Skocz do zawartości

Bardzo przydatny drobiazg

Rheinangler

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu poszukuję takiego drobiazgu jak na zdjęciach i ponieważ nigdzie go nie znalazłem to mam pytanie,- widzial ktoś z Was coś takiego w sklepie, internecie czy innym miejscu?

Zdaję sobie sprawę, że dla tych co przewożą wędki w tubach to herezja  :lol:  :lol:  :lol: ale są i inni ;)  którzy wożą już złożone...

post-51172-0-41905700-1374729280_thumb.jpg

post-51172-0-46375400-1374729294_thumb.jpg

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 1

Kombinując kiedyś z materiałem na futerałem na wędkę, dostałem od producenta kilka próbek "pianek". Było to podobne do wkładów w walizkach na sprzęt pomiarowy itp. Później trochę wiercenia i tapeciak.

Teraz tego nie używam, bo przy dwóch złach wcielonych, zostawienie wędek poza tubami jest jednoznaczne z ich zniszczeniem.

Najlepiej jest napisać do sporej firmy zajmującej się obróbką takiego materiału prośbę o próbki (najlepszy jakieś odpady z formatów). Nawet jak będą za małe to można skleić. Zamawiać w takich firmach nie ma co, bo jak znam życie, to policzą obsługę inżynierską, co min 100zł kosztować będzie.

Używałem obu rozwiązań i to sklepowe  mi nie sprawdzało się.

Cześć,

Używałem tych gumowych klipsów, miałem kilka rodzajów z różnych sklepów. Feler był w każdym typie niestety ten sam. Po bardzo krótkim czasie guma mocno twardniała na tyle że bardzo prosto spadała z blanku zarówno z cienkiej szczytowej strony jak i dolnika.