suhhar Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Witam ! panowie potrzebuje pomocy bo się już połapać nie mogę, czym się różnią echosondy Piranha MAX 150, 160, 170x. Powiem szczerze ze mam okazje kupic model 150 i nie wiem czy ryzykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Zajrzyj pod ten link i zapoznaj się z każdym z modeli http://www.normark.pl/pl/products/?category=87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Sorry kolego ale nic mi te opisy nie mówią poprostu się nie znam, wiem tylko ze są echo jednostozkowe i 2 stożkowe i 150 jest jedno stożkowa a 160 2 stożkowa ale co te stożki robią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Zmieniają obszar penetracji. Stożki 20 stopniowe pracują w częstotliwości 200kHz natomiast stożki 60 stopniowe w częstotliwości 83 kHz. Jeżeli echosonda ma jeden stożek to jesteś skazany na to co pokaże tylko ten jeden stożek. Oczywiście im wyższa częstotliwość tym wyższa dokładność obrazowania. To tak w największym uproszczeniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Ja mam 160. Wie ktoś czy jest możliwość oglądania linii ryb na tym echo, czy są tylko te głupie symbole rybek? W sumie echo pokazuje strukturę dna, więc ryby stojące przy nim też powinno, ale z kolei nie wiem czy pokaże rybę w toni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 (edytowane) No moj brat ma wersje 160 i raz nim bylem na lodce to pokazywala ikonki rybek w toni i nad dnem ale go to wkurzalo i to wylaczyl i pokazywalo tylko samo dno i konary nie bylo zadnych luków nad dnem. A jakbyście mieli wybierac to humminbirda czy lowrance ? Edytowane 25 Lipca 2013 przez suhhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Ok, tak myślałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 2 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Panowie szybkie pytanie czy piranha max 110 ma identyczne wyjscie z tylu do przetwornika jak model 160 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Sprawdź czy jest to na pewno Piranha max 110. Coś nie kojarzę takiego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 5 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 czesc zle napisalem to humminbird 110 ale wyglada jak piranha max np 150 koles sprzedaje sam ekran bez kabli i nie wiem czy ten model 110 przypasi do kabli od piranhi max 160 bo brat ma na zbyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Przypasi, przypasi. W hummnibirdach kabel zasilający i wtyczka przetwornika są takie same w różnych modelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 6 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 (edytowane) jednak model 110 jest calkiem inny jak np piranha 160 dlatego ze 110 ma zasilanie 6xAA a piranha z aku. Na temat tej 110 nie znalazłem za duzo info to jakis stary model montowany na jakims dziwnym uchwycie ktory tworzy calosc. Jakby ktos posiadal wiecej info o tej 110 prosze napisac. Cos takiego znalazłem http://store.humminbird.com/products/271366/110_Fishin%27_Buddy Edytowane 6 Września 2013 przez suhhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Słuchaj suhhar, ekran echosondy FishinBuddy jest taki jak piranha, wejścia zasilania i przetwornika również. Twój brat ma piranhę, wystarczy to porównać. Podejrzewam że będzie możliwość instalacji na tej samej podstawce i zainstalowania standardowego przetwornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 6 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 (edytowane) chyba nie bedzie bo model 110 bierze 9v pradu z baterii a model 160 jest na aku 12v poza tym model 110 ma 1 stozek a model 160 juz dwa... Edytowane 6 Września 2013 przez suhhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 To akurat nie ma znaczenia, ponieważ echosondy pracują w pewnych zakresach napięć. Np. Humminbirdy 10-17V ale jak kiedyś przypadkowo podłączyłem do 24V to równiez działała prawidłowo. Echosondy z tego samego przetwornika mogą generować jeden lub dwa stożki w zależności od oprogramowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 6 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 (edytowane) kurcze zebym wiedzial ze to wszystko zagra to bym kupil a tak wywalic 150 zł za cos czego nie mozna byc na 100% pewien...nie stać mnie. Ale za wszystkie informacje dzieki ci kolego. Edytowane 6 Września 2013 przez suhhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 1 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Panowie mam jeszcze dwa pytania. Jak prawidłowo ma byc zamontowany przetwornik na uchwycie tzn tym szkiełkiem do przodu pod łódkę czy w drugą stronę i czy stożek z echo 2 stożkowego bedzie pasował do echo jednostożkowego tzn czy bedzie działać i prawidłowo wszystko pokazywać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
suhhar
Witam ! panowie potrzebuje pomocy bo się już połapać nie mogę, czym się różnią echosondy Piranha MAX 150, 160, 170x. Powiem szczerze ze mam okazje kupic model 150 i nie wiem czy ryzykować.
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi