luk_80 Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Nie, w 2018 zakaz obowiązywał w okresie 01/04-30/05 - patrz III.2 w zasadach wędkowania na 2018:https://ompzw.pl/files/filesfile/1/file-3909.pdfOczywiście masz rację. Sorry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Ale to jest przepis w regulaminie ma 2019 rok więc chyba nie powinien obowiązywać w 2018 roku?Ktoś kto ma zezwolenie na 2018 nie ma tam żadnego zapisu o tym zakazie od 1 grudnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgadza się, zgodnie z wszelkimi prawidłami zakaz powinien obowiązywać od 1 stycznia i od 1 grudnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Może wreszcie odbuduje się populacja okonia,bo do tej pory na lodzie odbywała się "rzeź" ,a do tarła przystępowały niedobitki! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 bartsiedlce dobrze zrozumiał zapis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybakaw Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Nie do końca zrozumiał. Zadam przewrotne pytanie: czy w 2019 r. nie będzie grudnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Będzie. I bartsiedlce wyraźnie to napisał "...od 1 stycznia (w domyśle do 31 maja 2019) i od 1 grudnia 2019" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 W normalnym kraju wprowadzonoby no kill i pozwolono lowic. Zreszta znam takie zimowisko okonia w Danii.Niestety w PL trzeba zabronic zeby cokowiek uratowac i ... juz jakis czas temu doszedlem do wniosku , ze inaczej sie nie da... :/ 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 To dotyczy każdej dziedziny życia. Optymalnie jest jeszcze mieć ludzi pod bronią pilnujących reguł bo inaczej znajdą się tacy co kalkulacją ryzyko - zysk. Zresztą o czym tu pisać ten kraj jest cwaniactwem i obłudą przeżarty, to z mlekiem matki chyba jest wysysane, albo na poziomie genetycznym już. Bez względy na to kto rządzi chociaż wypadało by napisać kto aktualnie kradnie... barwy i przynależność nie maja znaczenia jedynie raz wycieka więcej a przy innej ekipie mnie do publicznej informacji kto i ile, a płótno szarpią cały czas. A my tu o rybach... dziedzina życia jak każda inna gdzie pojawia się pieniądz tam pojawia się cwaniacka myśl ekonomiczna. Marzy mi się ziemianka w lesie i odcięcie od tego gnoju. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rowino Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 smutne ale prawdziwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarson Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 (edytowane) Zasłychnąłem że jakaś masakra była ostatniego dnia na zbiorniku. Okonie podobno brały jak głupie, ludzie zabierali co się dało kilogramami.Od znajomka wiem, że okonie po brzegach się przewalały bo ludzie ich nie brali.... Ktoś coś ?? Edytowane 1 Grudnia 2019 przez yarson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cometopudge Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 To brali czy nie brali w końcu te ryby? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pulos1 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zasłychnąłem że jakaś masakra była ostatniego dnia na zbiorniku. Okonie podobno brały jak głupie, ludzie zabierali co się dało kilogramami.Od znajomka wiem, że okonie po brzegach się przewalały bo ludzie ich nie brali.... Ktoś coś ??Nie byłem ostatniego dnia, ale obserwowałem co się działo na betonach przez ostatnie dni listopada.Podrywka i ogień.Pod dupami wiadra i wszystko powyżej 18cm do kubła - tak jest co roku.Zero kontroli, nawet w weekend kiedy tam było ludzi jak na jarmarku.Żeby ten zbiornik uratować przed mięsiarzami/wymarciem trzeba by wprowadzić zakaz połowu na żywca lub wprowadzić No Kill przez cały rok.Wtedy można by odseparować wędkarzy od głodnych "żywcowników" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaiser Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Cześć, to mój pierwszy post więc serdecznie chciałem się z Wami przywitać Co do Gnojna: byłem w końcówce października 2018 - rewelacja - multum okoni, w tym kilka koło 25cm. Przyłów szczupaczka także. Wszystko wypuszczone. W 2019 podjechałem jesienią dwa razy - nic. Słownie 0.... Teraz byłem dwa tygodnie temu - nic. Słownie 0....Za to zaobserwowałem mnóstwo bolenia, szczerze to chyba kilkanaście sztuk tłukło w różnych miejscach. Niestety na nic nie reagowały, ani woblery, ani gumki, ani obrotówki. Z luźnych rozmów z kilkoma okolicznymi bywalcami też wynika, że u nich wynikowo także była "lipa". Pytanie więc co się stało? Wg mnie żal takiego miejsca, ma potencjał. Zgadzam się z głosami przedmówców, że warto tam wprowadzić specjalne zasady typu "no-kill". Na Kanale Zegrzyńskim to jakoś działa i jest ryba, może nie dużo ale jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Jak to co, okonia się wywala w krzaki, żeby malizna nie szarpała paproszków to się skończył okoń. Dzięki bogu, że bolki się nie dają tak walić byle dziadom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaiser Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Jak to co, okonia się wywala w krzaki, żeby malizna nie szarpała paproszków to się skończył okoń. Dzięki bogu, że bolki się nie dają tak walić byle dziadom. Przyznam, że poprzednim wpisom nie do końca dawałem wiary, bo to się po prostu w pale nie mieści. Skrajna głupota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pulos1 Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Jeżdżę na ten zbiornik od paru ładnych lat.Ostatnimi czasy z racji bliskości do tego zbiornika bywałem dość często (weekendy).Pływałem głównie za szczupakiem, i faktycznie zdarzało się go złapać dość często.W bieżącym roku jest masakra. Szkoda czasu na tą wodę bo poza 20cm okoniem nie można złowić nic.W tym roku byłem kilkanaście razy i nie złapałem wymiarowego szczupaka. Szukałem na płytkim, głębokim, rano, wieczorem, południe, wiatr, flauta, deszcz, guma, blacha itd - wszystkie kombinacje z mozliwych. Totalna lipa.Widać to również po ilości łódek. Jak była ryba, łódek było gęsto. Teraz w weekend jest max 5,6 i gdyby nie małe okonie w siatkach większość spływałaby na zero.Nie widzę już nawet żywcowników, bo tam szczupaka już nie ma. Jak się uda coś złowić to sensacja na całym łowisku.Żal tej wody..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 6 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 Czy ktoś z miejscowych się orientuje jak bardzo znaczący jest tegoroczny problem z dojazdem na to łowisko? Piszą o tym na stronie OM nawet a wybierałem się tam na dniach. Podobno ktoś zablokował główną drogę dojazdową do tego zbiornika. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 Nie "ktoś", a właściciel terenu. Miał dość ton śmieci i notorycznego obozowania i rozjeżdżania łąk terenówkami i quadami.O ile nie mylę się, nadal jest dojazd bezpośrednio przy wsi, tylko zamknięty jest zjazd w łąki 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pulos1 Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 No i rozkopane już nawet boczne dojazdy.Ręce opadaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pulos1 Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Nie mogę skojarzyć miejsca. Do betonów da się dojechać w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pulos1 Opublikowano 20 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 Do betonów tak.Na zdjęciu droga dzięki której można było dojechać na 2cz jeziora, pod las.Obecnie się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi