Skocz do zawartości

KLENIE 2008

pitt

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Witam,

Dzisiejszy wypad nad Piławke pokazał że klenie jeszcze nie weszły do małych rzeczek. Efektem 2 godzinnego wypadu był jeden zagubiony okoń. Wypad pokazał też że niestety nie jestem w formie gdyż woblerek często zamiast w wodzie lądował na gałęziach :D

@Oleix:

gratuluje dużego klenia.

Witam,

Dzisiejszy wypad nad Piławke pokazał że klenie jeszcze nie weszły do małych rzeczek. Efektem 2 godzinnego wypadu był jeden zagubiony okoń. Wypad pokazał też że niestety nie jestem w formie gdyż woblerek często zamiast w wodzie lądował na gałęziach :D

@Oleix:

gratuluje dużego klenia.

Możesz powiedzieć na jaim odcinku łowiłeś?? pare dni temu zastanawialem sie co tam na Piławie słychac?

@Mifek,

Ja byłem na Piławce (to dopływ Dobrzycy) która wypływa z jeziora Bytń, a nie na Piławie :D

Piławka w okolicy którą łowię to mała rzeczka, do której ryby wstępują najprawdopodobniej z okolicznych jezior (Bytyń Mały, Drzewoszewskie). Niestety na razie ich tam nie ma, więc pewnie jeszcze zimują.

Pozdrawiam

@Mifek,

Ja byłem na Piławce (to dopływ Dobrzycy) która wypływa z jeziora Bytń, a nie na Piławie :D

Piławka w okolicy którą łowię to mała rzeczka, do której ryby wstępują najprawdopodobniej z okolicznych jezior (Bytyń Mały, Drzewoszewskie). Niestety na razie ich tam nie ma, więc pewnie jeszcze zimują.

Pozdrawiam

aha.... sorry moj blad...

Ryby brały rzadko, ale jak waliły w przynętę to wklejanka to poczuła. Złowione 3 ryby i spięty czwarty. Z samego rana ryby siedziały przy samym dnie i ignorowały woblery delikatnie je podskubując.Założenie małego kopytka na 5gr główce pobudziło je do żeru :mellow:

W południe przeszły na wobki w rozmiarach 4-5cm

post-185-1348913831,5148_thumb.jpg

Ja wczoraj bylem troche porzucac...niestety znowu bez wynikow.

Nadal wysoka woda, mocny wiatr. Ja jednak poszlem poszukac miejsc gdzie woda nie plynie tak predko jak w innych - niestety takich miejsc jest bardzo malo na kanalkach, a takim wlasnie jest Nidda.

No coz, chociaz sie po wreszcie skonczonej maturze wyrelaksowalem :D Slonko swiecilo, woblerki lataly - tylko ryby nie gryzly. :lol:

Za to pare fotek porobilem, w jakich miejscach probowalem.

http://images31.fotosik.pl/184/0b6c33e94495d159.jpg

http://images33.fotosik.pl/184/406d8807c1e9dbb0.jpg

Moze byc w lecie jak trzciny urosna ciekawy zakrecik :D

http://images23.fotosik.pl/178/993fac7b2a7687da.jpg

Takie drzewko zalalo.

Sorrki za slaba jakosc - niestety mialem tylko komoreczke ze soba.

ty nie musisz rzucac :D

stajesz tam gdzie wstawilem te gustowne krzyzyki, bo nie wiem w jakim kierunku plynie rzeka i wypuszczasz wobka z pradem, jak juz uwazasz ze dosyc, zatrzymujesz zabawke w pradzie i powolutku prowadzisz go pod stopy

Tylko wypuszczaj z prądem pływającego albo neutralnego woblerka

ty nie musisz rzucac :D

stajesz tam gdzie wstawilem te gustowne krzyzyki, bo nie wiem w jakim kierunku plynie rzeka i wypuszczasz wobka z pradem, jak juz uwazasz ze dosyc, zatrzymujesz zabawke w pradzie i powolutku prowadzisz go pod stopy

Tylko wypuszczaj z prądem pływającego albo neutralnego woblerka

Można wypuszczać także tonące woblery, ale to wszystko zależy od głębokości i uciągu wody :D