemu się zdarza przedawkowac płyn na komary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturPseudonimArtek Opublikowano 27 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 Wszyscy święci sie odezwali, to amen i w ostatni piątek wiadomix do spowiedzi idziemy, przy kościele szczepciobus, także odrazu rozgrzeszenie, czołem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 27 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 Jednak bierz po ćwierć.???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi