Skocz do zawartości

Narew w okolicy Pułtuska

staszek

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba komplikuje mi się wyjazd na jezioro Dadaj :(

Prawdopodobnie pozostanę w okolicy Pułtuska nad Narwią . Kiedyś widziałem tam jak ktosik wyciągnął sandacza.

Łowicie w tej okolicy ?

Bo prawdopodobnie będę chodził z castingiem po brzegu i polował na mętnookiego

Na sandaczyka i suma (nie sumka) polecam Przystań (niedaleko PZW) a warto też pobuszować po kanałku, w tamtym roku było dużo okonia, bolki i szczupłe, a przy śluzach możesz trafić sandaczyka. Pytaj o śluzę "przy ruskim cmentarzu" ;) Ja, kiedy mam okazję, łowię głównie na kanałku (pewnie pojadę w weekend). Pzdr.

Serdeczne dzięki.

Zazwyczaj łowiłem białą rybę w okolicy rybaczówki w Borsuki Kolonia ( mam tam nawet fajne miejsce na lina ;) ).

Ale od tego roku TYLKO spining (casting) z nastawieniem na jeden gatunek ryby (sandacz) i stąd moje poszukiwania .

Jezioro Dadaj jeszcze nie jest stracone ale wolę sobie przygotować "wyjście awaryjne"

powiem krótko... nastawianie się na łowienie sandacza z brzegu to w tym okresie strata czasu, a jeśli już coś miałbym doradzić to zaczepienie na końcu zestawu płytko chodzącego woblera 9-10cm i próby złowienia sandacza o zmierzchu... jestem z Pułtuska

Na sandaczyka i suma (nie sumka) polecam Przystań (niedaleko PZW) a warto też pobuszować po kanałku, w tamtym roku było dużo okonia, bolki i szczupłe, a przy śluzach możesz trafić sandaczyka. Pytaj o śluzę "przy ruskim cmentarzu" ;) Ja, kiedy mam okazję, łowię głównie na kanałku (pewnie pojadę w weekend). Pzdr.

Dzięki Wam za odpowiedzi. Mam rodzine w B orsukach i przynajmniej tydzień każdego roku tam bywam . Z tym że mało spiningowałem . Do tej pory była to raczej biała ryba

Proponuję pociągnąć temat łowisk w Pułtusku i okolicach. Fajną miejscówką jest np. Narew na wysokości Kacic. Prawie wszystkie drogi dojazdowe zostały odgrodzone prywatnymi działkami więc znacząco zmniejszyła się presja wędkarska- można spokojnie i z efektami pospinningować. Radzę w to miejsce zabierać wodery bo brzegi "zdziczały". Dojście do wody od strony kościoła.