pirania74 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Tak patrze na te zdjecia...ile tam jest wody?? 20cm?? Tomek, w zasadzie płytko ale są i doły prawie do pasa -głębiej przeważnie od strony napływu i za nim - jak tam łaziliśmy to musieliśmy uważać - z płytkiej nagle dołek i dodatkowo ruchome piaski, że w niektórych miejscach zapadaliśmy się prawie do kolan oraz są spore głazy, że brodząc w spodenkach i trampkach poobijałem sobie kolana, kamienie śliskie no i w niektórych miejscach nurt dość silny Szkoda że w porównaniu z niedzielą poziom wody się obniżył... Zapomniałem dodać że na większym obszarze dno jest twarde, żwirowe Jak tam będę kolejny raz, postaram się dla ciebie specjalnie zrobić więcej fotek Z racji niskiego stanu mogliśmy sprawdzić większy obszar - gdyby stan wody był jak w niedzielę, czyli 10 cm więcej, nie wlazłbym tam, gdzie dziś - za silny nurt by był no i głębiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Świetnie tam macie a i wyniki moim zdaniem bardzo dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 A w takich warunkach przyszło nam łowić (zdjęcia rybek wkleję jak Olgierd mi prześle ) Cześća zdradzisz tajemnicę gdzie to tak ładnie jest?bo średnio człowiekowi starcza czasu na szukanie takich ładnych miejsc (jestem chwilkę przed weselem )z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 A ja zawsze myślałem ze Wisła to głęboka rzeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Klonek 36-37cm na srebrnego Vibraxa 1 i jeden spięty w podobnych rozmiarach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Gratuluje!Piekna miejscowka. Szukaj dalej kleni w tym miejscu, napewno sa i wieksze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 pewnie ze są większe, miejscówka sprawdzona a ten dzisiejszy to w zastępstwie za bolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Największy z dzisiejszych 8 kleni - 53cm.Dodatkowo przyczepił się mały sandaczyk (około 45) i krąp z brania - ładne uderzenie i woblerek w pysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Gratuluje pieknego klenia! To nie jest fair Ja tez chce klenia 50cm lub wiekszego <_< Ciagle te 48cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 53cm kleń to już ładna kluska, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Dzisiaj znowu sie jeden sredniaczek skusil, o dziwo znowu na...kopytko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Gratuluje polowow.Wczesniej okon teraz klenik,no niezle pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Ten sam dzien, tylko dwie rozne ryby wiec w innych watkach Dziekuje za gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Szymański Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Gratuluję wszystkim łowcom kleni.Ja po trzech tygodniach lenistwa wybrałem się na swoje rewiry i mimo małej aktywności Naszych bohaterów udało mi się kilka oszukać.Oto dwa największe... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Mam uprzejme pytanie do kleniowych fachowców: Uczę się od dwóch lat łowić w Odrze prądolubne drapieżniki: klenie i bolenie. Powoli zaczynam rozumieć, o co chodzi w łowieniu boleni - mam już 9 w tym roku. Ale z kleniami to zupełna klapa. Zamiast kleni zwykle łowię okonki. Pytanie - czy to normalne, że przy próbie łowienia kleni w Odrze (w kleniowych miejscach: na przelanych główkach, przy minigłówkach z szybka woda itp.) często chwyta sie okonie? Być może za głośno sie zachowuję i klenie odpływają i zostają okonie? Jeżeli zwykle nie ma okoni w kleniowych miejscach (w których Wy łowicie) będzie to dla mnie informacja, że źle dobieram miejscówki lub używam złych przynęt (częściej kuszą mnie małe obrotówki zamiast woblerków). Z góry dzięki za jakieś inf. dot. okoni w kleniowych miejscach. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Witam nie wiem jak jest na Odrze , ale na Wiśle w moich rewirach takie rzeczy to normalka .Często taki nieproszony pasiasty gość potrafi głośnym holem zepsuć całe kleniowe podchody Natomiast dzisiaj te klenie to mnie skrajnie zdenerwowały 4 brania i ani jednej ryby na brzegu Wydaje mi się , że to kwestia tego , iż od niedawna zacząłem używać bezzadziorowych kotwiczek ... jakie Wy macie doświadczenia w tym temacie ? Z góry dzięki za jakieś podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 kleń z weekendowej wyprawy nad Bug, tym razem 36 cm, nie za duży ale cieszy kleniowym fachowcem nie jestem, ale okonie bardzo często trafiają mi się przy łowieniu kleni, niestety trafiają się też szczupaki, choć nie zawsze kończy się to obcinką pzdr Grzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 przylow zdarza sie zawsze najwazniejszy jest odpowiedni dobor przynety i jej prowadzenie w danej miejscowce ... na otwartej przestrzeni wazne jest takze 'skradanie' sie do brzegu, klenie ktore widza wedkarza rzadko kiedy atakuja podawane przynety, w 90% przypadkow najskuteczneijsza przyneta kleniowa bedzie wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Mam uprzejme pytanie do kleniowych fachowców: Uczę się od dwóch lat łowić w Odrze prądolubne drapieżniki: klenie i bolenie. Powoli zaczynam rozumieć, o co chodzi w łowieniu boleni - mam już 9 w tym roku. Ale z kleniami to zupełna klapa. Zamiast kleni zwykle łowię okonki. Pytanie - czy to normalne, że przy próbie łowienia kleni w Odrze (w kleniowych miejscach: na przelanych główkach, przy minigłówkach z szybka woda itp.) często chwyta sie okonie? Być może za głośno sie zachowuję i klenie odpływają i zostają okonie? Jeżeli zwykle nie ma okoni w kleniowych miejscach (w których Wy łowicie) będzie to dla mnie informacja, że źle dobieram miejscówki lub używam złych przynęt (częściej kuszą mnie małe obrotówki zamiast woblerków). Z góry dzięki za jakieś inf. dot. okoni w kleniowych miejscach. Pozdrowienia Spróbuj łowić w nocy, klenie wtedy podpływają pod brzeg, są łatwiejsze do złowienia i nie będzie okoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 dzis i ja pochodzilem za kleniem, w prawdzie kleni nie zlowilem ale standardowo pasiaki braly oto kilka fotek rzeka fajna i jutro tez jade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miko Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 @Grzecho, gratuluję, ładny.@Lanio, oj w tych trawach na bank kryją się klonki, powodzenia jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 @Lanio : bardzo ładna i obiecująca woda ... czy to nie przypadkiem Pasłęka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Tak tak to jest Pasłęka powyzej Braniewa, dobry kawalek wody.Dzis tez wyskoczylem na ten sam odcinek to dorwalem 5 klenikow ale malutkie nawet fotek nie pstrykalem, jutro tez sie przejade bo w koncu musi cos wiekszego sie trafic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 juz na tych kilku zdjeciach widac, ze woda ma potencjal, czesciowo bankowe miejscowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 PITT podobają mi się te krzyżyki - konkret jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi