Skocz do zawartości
  • 0

Lubie to

fish28

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Pierwszy raz mi się to zdarzyło dzisiaj,kiedy znów chciałem sobie kliknąć,pojawił się komunikat że wykorzystałem dzienny limit.Przyznam że zdziwiłem się że takowy limit w ogóle istnieje.

Dagon,nie powiem Ci ile, bo mod wpadł do boleni i zrobił czystki :) a tam była większość moich Lubie to,dlatego pytam ;)

Edytowane przez fish28

• 0

Od pewnego czasu nosiłem się z zamiarem napisania do Szanownej Admiralicji celem negocjowania usunięcia tego nieżyciowego limitu. Zwłaszcza w sezonie, gdy koledzy publikują sporo dobrych fotek fajnie byłoby docenić ich klikając Lubię to.

• 0

Postuluję wprowadzenie przycisku nie lubię tego. Szybko limit lubię to, przestanie mieć znaczenie. ;)

Wiem, że piszesz z przekąsem, ale w razie gdyby komuś przyszło do głowy jednak wprowadzenie "nie lubię tego", zanim dojdzie do masakry niech przyjrzy się komentarzom pod filmikami YT gdzie taka opcja funkcjonuje.

O ile okazywanie sobie wzajemnego poparcia, klepanie po ramieniu lajkiem ma dla forum w większości pozytywne skutki, pielęgnuje (jakoś) wzajemne relacje, często jest przyczynkiem do zawiązania nowych. O tyle druga stron mocy stałaby się wkrótce podstawowym narzędziem dla różnej maści hejterów, a znając tendencje sporej części forumowiczów do odbierania wszystkiego personalnie szybko przerzuciłoby się to na PW, potem odwet w innych wątkach, następnie szukanie postów "kolegi" i sabotaż gdzie tylko się da. Dodajmy do tego, co widać, grupki koleżeńskie, wspólne działania w obronnie honoru kolegi i mamy regularną wojenkę, a w konsekwencji eskalację nienawiści. Teraz to nic, są ryby, ale zimą.... ;)

• Like 5

• 0

Pójdę dalej - już teraz bywa gorąco (i/ lub ryby nie wszędzie są). W zimie przy tej opcji mielibyśmy wirtualną apokalipsę :lol: :lol: :lol:

Nie mniej jednak, istnieją sytuacje, gdy szkoda słów na całego posta, a dezaprobatę chciałoby się jednak wyrazić ;)

• Like 1

• 0

Nie mniej jednak, istnieją sytuacje, gdy szkoda słów na całego posta, a dezaprobatę chciałoby się jednak wyrazić  ;)

To akurat racja. :) 

Tylko czy stać forum, jako zbiorowisko ludzi o różnych przekonaniach, temperamentach i (bolesne, ale tak jest) kulturze osobistej na taki odbezpieczony granat jak "nie lubię tego".

Wielu, możliwe, że nawet większość skorzysta z umiarem, problemem będzie zapał mniejszości, czy też nie daj Boże trolla. ;)

Przykład niewłaściwego wykorzystania mechaniki forum dała nam nie tak dawno historia, sławnego już, ignora. Mamy tam w pigułce, zarówno nadużycie funkcji, jak i społeczną reakcję na to nadużycie. Nie lubię tego - owszem, ale tylko jeśli władze uznają, że im się bardzo nudzi. :lol:

• 0

Wszystko, co napisałeś jest tak bliskie prawdzie i memu zapatrywaniu na tę kwestię, że nie pozostawałoby mi nic innego, jak kliknąć "Lubię to". "Pozostawałoby" bo limit stoi na przeszkodzie  :lol: 

Dodam więc, choć świadom powielenia przy tym, że w normalnej społeczności, "Nie lubię tego" nie byłoby problemem. Trolli u nas nie brakuje, więc...

• 0

O ile okazywanie sobie wzajemnego poparcia, klepanie po ramieniu lajkiem ma dla forum w większości pozytywne skutki, pielęgnuje (jakoś) wzajemne relacje, często jest przyczynkiem do zawiązania nowych. O tyle druga stron mocy stałaby się wkrótce podstawowym narzędziem dla różnej maści hejterów, a znając tendencje sporej części forumowiczów do odbierania wszystkiego personalnie szybko przerzuciłoby się to na PW, potem odwet w innych wątkach, następnie szukanie postów "kolegi" i sabotaż gdzie tylko się da.

ale masz doswiadczenie w tej dziedzinie ^_^  hejterze jeden  :P

przy tej opcji mielibyśmy wirtualną apokalipsę 

na 100% :)

• 0

Oj,przydało by się czasem takie rozwiązanie.

ps.

Krzysiek, chciałem sobie kliknąć pod Twoim postem a tu znowu zonk :angry:

krystiano1981r lubi to

Darek można i tak sobie poradzić :D :D :D