ginel Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 @Pitt, ale masz długaśną linię życia Co to za kotwice są(były)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Widzę, że masz ulubionego woblerka Jaka długość? I gratuluję rybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Pitt Ty to lowisz swinki wodne ze szok Tylko pozazdroscic. A co to za woblerek jezeli mozna wiedziec? Pozdrawiam, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 podobno mam dlugasna i jeszcze ze 3X zakrecona te kotwice, to ownery, ale ze ja takich ownerow (druciakow) jeszcze nigdy nie kupowalem, wiec nie moge na 100% potwierdzic (najczesciej uzywam ST41) jaka dlugosc woblera? musialem zmierzyc, wabik ma 4 cm, ale to nie ma wplywu na prace silnika, to jak ten wabik pracuje jest wazniejsze od wszystkich innych parametrow to wobler leszka dylewskiego, chetnie zamienie 6 mniejszych kuzynow (nowiutenkie) tego woblera na 3 ciemnokolorowe modele w rozmiarze 4 cm (ew. dorzuce jeszcze 5 innych (lownych) wobkow kleniowych za 2 nastepne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Piotrze, litości. Takie karczycho i Ty o tym tak spokojnie? Woblerki Ci w głowie i takie tam popierdółki? A do tego ogromny kleksiak uciekł ? Ja dzisiaj 3,5 godziny biczowałem Kwisę. Bez efektu A pogodę mieliśmy identyczną. Sprawiedliwosci!!!!Piekne te Twoje klenie. Ty chyba jakąś hodowlę takich tam prowadzisz albo co?Czwórek Leszka D. niestety nie mam. Kilka piąteczek zostało i takie tam 2,5-3 cmGRA TU LU JĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 piateczkami, w tym ksztylcie, tez nie pogardze to dobre woblery kleniowe, bo maja kapitalna prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Mam tylko to ale to raczej pstrągowy rozmiar Jeśli zechcesz Piotrze, to machniom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Taki pstragowy rozmiar tez moze sie sprawdzic ja tak mysle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 a tak na powaznie, co jest pstragowy rozmiar? w sierpniu 2007 sciagalem leniwe klenie 6-tkami dorado dead fish z powierzchni, na wolnym przelewie, w 2006 (przez caly rok) w burzowe wieczory hitem byl slider 7 (ale tylko na jeziorze i tylko w w pewnym porcie), w 2005 plywajacy butcher BE bil wszystko na glowe, pazdziernik 2007 kleniowym hitem okazal sie executor 5 ... itd ... itp ... jugolki 5-teczki pobily wszystko (ze sterem) wiosna tego roku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Ja tylko dostosowałem miarę do Twoich wymogów. Określiłeś się na czwóreczki (ten z fotki) i ew. piąteczki a to już 5,5 a nawet 5,7 cm.Nie mam określonego wymiaru ani pstrągowego, ani kleniowego a ni nawet szczupakowego. Wszystko zależy od okoliczności. Ale Ty to wiesz przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 a tak n...w 2005 plywajacy butcher BE bil wszystko na glowe, pazdziernik 2007 kleniowym hitem okazal.... a to mi ulżyło Ufffff !! Myślałem, ze tylko ja spotykam takie klenie, Łowiac latem na małej rzczce sprawdzał sie w zasadzie wyłacznie 5 cm butcher F i nieco rzadziej Hornet 4F co ciekawe wyłącznie czarne w zółte kropki lub paski. Na inne wabiki brań było sporo mniej. Pytajac miejscowych o te kolorystyczne upodobania usłyszałem, ze one lubia zółty kolor bo je tu grunciarze kukurydzą ćwiczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 @jurekquark mit k?se ... brudna woda, bure niebo, czarny daje dobry kontrast ... butcher ma bardzo interesujaca prace @waldekalez oczywiscie, masz racje, to sytuacja podaje nam skladowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 A więc Butcher BE tak naprawdę nie jest BE, ale CACY . A ten okonek L.D. jakby znajomy - cieszę się, że się sprawdził. Wobków L.D. w większym rozmiarze (4 cm) jeszcze trochę mam - mogę coś wyskrobać - z tym, że na te malutkie to się nie zamienię . A co do Ownerów, to moje druciaki (czerwone opakowanie) tak samo wyglądały po większych jaziach. Pewnie też takie założyłeś - lepsze (bo grubsze i wytrzymalsze) są chyba niebieskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 22 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 nie zakladalem, ty mi je tak przyslales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 23 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 pogoda nadal pod psem, te biale kropki to snieg z gradem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Gratuluje, widze ze jak ja jadlem jajeczka faszerowane Ty byles nad woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Marcowe kleniki mojego znajomego, Mikołaja. Pogoda była dość wredna, co widać szczególnie na jednym ze zdjęć, ale kleniom nie odebrało to apetytu. Nie są to kolosy, ale jako pierwsze w życiu cieszą strasznie . Ja natomiast cały czas czekam na swojego pierwszego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 I drugi, mniejszy, z kolekcji : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Tylko pogratulowac kleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traker Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 ładne klenie, ładne zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 ładne klenie, ładne zdjęcia. nic dodać , nic ująć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 pogoda nadal pod psem, te biale kropki to snieg z gradem Piotr,Czy te klenie u Ciebie kiedykolwiek NIE biorą <_< ??? Ładna pogoda - biorą, śnieg z gradem - biorą. NUUUDA - ale kurnia chciałbym się tak nudzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 @Karhu : na tym ostatnim zdjęciu jest jaź , a nie kleń drobne sprostowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 @Karhu : na tym ostatnim zdjęciu jest jaź , a nie kleń drobne sprostowanieA po czym wnioskujesz, że to jaź? Moim zdaniem to klonek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 @Karhu : na tym ostatnim zdjęciu jest jaź , a nie kleń drobne sprostowanieA po czym wnioskujesz, że to jaź? Moim zdaniem to klonek. po pierwsze : kształt ciała . Ciało klenia jest bardziej wrzecionowate , natomiast jaź jest bardziej wygrzbiecony . po drugie : wielkość łusek . Kleń ma bardzo duże łuski dodatkowo o czarnym uberwieniu na krawędziach . Jazie mają dużo małych łusek , brak czarnego ubarwienia .nie jestem w 100% przekonany , ale moim zdaniem ryba na ostatnim zdjęciu bardziej przypomina jazia niż klenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi