zewu Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Zewu, moze i tak, nie przykladam do tego takiej wagi. Czy jaz ma 43 czy 46 to dla mnie nieistotne. Dla mnie byl duzy i gruby i na tyle go ocenilem, zwaz ze to ja go mialem w rece, a zdjecia roznie wychodza Świadomie złowiony jasio 50 cm to dla mnie podobne osiągnięcie jak rapka 80 cm, więc każde pół centymetra decyduje czy masz rybę na srebro. Wielkość oceniłem na podstawie innych fotek. Taka ocena jest oczywiście zafałszowana, gdy ktoś ma łapy jak bochny chleba pzdrzewu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Nie slyszalem, zeby Jerkbait przyznawal medale.... A nawet jakby to dla mnie mniej istotne. Dla mnie liczy sie kazda ryba...bo zlowienie takowej na spining w okolicach W-wki zaczyna byc trudna operacja... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 @gumofilc piękny jasiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Nieskromnie sie zgodze... <_< Byl(jest) prawie tak szeroki jak dlugi... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 No normalnie prosiak, trochę wygląda jakby miał geny leszcza. Gratki Gumo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falgmar Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Gratulacje, piękny jasiek, takie to tylko we Wiśle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 No nie tylko , dzisiejszy z Warty 36 cm na swojej produkcjii żuczka.Póżniej jeszcze skusiła się na niego płotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miko Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Piękny jazio i ciekawy żuczek, nie masz jakichś na sprzedaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falgmar Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Wczoraj byłem na Wisełce, rybki generalnie słabo gryzły ale za to miałem niezłą jazdę z jaziem - ciągnę sobie malutkiego wobka z prądem w dosyć szybkim tempie, tak aby go poprowadzić obok mikrocypelka na opasce i w momencie kiedy woblerek wszedł w warkoczyk, walnięcie - ale jakie, pomimo że miałem dosyć lużno ustawiony hamulec to mało mi z ręki nie wyrwało kija . Ryba na haku była około sekundy, uderzyła z takim impetem, w takim pędzie, że gdy już była wolna, to wykonała jeszcze około metrowy płaski loob, pokazując się w całej okazałości - szacuję ją pomiędzy 50 a 60 cm. Dla takich chwil warto walczyć z komarami, meszkami, topolowym pyłem, etc.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Witam wszystkich na forum.Prezentuję jazia 46 cm, złowionego 27.04.2008r w Bugu na wobler. Jest to mój pierwszy post na forum, wiec napiszę kilka zdań o sobie. Cztery lata temu wróciłem do wędkowania, od tego czasu niemal wyłacznie spinninguję. Mieszkam w Lublinie. Moje łowiska to Bug, Wisła, Zalew Zemborzycki, Bystrzyca, Wieprz i parę innych mniej znanych na lubelszczyźnie. Wypuszczam wszystkie złowione ryby. pzdrGrzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Witamy serdecznie,Piękny ten jaź i C&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Niezłe wejście Grzegorz. Witaj na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Cześć @Grzecho Fajna rybka i super łowisko...Powodzenia na Forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Witaj na forum. Widzę, że powiększa się nam grono ludków z Lublina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Witamy, witamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Widzę, że powiększa się nam grono ludków z Lublina... Niaby nie Zamość, ale zawsze Lubelszczyzna Witam na forum !! fajne fotki, oby więcej takich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Dziękuję wszystkim za miłe przyjęcie.Co do fotek, niestety takie okazy nie trafiają mi się zbyt często Dorzucę jeszcze kilka tegorocznych fotek na innych wątkach. pzdr Grzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Ladny jazio i fajny zyciorys. Gdyby wszyscy mieli podobny, nad wodami wygladaloby inaczej.Witam na forum. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 A ot, mnie tez sie udalo, choc gryzly półgębkiem... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Kawał miśka,Pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Ładne ryby, gratulacje. W zeszłym tygodniu na Wiśle całkiem nieźle gryzły (3 wypady po 1,5-2h, kilkadziesiąt brań, 11 wyjętych), jednak sama malizna, największy ok. 30 cm. pzdrzewu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Dzisiejszy Jazioboleń Jak widać uderzył na typowo jaziowego woblera prowadzonego Atomową prędkością z nurtem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 niedzielny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Piekne te wsze jaziska!!gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Bardzo ładne jazie łowicie! Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi