Skocz do zawartości

KLENIE 2008

pitt

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Pogoda paskudna, nie dla mnie, ale dla ryb. Skoki ciśnienia, przelotny deszcz, wiatr nie wiadomo skąd:)Na woblerkach zadyndało parę rybek. Ciężko było, bo dopiero po 3 godzinach znalazłem jedno miejsce gdzie zażerały bardzo dobrze.

p.s w bankowych wiosennych miejscach ryb nie było.Ryby brały w szybkim letnim nurcie o głębokości 1 metra.

U mnie też zadyndało i to pomimo płynącego błotka i mocno podniesionej wody.

Kleniki siedzialy w kamieniach opaski teraz zalanaej a normalnie będącej jakieś 1,2m nad wodą.

Na małe skubać nie chciały i dopiero 7 cm lekko je ruszyło

Niestety same maleństwa, ale przy tym stanie pogody i przejrzystości wody to i tak sukces

u mnie klenie bardzo aktywne z tym, ze ta aktywnosc charakteryzowala totalna ignorancja woblerow wszelkiej masci i wielkosci, dzisiaj bylo tak, jak kilka dni temu ... klenie jadly pokarm niewidzialny golym okiem ... dwa delikatne skubniecia wprawdzie zaciete, jednak za przyslowiowia skorke i klonki spadly ... zukow ze soba nie mialem, wiec dupa zbita ...

za to jeden nachalny szczupak-samobojca zagryzl ... nawet kilka razy, glooga, salmiaka, obrotowke i jeszcze raz salmiaka ... paranoja :mellow:

widac, ze wiosna idzie, zaby skacza w panice w mokradla, zaskronce czlowiekowi po butach laza, zimorodki lataja pomiedzy galeziami z predkoscia swiatla ... 21?C ... ehhh :mellow:

Dzięki za wsparcie chłopaki :mellow:

Bujo - wiele słyszałem o tym daniłowie, byłem tam raz - z tym, że bez wędki. Napewno jednak wybiorę się tam lepiej przygotowany i popróbuje złowić klenia.

Swoją drogą to jakbyś jechał na broczysko, to może się spotkamy?... :unsure: byłoby miło :D