Skocz do zawartości

rozpczecie sezonu

rapia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Właśnie wróciłem z nad Słupi :angry:

Kicha totalna,1-go we trzech oraliśmy wode we Włynkowie pod liniami wysokiego napięcia. Co prawda tego dnia kolega złowił komplet 50+ oraz 66 cm no i jakieś szczupaki sie trafiały w tym 77 cm sztuka.Ale ogólnie porażka.

Wogóle wędkujących było bardzo mało, zapytani o wynik rozkładali ręce.

2-go rano zrobiliśmy powtórke miejscówki( woda nizsza o jakieś 20 cm) a potem pojechaliśmy do Bydlina od mostu drogowego w góre rzeki.Po przejściu paru kilometrów wróciliśmy do samochodu.

Tym razem pojechaliśmy od Włynkowa w dół rzeki.

Jeden napotkany wedkarz miał taka pod 60 cm i to wszystko.

3-go znowu powtórka dobrej miejscówki we Włynkówku, łowie jednego szupaka dwójkowego. Zbieramy sie w Doline Słupi do Kwakowa,idziemy w dół od mostu.Nie trudno sie kapnąć ze i tam kiszka na maxa,nawet nie słyszymy o rybach.

Wracamy do Włynkówka i idziemy od młyna w góre, po paru chwilach koledzy informują mnie ze kończą wedkowanie i wracaja na kwatere. Ja nie daje za wygrana i łowie do końca dnia.

Napotykam miejscowego wędkarza i nawiązuje z nim rozmowe.

Pytam gdzie sa te ryby o których pisali w gazetach że weszło drugie tyle co w tamtym roku.Z usmiechem na twarzy odpowiedział ze nabijaja nas w butelke i tyle,jest to bujda i robia tak dlatego zeby wyciagnac kase za licencje.Szlag mnie trafia jak słysze o takich rzeczach :angry: . Człowiek jedzie te 700km zeby dowiedzieć sie że to co zostało to do morza spłynęło a zostało malutko.

Ech rozpisałem sie troche. Tym co połowili gratulacje.

A ja odbije sobie na pstragach :mellow:

Teraz sezon mogę uznać za otwarty.Łowiliśmy ekipą od piątku, choć w piątek trudno nazwać to łowieniem-bardziej szukaliśmy nad rzeką miejsca w którym mniej wieje.

Warunki b.ciężkie :-6 do -8 ale przez wiatr wydawało się -15 :huh:

Przelotki obmarzały po 3-5 rzutach, żyłka sztywna jak drut spadała z kołowrotka :angry:

Słońce, bardzo niska i czysta woda do kompletu

W piątek ok 15-tej 60-tka odprowadziła mi pod nogi ale nie wzięła.

Wczoraj o tej samej porze wyjąłem 62cm.

Dzisiaj łowiliśmy może z trzy godziny,bo Baloo jeszcze jedzie w tej paskudnej pogodzie do Wrocławia :(

Reszta została do 15-tej i Pepe koło drugiej miał na kiju dużą rybę ale nie dał rady.

Poza tym jeszcze jedna 60-tka wczoraj spadła Jackowi pod nogami, a wyjął i wypuścił taką z 45cm. Oprócz tego parę pstrągów od 30 do 40 cm.

Witam. Dzisiaj tj. 06.01.2008 wędkowałem na Inie k.Poczernina w towarzystwie ok 30 osób :huh: ( zawody, niedziela itp). Stan wody lekko podwyższony i lekko leci w dół. Wyniki tragedia, na tylu wędkujących podobno 1 troć ok 60 cm. Mi udało się złowić jazia 40 cm ( fotka w wątku Jazie 2008 )

ps. DZIęKUJE muszkarzowi który uwolnił mi pewien unikatowy wobler, może czyta to forum.

Pozdrawiam

ps2. ma ktoś jakieś wieści znad Regi ?

Rocky,ty ratujesz honor starych forumowych trociarzy,gratuluję ci serdecznie,no i tak trochę zazdroszczę,bo na trociach byłem tylko jeden raz otwarciu.Jestem narazie uziemiony jakimś ..... remontem :angry: , który zafundowała mi moja żona.Odbiję to sobie z nawiązką <_<

Heniutek,dzięki!

Przyznam się że miałem ciśnienie. Pogoda i okoliczności towarzyskie nie sprzyjały :lol: .Koledzy zaczęli powoątpiewać w obecność ryb w rzece, a ja w końcu robiłem za guida :mellow:

Musiałem się przyłożyć i w końcu wydłubałem. Troszkę dałem dupy z tą osęką na zdjęciu, ale na usprawiedliwienie dodam, że rybka podebrana pod skrzela Embarassed

Hak nosiłem na okoliczność większej sztuki w trudnych warunkach-oblodzone brzegi i niska woda(wysokie burty)

@Rocky

Graty chłopie, jak już powiedział heniutek, ratujesz honor. Ja

na razie bez ryby, byłem raptem dwa razy. Na Parsęcie słaby

początek sezonu, w ostatnią niedzielę były zawody okręgowe na

Ząbrowie padło 6szt w tym 3.5kg srebrny.

Pozdro Jachu

Wczoraj rozpocząłem sezon na Drwęcy. Wydłubałem kelcika 52 cm. Słyszałem jeszcze o wyciągniętych 2 rybach (60 coś i 70), znajomemu spadła ryba ok.3kg i był świadkiem holu metrowego łośka(ryba obrała kierunek Wisła i tyle ją widzieli). Płynęła kra, warunki niełatwe- nawisy lodowe.

Rocky gratuluję. Jacek przełamał passę, teraz pójdzie mu już z górki.

Nie przesadzajcie chłopy z tym ratowaniem bo wpadne w samouwielbienie :lol:

Szkoda że takie czasy nadeszły, że na rozpoczęcie sezonu każda rybka na wagę złota :wacko:

Mysha-Gratulki! Widzę że Reda była chyba jedyną rzeką na której nie było kry :huh: Za to cholerka dużo śmieci :angry:

Zdarzają się ryby niewytarte, ale już jest po ptokach i się nie wytrą. Ślady na śniegu to zapewne jak napisałem resztki ikry, które wypadły lub zostały wypatroszone ze złowionych ryb- ryby nie wycierają się do ostatniego ziarna ikry, zawsze coś zostaje.

@falgmar

powiem Ci, że marnie bardzo.

Kolega złowił jedną trotke 01.01 na mostach w Rościnie.

Ja byłem pierwszy raz na trociach ale ze mną było jescze 2 miejscowych wędkarzy z Białogardu i tylko jednemu dopisało szczęscie na 5 dni łowienia.

Zastanawiam sie nad kolejną wizytą nad Parsętą bo to piękna rzeka tylko nie wiem jaki termin bedzie dobry na tą piękną rybe.

Może jakieś rady od kolegów?

Pozdrawiam