Witam. Szukałem trochę na forum jakichś wskazówek dla początkującego w trollingu, ale nie znalazłem. Gdzieniegdzie są porozrzucane szczątkowe informacje. Osobiście mam kilka pytań, np:
1.Jak ustawić hamulec kołowrotka, lekko - tak żeby lekki wzrost oporu przynęty powodował wysnuwanie linki, czy mocno ,tak żeby ryba natrafiła na silny opór i się sama zacięła.
2. Na jaką minimalną odległość, wypuszczać przynętę przy trollingu za szczupakiem, na płytkiej (głębokość 1,5 - 2,5 metra) i praktycznie bez uciągu rzece.
Na pewno jescze coś mi się przypomni, ale na razie akurat te pytania mnie najbardziej nurtują. Dzięki z góry i pozdrawiam.
Pytanie
Piasek
Witam. Szukałem trochę na forum jakichś wskazówek dla początkującego w trollingu, ale nie znalazłem. Gdzieniegdzie są porozrzucane szczątkowe informacje. Osobiście mam kilka pytań, np:
1.Jak ustawić hamulec kołowrotka, lekko - tak żeby lekki wzrost oporu przynęty powodował wysnuwanie linki, czy mocno ,tak żeby ryba natrafiła na silny opór i się sama zacięła.
2. Na jaką minimalną odległość, wypuszczać przynętę przy trollingu za szczupakiem, na płytkiej (głębokość 1,5 - 2,5 metra) i praktycznie bez uciągu rzece.
Na pewno jescze coś mi się przypomni, ale na razie akurat te pytania mnie najbardziej nurtują. Dzięki z góry i pozdrawiam.
Marcin Piaskowski
Top użytkownicy dla tego pytania
331
87
85
70
Popularne dni
21 Sie
31
24 Lip
28
29 Lis
27
2 Gru
26
Top użytkownicy dla tego pytania
krzysiek 331 odpowiedzi
skiner 87 odpowiedzi
godski 85 odpowiedzi
WhiteWillow 70 odpowiedzi
Popularne dni
21 Sie 2013
31 odpowiedzi
24 Lip 2013
28 odpowiedzi
29 Lis 2017
27 odpowiedzi
2 Gru 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
skiner
Przedstawiam materiał dla tych co nie potrafią zrozumieć trollingu oraz dla tych wszystkich co chcieli by odkryć pewne nowe rozwiązania. Szczerze polecam obejrzenie tego filmu : (poczuj ten klim
krzysiek
Bartku, Marchisio łowi w Finlandii, a nie w PL. Zakładam (może błędnie), że jak na nasze warunki liczebność szczupaka jest wielokrotnie wyższa. Jeżeli ryby są, to nawet w bardzo przeciętny dzień złowi
krzysiek
No to nie dziwię się, że zasypiasz z nudów. Choć po prawdzie trolling JEST relatywnie nudną metodą, co nie znaczy, że nie wymaga wiedzy i zaangażowania. Nie wiem, czy wiesz tak mało, czy tak dużo o tr
Opublikowane grafiki
1850 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi