Homesaver Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Witam, dzisiaj zacznę od Phenixa K2, a dokładnie TX682L-C.Blank leżał mi bardzo długo i zakupiłem do z myślą o kiju do małych woblerów.Jak z USA przyleciał i tubę rozpakowałem, plan uległ w gruzach. To jest blank jigowy a nie do twitchbaitów.Poleżał sobie trochę i wziąłem się wreszcie za niego. Reszta też zamówiłem w MudHole, no może nie wszystko, bo część w BRC. Tu parę zdjęć kija. Kij jest bardzo leki i czuły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Nim się obejrzysz , już nie będzie odwrotu . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Niezły początek ,jak napisał Sławek ,już przepadłeś Swoją drogą też myślałem o tym blanku pod casta na okonie ,ale ten jest zdecydowanie mocniejszy o brata 10lb w wersji spin ,na którego się zdecydowałem i który pewnie przypadłby Ci do gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Cześć Janie, fajnie że zdecydowałeś się zadebiutować u nas ze swoim wątkiem. Mam nadzieję że jednak między Megabassami znajdziesz czas żeby złożyć kilka customów, czekam na tego MLF'a Bardzo ładny wynik osiągnąłeś jeśli chodzi o wagę kija ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidGno Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 No super kijek - dobre wejście Ja na początku mówiłem sobie że zrobię jeden góra dwa i to koniec nie robię więcej... tak oczywiście... właśnie zaczynam prace nad nr.11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homesaver Opublikowano 23 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Że odwrotu nie ma, tego już doznałem. Mam jeszcze innego kija w prac (dłubaniu) na którego wynik sam jestem bardzo ciekawy. Jest to St Croix Legend 5C72MM-B. Zbrojony pod cast i spiralnie.Za parę dni będę miał rękojeść gotowa to chętnie wstawie zdjęcie. @Friko: od seryjnych wędek to raczej odchodzę, sądzę że jest to naturalny proces w poszukiwaniu lepszego kija.Posiadałem bardzo wiele kijów, i teraz już dobrze przerzedziłem. Jednak parę ulubionych pozostało, tak jak EG Super Stallion lub MB Diablo FTi, no i pare innych. @DawidGno: jesteś przy kiju 11-tym. To mam jeszcze dużo przede mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidGno Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 (edytowane) A no nawet nie wiem kiedy to się wszytko zrobiło a jeszcze tak nie dawno zaczynałem, a większości nie pokazywałem w swoim temacie. Edytowane 24 Lipca 2013 przez DawidGno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homesaver Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Pomysł urodził się już rok temu i tak po trochu, jak czas pozwalał trochę przy kiju dłubałem. Rękojeść jest bez końcówki gotowy. Końcówką zajmę się jak kij będzie w przelotki uzbrojony i one polakierowane. Jaki młynek do kija, to jeszcze nie wiem. Ale tak najbardziej by CC101DC lub CC51Dc pasował. Blank jest St. Croix 5C72MM-B Zbrojenie: Fuji SIC tytan spiralnie zbrojone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Śpieszę donieść, że te uchwyty lubią się same rozkręcać. Dobrze jest między te dwa pierścienie od góry dać jakąś podkładkę z gumy, albo innego tworzywa, żeby nie było niemiłej niespodzianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 A gdzie takie fajskie uchwyty sprzedają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homesaver Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 (edytowane) Jeszcze tego nie zaznałem. Posiadam jeszcze jeden kij, na którym ten sam (tylko w kolorze DG) zastosowałem. Tam stwierdziłem że ABU LTX nie pasuje do uchwytu. Stopka jest nieco krótsza od Daiwy lub Shimano i uchwyt nie trzyma właściwie młynka. Aby się rozkręcał, tego jeszcze nie stwierdziłem. Dzięki za uwagę, kazda konstruktywna krytyka jest bardzo mile widziana. Ta sprawę z guma musisz mi dokładniej wytłumaczyć, bo nie bardzo rozumiem. Może jakieś zdjęcie tego rozwiązania? Uchwyt jest od Matagi Japan Edytowane 28 Lipca 2013 przez Homesaver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 W uchwycie z pazurem może być lepiej, bo foregripu raczej się nie maca zbyt często. Z kolei w spiningowym i owszem. Chodziło mi o tuleję/obejmę, którą nasuwa się z góry na stopkę kołowrotka i tuleję, będącą częścią foregripu, która tę na stopce dociska. Między nimi coś by trzeba wsadzić. Ja na razie zrobiłem ersatz z kawałka gumy z dętki rowerowej. Najlepiej dobrać coś jeszcze przed osadzeniem uchwytu. Generalnie bardzo ładne uchwyty, ale poza rozkręcaniem się (w spinie) robią kuku stopce kołowrotka, bo stopkę dociska metal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 ps. Wątek oczwywiście dodaję do galerii rodbuildingowej, mam nadzieję że będzie się rozwijał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homesaver Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Wątek będzie się rozwijał. Co najmniej będę się starał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi