hlehle Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Jak dla mnie, to wygląda siakiś taki zmarznięty jak nie przymierzając Wiking ...Friko - ładna bestyjka - gratulacje! Ano jak Wiking, a dokładniej morski jaź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 dobrze kombinujecie, ale jaz jest z rzeki. W zasadzie rzeczki, daleko stad wpadajacej do Bałtyku beda nastepne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 dobrze kombinujecie, ale jaz jest z rzeki. W zasadzie rzeczki, daleko stad wpadajacej do Bałtyku beda nastepne... One takie morskie, że i w szkierach się je łowi i w rzeczkach i w kanałach Jak jest ciepło to raczej w morzu siedzą, jak zimno to uciekają na ląd Chociaż te mogą być nawet osiadłe. Tak czy siak ubarwienie skandynawskie Coś czuję, że niedługo pojawi się jakiś jaziowy potwór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 ..hmm... nie wiem czy ten sie juz kwalifikuje na potwora, chyba ze w kategorii potwornie słabe zdjęcie tak jest jak sie chodzi na rekonesans z komorka w kieszeni za ekspozycje tez przepraszam, mozecie mi tylko wierzyc na slowo ze trawa byla naprawde mokra - zreszta, to sam brzeg rzeki/rozlewiska, widac nawet wode w gornym rogu zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Przyneta znajoma. Ekspozycja nieznajoma wogole i zaskakujaca.^ Zdobyczy gratuluje rownoczesnie odsylajac do artykulu o fotofgrafii wedkarskiej Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 no fakt :blush:przynete wycinam żeby nie robić krypciochy <_< ps. nastepne zdjecia beda lepsze juz troche ten był pierwszy, uległem słabości zeby go uwiecznić , ech! Ale pływa tam w dobrej kondycji nadal to najwazniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Ile ryb mial centymetrow ? wyglada na duzego Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 na moje oko 55 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 nie wiem, nie mierzyłem, cyknąłem fote i poszedł do wody. Nie zabieram miarki na ryby. Cieżki był, na rękę ok 3kg (?) - trudno mi to teraz ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Och ty w cara - ale karp . Bomba!Z tą przynętą to się tak nie kamufluj - to co się sprawdza w Szwecji, niekoniecznie sprawdzi się u nas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Och ty w cara - ale karp Marcin, to było dokładnie moje pierwsze wrażenie, kiedy jeszcze nie bardzo byłem zorientowany co mi sie uwiesiło. Jak się kapnąłem to juz samo poszło dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 nie wiem, nie mierzyłem, cyknąłem fote i poszedł do wody. Nie zabieram miarki na ryby. Cieżki był, na rękę ok 3kg (?) - trudno mi to teraz ocenić. Zmierz dolnik + ten kawałek blanku na jaką wystaje za dolnik i +/- będziemy wiedzieli co i jak !!! Naprawdę piękny, gratuluję Jaziora !! PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 3 kilowy skandynawski jazik: http://www.ishojsportsfiskerklub.dk/log/gallery/ISK-gallery- 649.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 3 kilowy skandynawski jazik: http://www.ishojsportsfiskerklub.dk/log/gallery/ISK-gallery- 649.jpgCiekawe jak ten jaź się w tej rzeczce zmieścił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 3 kilowy skandynawski jazik: http://www.ishojsportsfiskerklub.dk/log/gallery/ISK-gallery- 649.jpg To już przestaje być smaczne . Ciekawe czy nabity(-a) przed tarłem czy napchany przed zimą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 To już przestaje być smaczne . Ciekawe czy nabity(-a) przed tarłem czy napchany przed zimą? Nabity przed tarłem. Z tego co pamiętam był to początek marca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Friko bez komentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 no to jeszcze jedno zdjecie, na zakonczenie sagi o jaziach z krainy Vikingów prawdziwy jaź na pożegnanie złowiony w pierwszych promieniach wstającego słońca, na kilka godzin przed wyjazdem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Piękny ! gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 @Friko gratuluję, takie jazie w wodzie stojącej, piękne kluski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 to jest rozlewisko na rzece... kawalek wyzej nurt rwal ze hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 to jest rozlewisko na rzece... kawalek wyzej nurt rwal ze hej Ano widać, chyba koło mostu woda zaczyna się ruszać.Widzę, że ładnie sobie połowiłeś, jak widać w krainie Wikingów nie tylko są metrowe szczupaki, ale też półmetrowe jazie pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 no to jeszcze jedno zdjecie, na zakonczenie sagi o jaziach z krainy Vikingów prawdziwy jaź na pożegnanie złowiony w pierwszych promieniach wstającego słońca, na kilka godzin przed wyjazdem Wziął na Slidera? Gratki - piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 Friko, ladne jaśki. Takie czarniawe, inne niz wislane...Fotki zmusily mnie do pewnej refleksji odnosnie wystepowania tej ryby..poza plytkimi, typowymi rafkami wielkiej rzeki..lowilem te ryby np.pod nawisami krzakow nad Wieprzem (dawaly znac o swojej obecnosci glosnym cmokaniem - zdejmowaly z powierzchni owady), na Narwi zdarzaly sie brania na troling w rynienkach...w Szwecji wystepuja rowniez w Morzu...Przypuszzcam, ze tutaj tez mozna liczyc na najwieksze egzemplarze. Na chyba 2gim z kolei zdjeciu poznaje przynete... ...Polska, Szwecja, Wisla, Odra czy inna cholera, ona zawsze dziala.. Gumop.s. No, jak trawka mokra to w porzadku... ..ale zeby to bylo ostatni raz, zes poszedl bez aparata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Tak mnie wzięło na wspomnienia przeglądając Wasze piękne zdobycze, których serdecznie gratuluję i życzę jeszcze większych w nadchodzącym sezonie...W tym sezonie stawiałem praktycznie pierwsze jaziowe kroki(przeprowadzka nad wrocławską Odrę) i każda rybka cieszyła Zdjęcie wykonane przez kumpla-karpiarza.Całe 40cm, choć na tym zdjęciu nie wygląda...tak trzymam go jakoś..(dotychczasowa życiówka ) Miałem jeszcze jedną ładną rybkę(foty jednak nie będzie bo beznadziejna jakość) złowiona na jedynie słuszną metodę i to przy pomocy kijka do 7g i pożyczoną catankę i pajęczynkę na niej.No i rekord(mizerny i tak) pobity i 1cm więc progres jest i mocne postanowienie poprawy w nowym sezonie.... P.S. Ryby oczywiście pływają dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi