Skocz do zawartości

Jazie 2008

janusz.walaszewski

Rekomendowane odpowiedzi

Gratulacje dla kolegów powyżej za jaziory :D !!!

Ja wczoraj ciemną nocą wyrównałem swój oficjalny (zmierzony) PB - 42 cm. Fotki niestety nie nadają się do publikacji - muszę przećwiczyć jeszcze technikę fotografowania samemu, aby nadawało się to do pokazania :D .

• Odpowiedzi 279
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Mimo ,że namierzyłem kilka ładnych ryb powyżej 40 ciągle od 2 tygodni żerujących na rzęsie to wobki je prawie wogóle nie interesują dzisiaj po 2 godzinnym zmaganiu jeden zainteresował się woblerem smużącym powierzchnie jednak branie było tak delikatne ,że po chwili już nawiał.Cztery wyprawy i tylko jedna ryba porządnie wzięła ale i tak zerwała się przy brzegu :(

Może jak się troche oziębi to dojdą do rozumu :mellow:

Dzisiaj rano na chytrusa wyrwałem się na 2 godziny na rybki ;) .Oczom nie mogłem uwierzyć woda poszła 30 cm do góry i niesamowicie się oczyściła z zakwitu.Apropo już miałem dosyć zielonej brei.Początek podobnie 2 brania jedno na wobka drugie na Mepps Bluck Fury 00 i nic.Z ciekawości poszedłem na przelew ,który wcześniej omijałem 2 rzut i widze jak do smużącego wobka zbliża się ryba ,lekkie przytrzymanie,podszarpnięcie i waleczny czterdziestak ląduje na brzegu. :D Teraz pora na te większe :mellow:

post-515-1348914100,4587_thumb.jpg

• 3 tygodnie później...

Xavi, jakby tak bylo to pewnie by mi sie to szybko znudzilo. Troche trzeba wedka pomachac, a czasem jest to machanie prozne...

To nie dewon, tak sie wobler niefortunnie ustawil. Ale to nie na jazie, zadaje sie, tylko jakis boleniowy.

Jesli chodzi o jaziowe to zadne cuda, cos w stylu Alaski, zeby jak najdalej machnac i zeby agresywnie chodzilo.

No i obojetnie jaki producent, wymiana kotwic..jaz, zwlaszzca w niektore dni wali jak Bolen w maju. Takiego krotkotrwalego duzego obciazenia, jak ryba jest spora, nie zniesie, przy plecionce, wiekszosc standardowych kotwic...

Gumo

• 2 tygodnie później...