Skocz do zawartości

Zbiornik Poraj koło Częstochowy

danek

Rekomendowane odpowiedzi

Z kempingami ciut się uspokoiło. Wyznaczone tarlisko na tzw. "wysokim brzegu", plus tegoroczna powódź też zrobiła swoje (woda wylewała się ze zbiornika górą).

Jakieś info, ogólne masz pod linkiem

http://wedkarstwo.czest.pl/index.php?/topic/29-zbiornik-zaporowy-poraj/

Ogólnie nie napalaj się. Sytuacja z rybami (okoń, sandacz, szczupak, boleń, nawet trafia sum) jest u nas porównywalna z Waszym Mietkowem. Tyle, że bez takich wahnięć wody, no i bez wydobywania żwiru i bez barek :lol:

Jeżeli planujesz być przez tydzień, to może trafisz w żerowanie czegokolwiek  ;) No i łowienie najlepiej z łódki (rybaczówka jest od strony Masłońskich).

Pobiegaj, jeżeli lubisz, za pstrągiem na Warcie poniżej Poraja (jest porozumienie z całym Dolnym Śląskiem na wody nizinne i górskie). Powoli odbudowujemy rybostan po tym zatruciu sprzed czterech lat. Drobnego pstrąga sporo, a i coś większego potrafi mile zaskoczyć. :)

dzięki , a jak z wodowaniem łodzi bo przyjadę ze swoja jednstką.

Danek

Cześć. Ze swoją jednostką nie powinieneś mieć żadnego kłopotu. Proponuję Ci skorzystać ze slipu właśnie na Masłońskich przy rybaczówce.

Zbiornik po dobrym rozpoznaniu czasem potrafi zaskoczyć. Rozpoczęcie sezonu było całkiem spoko, niedawno żerowały ładne okonie (25-35cm). Niemniej jeśli nie trafisz w jakiś "dziwny" okres tej wody, szału nima. Baaa, czasem nawet najdelikatniejszego skubnięcia.

Ja raczej omijam tą wodę, bo śląskie imprezy, pływające motorówki, skutery czy inne zabawki mnie odstręczają.

Powodzenia.

• 1 rok później...

Jeżeli chodzi o wodowanie łodzi to wystrzegaj się jak ognia miejsca gdzie jest przystań żeglarska (tam gdzie policja woduje swoje łodzie). Zaskoczony byłem lekko jak za wodowanie łódki, parkowanie samochodu, parkowanie przyczepy podłodziowej i cumowanie przy pomoście przez okres 3 godzin pan Adam bosman nad bosmany wypisał mi KP na okrągłe 75 złotych. Z gówna bicza nie ukręcą a liczą jak pływał byś nad najlepszym bajorem w Polsce.

Jeżeli chodzi o wodowanie łodzi to wystrzegaj się jak ognia miejsca gdzie jest przystań żeglarska (tam gdzie policja woduje swoje łodzie). Zaskoczony byłem lekko jak za wodowanie łódki, parkowanie samochodu, parkowanie przyczepy podłodziowej i cumowanie przy pomoście przez okres 3 godzin pan Adam bosman nad bosmany wypisał mi KP na okrągłe 75 złotych. Z gówna bicza nie ukręcą a liczą jak pływał byś nad najlepszym bajorem w Polsce.

To trzeba było sobie zobaczyć cennik przed przyjazdem.

http://www.kwenif.pl/pl,20,cennik.html

• 5 lat później...

Witam serdecznie mam pytanie lowil ktos ostatnio na tym zbiorniku ? Potrzebuje info odnosnie zwodowania lodki oraz czy mlzna plywac tam na spalinie ? W necie nie moge jakos namierzyc informacji a na stanice Pzw nie moge sie dodzwonic .Z gory dziekuje za informacje .Pozdrawiam.

• 1 rok później...
  • 2 miesiące temu...

Ryby widać, ale to są leszcze, albo sumy banany,co ich jest 4, na cały zbiornik, wyjadły jebane wszystko, chłopaki złowili tych najbardziej podejrzanych i wypuścili, dalej ryb nie będzie, bo wyjedzą, hah ,leszcze już nie smakują? Bierą cały czas