admin Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Ps. MichałR hehe juz 2 krotny MP Oleix, gratuluję. Resztę niestety pozamiatałem. Polecam w tym wątku pisać po prostu o KLENIACH z 2008r. Inne treści nie związane z tematem wątku po prostu będą usuwane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 @oleix,lużno piękny kleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HotSauce Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Witam, Dzisiejszy wypad nad Piławke pokazał że klenie jeszcze nie weszły do małych rzeczek. Efektem 2 godzinnego wypadu był jeden zagubiony okoń. Wypad pokazał też że niestety nie jestem w formie gdyż woblerek często zamiast w wodzie lądował na gałęziach @Oleix:gratuluje dużego klenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Też sobie tak to tłumacze,że klenie jeszcze nie weszły Tyle wizyt nad wodą,tysiące rzutów,setki przynęt i klops.Jest jeszcze jedno wytłumaczenie,albo one są za mądre dla mnie,albo ja za głupi na nie.Ale jak na razie trzymam się wersji,że jeszcze nie weszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Witam, Dzisiejszy wypad nad Piławke pokazał że klenie jeszcze nie weszły do małych rzeczek. Efektem 2 godzinnego wypadu był jeden zagubiony okoń. Wypad pokazał też że niestety nie jestem w formie gdyż woblerek często zamiast w wodzie lądował na gałęziach @Oleix:gratuluje dużego klenia. Możesz powiedzieć na jaim odcinku łowiłeś?? pare dni temu zastanawialem sie co tam na Piławie słychac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HotSauce Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 @Mifek, Ja byłem na Piławce (to dopływ Dobrzycy) która wypływa z jeziora Bytń, a nie na Piławie Piławka w okolicy którą łowię to mała rzeczka, do której ryby wstępują najprawdopodobniej z okolicznych jezior (Bytyń Mały, Drzewoszewskie). Niestety na razie ich tam nie ma, więc pewnie jeszcze zimują. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 @Mifek, Ja byłem na Piławce (to dopływ Dobrzycy) która wypływa z jeziora Bytń, a nie na Piławie Piławka w okolicy którą łowię to mała rzeczka, do której ryby wstępują najprawdopodobniej z okolicznych jezior (Bytyń Mały, Drzewoszewskie). Niestety na razie ich tam nie ma, więc pewnie jeszcze zimują. Pozdrawiam aha.... sorry moj blad... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Ryby brały rzadko, ale jak waliły w przynętę to wklejanka to poczuła. Złowione 3 ryby i spięty czwarty. Z samego rana ryby siedziały przy samym dnie i ignorowały woblery delikatnie je podskubując.Założenie małego kopytka na 5gr główce pobudziło je do żeru W południe przeszły na wobki w rozmiarach 4-5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Ładny kleksik Ginel, gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 dzisiaj u mnie taka hustawka, ze to cud, ze wogole braly ... ale co znaczy braly, maly kleksik 40-taczek, potem na wobka wsiadla brzana, ale po 10 sekundach sie rozmyslila i wysiadla a na koniec slawkowego pstrazka pochwycil pstrazek, taki 28 cm glut ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Ja bylem wczoraj - chcialem wykorzystac ladna pogode...woda wysoka i brudna jak kawa. Wynik zerowy Woblerka firetiger bylo widac na max 10cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 jak jest taka woda, to poszukaj cofek i miejsc z bardzo slabym pradem, w takich warunkach to biale albo perlowe flanki czynia cuda, a czasmi czern jak bym byl kleniem, to tez bym firetigerka nie ugryzl, jakies paskudztwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Bylem godzinke nad woda, zeby sie przed jutrzejsza matura wyluzowac Od nastepnego tygodnia juz zaczynam sezon - wreszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 tez dziś byłem ale znowu na zero Powodzenia Tomek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Widzę, że wątek wrócił na tor główny. Cieszy mnie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Oleix świetny kleń. Gratulacje A kolorki ryby właściwe do środowiska w jakim został złowiony, nic nadzwyczajnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Ja wczoraj bylem troche porzucac...niestety znowu bez wynikow.Nadal wysoka woda, mocny wiatr. Ja jednak poszlem poszukac miejsc gdzie woda nie plynie tak predko jak w innych - niestety takich miejsc jest bardzo malo na kanalkach, a takim wlasnie jest Nidda. No coz, chociaz sie po wreszcie skonczonej maturze wyrelaksowalem Slonko swiecilo, woblerki lataly - tylko ryby nie gryzly. Za to pare fotek porobilem, w jakich miejscach probowalem. Moze byc w lecie jak trzciny urosna ciekawy zakrecik Takie drzewko zalalo. Sorrki za slaba jakosc - niestety mialem tylko komoreczke ze soba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 tomek, klenie czesto chowaja sie za takimi zakrzaczonymi brzegami, sprobuj wypuscic delikatnie pracujacego wobka (najlepiej jakiegos malucha, bo ryb nie starsza) a potem go pomalutku sciagac, to czesto przynosi klenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Ok, dziekuje Ale ja tak daleko nie rzuce...to jest ze 100m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 ty nie musisz rzucac stajesz tam gdzie wstawilem te gustowne krzyzyki, bo nie wiem w jakim kierunku plynie rzeka i wypuszczasz wobka z pradem, jak juz uwazasz ze dosyc, zatrzymujesz zabawke w pradzie i powolutku prowadzisz go pod stopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Aaa rozumie Woda plynie jakby w dol fotki. Z tym wypuszczeniem wobka z pradem w lecie bedzie ciezko, bo woda wtedy prawie stoi, ale damy rade Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 ty nie musisz rzucac stajesz tam gdzie wstawilem te gustowne krzyzyki, bo nie wiem w jakim kierunku plynie rzeka i wypuszczasz wobka z pradem, jak juz uwazasz ze dosyc, zatrzymujesz zabawke w pradzie i powolutku prowadzisz go pod stopy Tylko wypuszczaj z prądem pływającego albo neutralnego woblerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 ty nie musisz rzucac stajesz tam gdzie wstawilem te gustowne krzyzyki, bo nie wiem w jakim kierunku plynie rzeka i wypuszczasz wobka z pradem, jak juz uwazasz ze dosyc, zatrzymujesz zabawke w pradzie i powolutku prowadzisz go pod stopy Tylko wypuszczaj z prądem pływającego albo neutralnego woblerka Można wypuszczać także tonące woblery, ale to wszystko zależy od głębokości i uciągu wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Pod tym zalanym drzewkiem na przyborku na pewno stoją ze 3 kleksy:)Podczas podwyższonej wody trzeba takie zalane krzaki obłowić z każdej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Przez moje fotochromy zobaczyłem na bank 4 klenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi