dariusz262 Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 WitamKto mi powie od kiedy jest zakaz łowienia sandacza na GNOJNIE ,podobno jest tam chronione zimowisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 http://www.ompzw.pl/regulamin/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 (edytowane) Chronione zimowisko bardzo by się tam przydało np od 1 listopada do końca maja.W zeszłym roku zginęło bardzo dużo okonia na jesieni i na pierwszym lodzie W chwili obecnej nie można tam łowić od 1 kwietnia do 31 maja.Chroni się szczupaka który tam się wyciera ale sandacza już nie a przecież z tego słynął kiedyś ten akwen.No i okonie które wchodzą tam masowo na zimę też mają ciężkie życie Edytowane 20 Listopada 2013 przez Pszemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 A na Gnojnie jest spokojnie.Dzisiej ok.20 szt.do22 może23cm. Bryndza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Z taka mięsiarską presją nie może nie być tam bryndzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Taka bryndza jest na większości zbiornikow w mojej okolicy. Dzisiej na Budach 9 szt 27, 25,22,cm.Ok.30 szt.15cm.Pozdrowieia dla P.S.R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k.sumiński Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Niestety przewiduję że na tym zbiorniku za 2-3 lata duży okoń pozostanie tylko wspomnieniem .... Każdego dnia jest minimum 50 wędkarzy i średnio niech każdy skapotuje tylko 10 szt... rachunek jest prosty! Dziennie wyjeżdża z Gnojna kilkaset okoni!!!! Nie wspomnę o tych co kapotują 20 i więcej ryb!!!! Niestety nie jest to już okręg ciechanowski a betonowy OM który pozwala zabrać 5 kg!!!!!!!!!! tych pięknych ryb Gadanie o "plenności" okonia niektórych wędkarzy można będzie wsadzić za 2-3 lata między ..... Napiszę jeszcze o PSR której nie widziałem ani razu a byłem 8 razy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Mam wrażenie, że duży okoń napływa jesienią z Narwii i zimuje (a właściwie usiłuje zimować). Co roku na początku sezonu odbywa się rzeź. Po obfitych połowach na pierwszym lodzie z tygodnia na tydzień jest gorzej. W lutym biorą już tylko resztki stada i jazgarze, w marcu płocie, bo wszystko inne już "wyszło". Norma niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janih Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 a czy w Gnojnie nie ma przypadkiem zakazu łapania do czerwca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Jest i to raczej nie przypadkiem http://ompzw.pl/regulamin/uchwala_gnojno.pdf od kwietnia do czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Kol. Sumiński zejdż na ziemię, 50% wędkarzy schodzi bez brania że o rybach nie wspomnę.I napewno nie wszyscy walo w łeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k.sumiński Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Kol.Byniek pocieszające jest to co piszesz że 50% wędkarzy schodzi bez brania .... Chciałem zwrócić tylko uwagę co niektórym że zabieranie co przyjazd 10-25 okoni 22-30 cm to lekka przesada..... A są tacy... A wkurza mnie tłumaczenie że okoń jest rybą "plenną".... No ale skoro regulamin na to zezwala... A to jest ich łowisko tylko na zimę... Mam nadzieję że oni to przeczytają...? Na tym kończę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Odgrzewając wątek i podpytując. Czy ktoś był ostatnio na Gnojnie ? Pomijając aspekty dyskoteki na brzegu, coś się dzieje czy temperatura sprawiła że ryba uciekła do Narwii i tylko bolki prują wodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariusz262 Opublikowano 28 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 WitamByłem z kolegą w zeszłą środę,ja dwa okonki rano,kolega bolenia 60+na narwi (piękna przykosa w tym roku się usypał na wejścu) no i na koniec w samo południe w płytkiej zatoce gdzie wodujemy szczupły 55cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Czy związku z tym że 01.06 wypada w poniedziałek , to będzie można na Gnojnie łowić już w niedzielę?Pytam bo zastanawiam się , czy zasada dotycząca okresu ochronnego ryb , odnosicsię również do okresu ochronnego akwenu Żwirownia-Gnojno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Wprawdzie inny okręg , ale prawo to samo. Darek miałeś rację.http://www.lowisko.home.pl/pzwnsjomla/78-informacjeokregowe/127-wyjasnieniedozezwolenia.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Ano miałem. Pomagałem pisać takie regulaminy łowiska w swoim dawnym kole. Tam też były rozterki wędkarzy. Mimo kartek na tablicy i objaśnień.Pojedziesz dzień później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Pojedziesz dzień później. Ta akurat , pojadę tydzień później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Na Gnojnie od 1 grudnia do 31 maja 2019 wprowadzili zakaz połowu ryb. wreszcie ktos przejrzał na oczy , aczkolwiek wolalbym no kil caly rok .i wiecej kontroli- bo teraz miejscowa kontrabanda bedzie szalec ze hohoo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Z kąt to info, jeśli można wiedzieć.pozdrawiam byniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 https://ompzw.pl/files/filesfile/1/file-4634.pdfPkt. III.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pulos1 Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 (edytowane) Na Gnojnie od 1 grudnia do 31 maja 2019 wprowadzili zakaz połowu ryb. wreszcie ktos przejrzał na oczy , aczkolwiek wolalbym no kil caly rok .i wiecej kontroli- bo teraz miejscowa kontrabanda bedzie szalec ze hohoo . dokładnie, wędkarze pilnowali wody.Tez jestem za No Kill, a nie zamykaniem wody + tam mogli by zakazać połowu na żywca.No i widze, że szczupak do 55cm chroniony - dodali 5cm Edytowane 13 Listopada 2018 przez pulos1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Bardzo dziękuję.pozdrawiam byniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Na Gnojnie od 1 grudnia do 31 maja 2019 wprowadzili zakaz połowu ryb. wreszcie ktos przejrzał na oczy , aczkolwiek wolalbym no kil caly rok .i wiecej kontroli- bo teraz miejscowa kontrabanda bedzie szalec ze hohoo . Przepis ten obowiązywał już w 2018 roku. Proszę zajrzeć do zezwoleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Przepis ten obowiązywał już w 2018 roku. Proszę zajrzeć do zezwoleń. Nie, w 2018 zakaz obowiązywał w okresie 01/04-30/05 - patrz III.2 w zasadach wędkowania na 2018:https://ompzw.pl/files/filesfile/1/file-3909.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi