Skocz do zawartości

Jazie 2008

janusz.walaszewski

Rekomendowane odpowiedzi

Zewu, moze i tak, nie przykladam do tego takiej wagi. Czy jaz ma 43 czy 46 to dla mnie nieistotne. Dla mnie byl duzy i gruby i na tyle go ocenilem, zwaz ze to ja go mialem w rece, a zdjecia roznie wychodza :D

Świadomie złowiony jasio 50 cm to dla mnie podobne osiągnięcie jak rapka 80 cm, więc każde pół centymetra decyduje czy masz rybę na srebro.

Wielkość oceniłem na podstawie innych fotek. Taka ocena jest oczywiście zafałszowana, gdy ktoś ma łapy jak bochny chleba

pzdr

zewu

• Odpowiedzi 279
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Wczoraj byłem na Wisełce, rybki generalnie słabo gryzły ale za to miałem niezłą jazdę z jaziem - ciągnę sobie malutkiego wobka z prądem w dosyć szybkim tempie, tak aby go poprowadzić obok mikrocypelka na opasce i w momencie kiedy woblerek wszedł w warkoczyk, walnięcie - ale jakie, pomimo że miałem dosyć lużno ustawiony hamulec to mało mi z ręki nie wyrwało kija :huh: . Ryba na haku była około sekundy, uderzyła z takim impetem, w takim pędzie, że gdy już była wolna, to wykonała jeszcze około metrowy płaski loob, pokazując się w całej okazałości - szacuję ją pomiędzy 50 a 60 cm. Dla takich chwil warto walczyć z komarami, meszkami, topolowym pyłem, etc.

pozdrawiam :D

Witam wszystkich na forum.

Prezentuję jazia 46 cm, złowionego 27.04.2008r w Bugu na wobler.

Jest to mój pierwszy post na forum, wiec napiszę kilka zdań o sobie. Cztery lata temu wróciłem do wędkowania, od tego czasu niemal wyłacznie spinninguję. Mieszkam w Lublinie. Moje łowiska to Bug, Wisła, Zalew Zemborzycki, Bystrzyca, Wieprz i parę innych mniej znanych na lubelszczyźnie. Wypuszczam wszystkie złowione ryby.

pzdr

Grzecho

post-1791-1348913956,3321_thumb.jpg

post-1791-1348913956,3946_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...