Skocz do zawartości

KLENIE 2008

pitt

Rekomendowane odpowiedzi

@Bezel

Sporo ciekawych miejsc na klenia masz na Sole od miejscowości Bielany w kierunku Oświęcimia.

Klenie drobne i średniaki (do 40cm) ale są w wodzie także +50.

Rzeka Skawa od Miejscowości Zator w kierunku Oświęcimia.

Rzeka Wisła od Skoczowa w dół...

Zbiornik Dziećkowice, tylko z łodzi w okolicach niebieskiej przepompowni. Tam trzeba mieć mocne nerwy - koło łodzi pływają takie ponad 60cm. Super je widać w słoneczną pogodę na szkiełkach polaryzacyjnych.

Ten sam zbiornik, łódź i tzw. Bulgot miejsce gdzie wypływa woda tłoczona z Soły.

Zbiornik Żywiecki w miejscu gdzie wpada potok Łękawka.

Ładne jazie i klenie.

Kanał pomiędzy Zbiornikiem Żywieckim i Porąbką. Miejscowość Czernichów.

Pozdrawiam.

DZIĘKI !!! TYLE MIEJSC ŻE NA ROK MI STRACZY :mellow:

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

@Bezel

Miejsca połowu klenia popieram fotkami.

Jest to przyłów kolegi przy karpiowaniu.

Wczorajsza wyprawa z Mefisto na szczupaczka była zerowa, ale karpiarzom na kije jako przyłów wchodziły takie kleniki.

Zbiornik Porąbka - z Katowic około 70km.

Pozdrawiam

post-1149-1348913944,931_thumb.jpg

post-1149-1348913945,0124_thumb.jpg

Dzięki Przemek :D

Jeszcze jedno tym, którzy naprawdę chcą wypuszczać ryby radzę likwidować zadziory. Powyższy kleń skończyłby prawdopodobnie w occie gdyby kotwiczki miały zadziory. Chociaż to nic odkrywczego to radzę wymienić kotwice na porządne, kolega miał podobnego i ładnie zdemolował małe kotwiczki w Tiny.

Pozdrawiam :D

Zadziory według mnie przynoszą więcej problemów niż pożytku, dziwię się że nie ma w produkcji kotwiczek bezzadziorowych..

to sie oczywiscie nie zgadza, bo sa i to rozne, z ogolnie dostepnych np. VMC :D

Jak widać polski rynek nie jest gotowy jeszcze na tak subtelny produkt pitt bo ja takowych nie znalazłem...:D

Gratuluję Tomku.

U mnie tarło jeszcze w pełni i stąd gorsze wyniki. Ostatnio miałem trzy sztuki 40 cm. , 40 cm. i 47 cm. , ale fotek nie robiłem , bo deszcz mocno dawał się we znaki i bałem się o nie najlepszy finał konfrontacji aparatu z wodą.

Może w ten weekend pogoda dopisze i fotki zamieszczę.

Mam pytanie.

Jakiej marki plecionkę polecacie do połowu kleni??

Mam mały dylemat. Mam na oku Spiderwire Stealth.

Ja lowie tylko i wylacznie japonskimi zylkami.

Lowilem przez jakis czas Sunline Machine Gun Cast o mocy 6lb - byla naprawde bardzo dobra i pozwalala na bardzo dalekie rzuty. Jak sie nie myle to chyba nawet napisalem cos na forum o niej.

Teraz lowie na Yo Zuri Hybrid o mocy 4lb. Jest to zylka hybrydowa - pol nylon, pol fluorocarbon. Przez to jest troszeczke grubsza niz zwykla zylka. Wersja 4lb (Avg. Break Strength 8,5lb) ma 0,235mm srednicy.

Bardzo fajna zylka. Czesto zreszta uzywana w testach na TackleTour

Moge naprawde polecic i jest bardzo tania. Za szpule z 2500yardami zylki zaplacisz zaledwie ok. 20 bucksow na ebayu.

Wyglada to tak:

http://www.yo-zuri.com/images/ProdLine/Hybrid-Diagram-1.jpg

A tutaj stronka do producenta : Klik

Pozdrawiam