staszek Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Chyba komplikuje mi się wyjazd na jezioro Dadaj Prawdopodobnie pozostanę w okolicy Pułtuska nad Narwią . Kiedyś widziałem tam jak ktosik wyciągnął sandacza.Łowicie w tej okolicy ?Bo prawdopodobnie będę chodził z castingiem po brzegu i polował na mętnookiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Na sandaczyka i suma (nie sumka) polecam Przystań (niedaleko PZW) a warto też pobuszować po kanałku, w tamtym roku było dużo okonia, bolki i szczupłe, a przy śluzach możesz trafić sandaczyka. Pytaj o śluzę "przy ruskim cmentarzu" Ja, kiedy mam okazję, łowię głównie na kanałku (pewnie pojadę w weekend). Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 22 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Serdeczne dzięki.Zazwyczaj łowiłem białą rybę w okolicy rybaczówki w Borsuki Kolonia ( mam tam nawet fajne miejsce na lina ).Ale od tego roku TYLKO spining (casting) z nastawieniem na jeden gatunek ryby (sandacz) i stąd moje poszukiwania .Jezioro Dadaj jeszcze nie jest stracone ale wolę sobie przygotować "wyjście awaryjne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaSpinning Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 powiem krótko... nastawianie się na łowienie sandacza z brzegu to w tym okresie strata czasu, a jeśli już coś miałbym doradzić to zaczepienie na końcu zestawu płytko chodzącego woblera 9-10cm i próby złowienia sandacza o zmierzchu... jestem z Pułtuska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 23 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 powiem krótko... nastawianie się na łowienie sandacza z brzegu to w tym okresie strata czasu, a jeśli już coś miałbym doradzić to zaczepienie na końcu zestawu płytko chodzącego woblera 9-10cm i próby złowienia sandacza o zmierzchu... jestem z Pułtuska Na sandaczyka i suma (nie sumka) polecam Przystań (niedaleko PZW) a warto też pobuszować po kanałku, w tamtym roku było dużo okonia, bolki i szczupłe, a przy śluzach możesz trafić sandaczyka. Pytaj o śluzę "przy ruskim cmentarzu" Ja, kiedy mam okazję, łowię głównie na kanałku (pewnie pojadę w weekend). Pzdr. Dzięki Wam za odpowiedzi. Mam rodzine w B orsukach i przynajmniej tydzień każdego roku tam bywam . Z tym że mało spiningowałem . Do tej pory była to raczej biała ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Proponuję pociągnąć temat łowisk w Pułtusku i okolicach. Fajną miejscówką jest np. Narew na wysokości Kacic. Prawie wszystkie drogi dojazdowe zostały odgrodzone prywatnymi działkami więc znacząco zmniejszyła się presja wędkarska- można spokojnie i z efektami pospinningować. Radzę w to miejsce zabierać wodery bo brzegi "zdziczały". Dojście do wody od strony kościoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi