Pavko Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 W młynku kumpla przestało działać łożysko oporowe, rozręciłem, delikatnie naoliwiłem i poskładałem i nadal nic Ma ktoś może jakieś sugestie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lupazoom Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 sugestia taka, że jeżeli nic nie wymyślicie to chętnie odkupiłbym pokrętło hamulca z tego kołowrotka . Dajcie znać jeśli nie było sensu naprawiać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 moze za mocno naoliwiłeś i dalej przepuszcza. Wyczyść całkowicie i wstaw na sucho, jeśli nie poskutkuje to kupno nowego. Gdzieś na necie czytałem, może nawet na j.pl, że czasami pomaga obrócenie wałeczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 (edytowane) Dokładnie. Wycieraj dobrze i powinno "banglać" chyba że już zużyte to wymiana linków nowe Edytowane 24 Lipca 2013 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Dokładnie. Wytrzymałość dobrze i powinno "banglać" chyba że już zużyte to wymiana linków noweWymyć, sprężynki rozgiąć i powinno jeszcze działać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 (edytowane) Wrzuc całe do słoiczka z benzyna ekstrakcyjna niech dobrze "odmoknie" ja uzywam jeszcze pedzelka,do akwareli i czyszcze tym pedzelkiem w słoiku,potem zmień benzyne na swieżą wypłucz jeszce raz,i recznikiem papierowym wytrzyj do sucha(zostaw na noc niech odparuje)nastepnie złoż,nie dając ani kropli oliwy,,jakos jestem zwolennikiem ze oporówka całkiem na sucho...jak nie pomoże to tak jak Józek radzi, rozegnij sprezynki,ale ten zabieg może powodowac powstanie szumów,i z tym rozginaniem to róznie bywa,jak to nic nie da zamów nowe. Edytowane 24 Lipca 2013 przez gorgol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 W niektórych modelach Shimano zdążyli przed montażem wytłoczyć na oporówce "NO GREASE " i tego się trzymajmy ;-)Tak jak koledzy poradzili zrób i ciesz się z pracy młyńca. No chyba, że kręciek był notorycznie poddawany "twardym" zaczepom na plecionie to już wiele i miesięczne kąpiele w benzynce nie pomoże-jedynie nowe łożysko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Wyczyściłem, wysuszyłem i nadal nic tak dla ścisłości niech mi ktoś jeszcze powie, z której strony wałeczka powinno być ramię sprężynki - patrząc z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Patrząc z góry to po lewej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 A czy tulejeczka łożyska nie jest aby wsadzona "do góry nogami"..?99% niedziałających oporówek w shimankach doznaje po odwróceniu tulejki "samonaprawienia"... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Kiedyś tak "zepsulem" swoją oporowke 4000 fg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawas2 Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 (edytowane) http://www.fishingkaki.com/forum/viewtopic.php?t=137978Tutaj masz poglądowe zdjęcia na przykładzie Biomastera,oporówka powinna być taka sama.Może pomożePozdrawiam.Paweł Edytowane 26 Lipca 2013 przez pawas2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi