Bezel Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 @Bezel Sporo ciekawych miejsc na klenia masz na Sole od miejscowości Bielany w kierunku Oświęcimia.Klenie drobne i średniaki (do 40cm) ale są w wodzie także +50.Rzeka Skawa od Miejscowości Zator w kierunku Oświęcimia.Rzeka Wisła od Skoczowa w dół... Zbiornik Dziećkowice, tylko z łodzi w okolicach niebieskiej przepompowni. Tam trzeba mieć mocne nerwy - koło łodzi pływają takie ponad 60cm. Super je widać w słoneczną pogodę na szkiełkach polaryzacyjnych.Ten sam zbiornik, łódź i tzw. Bulgot miejsce gdzie wypływa woda tłoczona z Soły. Zbiornik Żywiecki w miejscu gdzie wpada potok Łękawka.Ładne jazie i klenie. Kanał pomiędzy Zbiornikiem Żywieckim i Porąbką. Miejscowość Czernichów. Pozdrawiam. DZIĘKI !!! TYLE MIEJSC ŻE NA ROK MI STRACZY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miko Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 A i owszem Warciak, byłem nad Wełną, piękna i trudna woda. Zdaje się że z Jarocina masz całkiem niedaleko Prosnę i Obrę, myślę że tam niezłe kabany pływają, byłeś nad którąś z nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Witam Dzisiejszy szary swit nad Dunajcem oczekiwań wiele ale tylko jeden maly klenik 38cm.Woda ,,szła '' nadół aktywnośc ryb słabaPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 @Bezel Miejsca połowu klenia popieram fotkami.Jest to przyłów kolegi przy karpiowaniu.Wczorajsza wyprawa z Mefisto na szczupaczka była zerowa, ale karpiarzom na kije jako przyłów wchodziły takie kleniki.Zbiornik Porąbka - z Katowic około 70km. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Szymański Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Gratuluję Panowie.Lady D. Piękny kleń , piękne zdjęcie.Donkicha ciekawy wobler mógłbym się dowiedziec co to za model i kto jest wykonawcą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 @Przemek ten wobler z tego co widze to boleniowy siek-M nazywa sie chyba Siga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Witam Tak tak to boleniowy siek-M a klenik siadł na przelewie w najsilniejszym prądzie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sochun Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Wszystkim gratuluję kleni i dołączam swojego. Tym bardziej cieszy, że to pierwsza sensowna ryba w tym roku i dodatkowo mój największy kleń Niestety nie wziąłem aparatu i foto robione było komórką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Szymański Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Sochun ładny prosiak. Mimo , że zdjęcie robione było komórką to i tak jest wzorowo wykonane. Gratuluję!Oleix , Donkicha dzięki za info w sprawie woblera.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sochun Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Dzięki Przemek Jeszcze jedno tym, którzy naprawdę chcą wypuszczać ryby radzę likwidować zadziory. Powyższy kleń skończyłby prawdopodobnie w occie gdyby kotwiczki miały zadziory. Chociaż to nic odkrywczego to radzę wymienić kotwice na porządne, kolega miał podobnego i ładnie zdemolował małe kotwiczki w Tiny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Niestety nie wziąłem aparatu i foto robione było komórką spoko logo na koszulce widać fajna rybcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Szymański Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Sochun co do kotwic to racja.Ja w moich już od kilku ładnych lat likwiduję. Nikt przy chęci wypuszczania ryb nie namówi mnie na zadziory.A oto dzisiejszy jedynak. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miko Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Jak zwykle piękny kleń Przemku, gratuluje Zadziory według mnie przynoszą więcej problemów niż pożytku, dziwię się że nie ma w produkcji kotwiczek bezzadziorowych.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 26 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Zadziory według mnie przynoszą więcej problemów niż pożytku, dziwię się że nie ma w produkcji kotwiczek bezzadziorowych..to sie oczywiscie nie zgadza, bo sa i to rozne, z ogolnie dostepnych np. VMC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dero1990 Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Pitt wyslij mi link z tymi kotwiczkami bo równiez od dłuzszego czasu szukam, lecz bezzkutecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 26 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 google -> VMC fishing hooks w tamtym roku szukalem chetnych na zakup 1'000 sztuk, chetnych bylo co nie miara, az nie podalem konkretnej oferty ... potem juz jakos nie moglem tych chetnych znalezc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miko Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Zadziory według mnie przynoszą więcej problemów niż pożytku, dziwię się że nie ma w produkcji kotwiczek bezzadziorowych..to sie oczywiscie nie zgadza, bo sa i to rozne, z ogolnie dostepnych np. VMC Jak widać polski rynek nie jest gotowy jeszcze na tak subtelny produkt pitt bo ja takowych nie znalazłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Czyzby klen sie jeszcze nie wytarl bo coraz ich mniej na forum...szczegolnie to brakuje mi polowow Pitt?a Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miko Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 W piątek i sobotę jadę i mam nadzieję wrzucić coś na forum:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Zycze powodzenia no i duzo zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miko Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Dzieki:) Już od poniedziałku nie mogę usiedzieć w miejscu, hehe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 29 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Czyzby klen sie jeszcze nie wytarl bo coraz ich mniej na forum...szczegolnie to brakuje mi polowow Pitt?a Pozdrawiamjak na razie jestem zajechany praca jedyny ersatz to uzupelnianie sprzetu klenie tra sie jeszcze ... ale tylko troche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 U mnie ostatnio taki : Same maluszki, chyba wieksza sa mocno zaintereswoane tarlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Szymański Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Gratuluję Tomku.U mnie tarło jeszcze w pełni i stąd gorsze wyniki. Ostatnio miałem trzy sztuki 40 cm. , 40 cm. i 47 cm. , ale fotek nie robiłem , bo deszcz mocno dawał się we znaki i bałem się o nie najlepszy finał konfrontacji aparatu z wodą.Może w ten weekend pogoda dopisze i fotki zamieszczę.Mam pytanie.Jakiej marki plecionkę polecacie do połowu kleni??Mam mały dylemat. Mam na oku Spiderwire Stealth. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Ja lowie tylko i wylacznie japonskimi zylkami.Lowilem przez jakis czas Sunline Machine Gun Cast o mocy 6lb - byla naprawde bardzo dobra i pozwalala na bardzo dalekie rzuty. Jak sie nie myle to chyba nawet napisalem cos na forum o niej.Teraz lowie na Yo Zuri Hybrid o mocy 4lb. Jest to zylka hybrydowa - pol nylon, pol fluorocarbon. Przez to jest troszeczke grubsza niz zwykla zylka. Wersja 4lb (Avg. Break Strength 8,5lb) ma 0,235mm srednicy.Bardzo fajna zylka. Czesto zreszta uzywana w testach na TackleTourMoge naprawde polecic i jest bardzo tania. Za szpule z 2500yardami zylki zaplacisz zaledwie ok. 20 bucksow na ebayu. Wyglada to tak: A tutaj stronka do producenta : Klik Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi