Skocz do zawartości

KLENIE 2008

pitt

Rekomendowane odpowiedzi

Tak patrze na te zdjecia...ile tam jest wody?? :unsure: 20cm??

Tomek, w zasadzie płytko ale są i doły prawie do pasa -głębiej przeważnie od strony napływu i za nim - jak tam łaziliśmy to musieliśmy uważać - z płytkiej nagle dołek i dodatkowo ruchome piaski, że w niektórych miejscach zapadaliśmy się prawie do kolan :mellow: oraz są spore głazy, że brodząc w spodenkach i trampkach poobijałem sobie kolana, kamienie śliskie no i w niektórych miejscach nurt dość silny Szkoda że w porównaniu z niedzielą poziom wody się obniżył...

Zapomniałem dodać że na większym obszarze dno jest twarde, żwirowe Jak tam będę kolejny raz, postaram się dla ciebie specjalnie zrobić więcej fotek :D

Z racji niskiego stanu mogliśmy sprawdzić większy obszar - gdyby stan wody był jak w niedzielę, czyli 10 cm więcej, nie wlazłbym tam, gdzie dziś - za silny nurt by był no i głębiej :mellow:

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

A w takich warunkach przyszło nam łowić (zdjęcia rybek wkleję jak Olgierd mi prześle )

Cześć

a zdradzisz tajemnicę gdzie to tak ładnie jest?

bo średnio człowiekowi starcza czasu na szukanie takich ładnych miejsc (jestem chwilkę przed weselem )

z góry dzięki

Gratuluję wszystkim łowcom kleni.

Ja po trzech tygodniach lenistwa wybrałem się na swoje rewiry i mimo małej aktywności Naszych bohaterów udało mi się kilka oszukać.

Oto dwa największe...

Pozdrawiam.

post-953-1348914006,9084_thumb.jpg

post-953-1348914007,1299_thumb.jpg

Mam uprzejme pytanie do kleniowych fachowców:

Uczę się od dwóch lat łowić w Odrze prądolubne drapieżniki: klenie i bolenie. Powoli zaczynam rozumieć, o co chodzi w łowieniu boleni - mam już 9 w tym roku. Ale z kleniami to zupełna klapa.

Zamiast kleni zwykle łowię okonki. Pytanie - czy to normalne, że przy próbie łowienia kleni w Odrze (w kleniowych miejscach: na przelanych główkach, przy minigłówkach z szybka woda itp.) często chwyta sie okonie? Być może za głośno sie zachowuję i klenie odpływają i zostają okonie?

Jeżeli zwykle nie ma okoni w kleniowych miejscach (w których Wy łowicie) będzie to dla mnie informacja, że źle dobieram miejscówki lub używam złych przynęt (częściej kuszą mnie małe obrotówki zamiast woblerków).

Z góry dzięki za jakieś inf. dot. okoni w kleniowych miejscach.

Pozdrowienia

Witam

nie wiem jak jest na Odrze , ale na Wiśle w moich rewirach takie rzeczy to normalka .

Często taki nieproszony pasiasty gość potrafi głośnym holem zepsuć całe kleniowe podchody

Natomiast dzisiaj te klenie to mnie skrajnie zdenerwowały

4 brania i ani jednej ryby na brzegu :angry:

Wydaje mi się , że to kwestia tego , iż od niedawna zacząłem używać bezzadziorowych kotwiczek ... jakie Wy macie doświadczenia w tym temacie ?

Z góry dzięki za jakieś podpowiedzi

kleń z weekendowej wyprawy nad Bug, tym razem 36 cm, nie za duży ale cieszy :D

kleniowym fachowcem nie jestem, ale okonie bardzo często trafiają mi się przy łowieniu kleni, niestety trafiają się też szczupaki, choć nie zawsze kończy się to obcinką

pzdr

Grzecho

post-1791-1348914008,1474_thumb.jpg

przylow zdarza sie zawsze :D

najwazniejszy jest odpowiedni dobor przynety i jej prowadzenie w danej miejscowce ... na otwartej przestrzeni wazne jest takze 'skradanie' sie do brzegu, klenie ktore widza wedkarza rzadko kiedy atakuja podawane przynety, w 90% przypadkow najskuteczneijsza przyneta kleniowa bedzie wobler

Mam uprzejme pytanie do kleniowych fachowców:

Uczę się od dwóch lat łowić w Odrze prądolubne drapieżniki: klenie i bolenie. Powoli zaczynam rozumieć, o co chodzi w łowieniu boleni - mam już 9 w tym roku. Ale z kleniami to zupełna klapa.

Zamiast kleni zwykle łowię okonki. Pytanie - czy to normalne, że przy próbie łowienia kleni w Odrze (w kleniowych miejscach: na przelanych główkach, przy minigłówkach z szybka woda itp.) często chwyta sie okonie? Być może za głośno sie zachowuję i klenie odpływają i zostają okonie?

Jeżeli zwykle nie ma okoni w kleniowych miejscach (w których Wy łowicie) będzie to dla mnie informacja, że źle dobieram miejscówki lub używam złych przynęt (częściej kuszą mnie małe obrotówki zamiast woblerków).

Z góry dzięki za jakieś inf. dot. okoni w kleniowych miejscach.

Pozdrowienia

Spróbuj łowić w nocy, klenie wtedy podpływają pod brzeg, są łatwiejsze do złowienia i nie będzie okoni :D