Miko Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Dzisiaj ,podejrzewam że z powodu ciepłych,ostatnich nocy, klenie były bardzo aktywne. Siedziały głównie w szybszej wodzie na kamieniach. 7 ryb do ręki, w tym mój rekord, nie zmierzony niestety (wyskoczył mi z ręki ) i kilkanaście spięć. Jutro jadę też, może być ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Piekne rybki, gratuluje Ja juz tez niedlugo bede znow na rybkach chlopaki, tylko mature ustna odwale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 30 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Jakiej marki plecionkę polecacie do połowu kleni??Mam mały dylemat. Mam na oku Spiderwire Stealth.zadnej, najlepiej dobra zylka berkley smooth cast XLrapala finessesufix tritaniumalbo nawet mikado dino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 odnośnie spderwire to świetna plecionka z tym ,że białoryb wole na żyłeczke .Choć niewiem jak to jest z linkami crystal berkleya i strena. A żyłka berkleya cast XL to szmelc kupiłem 3 motki i 3 są do wy... chyba ,że mi dali produkcje 2000 r ale napisane jest co innego @Miko fajne te kleniki znalazłeś może się jutro nad Prosne wybiore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miko Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 @Warciak, wybierz się, wybierz, klenie szaleją no i daj znać jak poszło koniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Szymański Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Pomysł z plecionką nie wziął się tak z nieba.Pewnego razu stanąłem na pięknym wlewem , który atakował mój brzeg. Woda w tym miejscu wymywała dół o głębokości do 3 metrów. Stałem przyczajony za dość sporą wierzbą , która swoje korzenie miała właśnie w tym dole. Co się mogło tam dziać?? Sami sobie to wyobraźcie. Ostry nurt , korzenie , i kupa zaczepów , która eliminowała mi przynety jak dobrej klasy snajper.Na nastepna wyprawę zabrałem właśnie Spiderwire Stealth , ale o mocy 50lb. duża to przesada , ale 5-6 centymetrowe woblery mogłem dociążyć 5 gramową oliwką pół metra przed przynetą.Tamtego dnia miałem kilka brań , a dwa ponad półmetrowe klenie uświadomiły mi , ze warto czasami zastosować bardzo mocne zestawy nawet podczas połowu białych drapieżników.W tamtym miejscu na płyciźnie poniżej wlewu widziałem klenie grubo przekraczające magiczne sześćdziesiąt centymetrów , więc mam nadzieję , że je jeszcze spotkam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HotSauce Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Koledzy poznaniacy - próbowaliście już nocnych wypadów na prawy brzeg Warty (od strony Katedry do mostu kolejowego?) tam mialem (za czasów studiowania na PP) najlepsze kleniowe łowisko.Byłem tam nawet rok temu i polecam. Tam też padł mój rekordowy jelec (coś koło 35cm). Co ciekawe na obrotówki na normalne woblery miałem tylko okonie. Zabawa zaczynała się gdy założyłem 1,5cm powierzchniowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miko Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 O to ciekawe:) trzeba będzie się wybrać na warciańskie klenie, dotychczas na warciańskiej nocce byłem tylko raz z moim kompanem karhu. Szukaliśmy jazi, niestety jedna nocka to tylko musnięcie tematu, także na pewno Warta po zmierzchu jest jeszcze do nadrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miko Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 A propos jelca, gratuluje, niezły byk, prawdziwy rekord, zupełnie tak jakbyś trafił 80 cm klenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HotSauce Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 No teraz to nie mam już tyle z jelcami do czynienia, ale parę lat temu to mógłbym założyć wątek Jelec2008 Dobra,...nie zaśmiecam wątku (wrócę tutaj z jakims kleniem).Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Czyli Przemek w Angli tarło kleni w pełni ? Jak u nas w PL koledzy ? Dawno nie byłem nad kleniową rzeką i się nie orientuję ? Trą się czy już mozna próbować je kusić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miko Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Dzisiaj nieprzyjemna niespodzianka, chociaż nie wiem czy aż taka niespodzianka zważywszy na weekend i pogodę, od rana na rzeką kajakarze... Klenie spłoszone, 4 niewielkie, max 31 cm, dały się skusić na przelewach na salmo tiny. @Pafek, u mnie klenie mają drobną wysypkę tarłową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemot Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Trochę przypadkowo, ale zawsze... Na 5cio osobowe stadko, uwiesił sie najmniejszy, szkoda, bo wszystkie wystartowały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 No Tomku gratuluje Pieknie ubwariony klen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 @MIko rzeczywiście klenie są głodne dzisiaj na zapomnianym przelewie 2 sztuki na żuczka obie zerwane pod nogami takie 40 + .Piękne brania z powierzchni i piękne hole (w tym temacie się nic nie zmienia mimo holi już kilkunastu klonków ani jeden nie dał się odhaczyć - może to fatum <_< <_< ) a no i przyneta nr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miko Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Hehe, widzisz, warto było się wybrać Nic nie cieszy tak jak łupnięcie klenia w przelewie! gratuluję wyników. Ja będę na wodą jakoś w tygodniu pewnie. PS. Byłeś nad Prosną w końcu, czy z Warty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Szymański Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 A to moich sześć kleni z ostatniej weekendowej wyprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Szymański Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Szymański Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miko Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Jak zwykle rewelacja Przemku. Właśnie czytam po raz kolejny Twoje relacje z wypraw, kiedy pojawią się następne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 @Przemku taka drobna sugestia te parę zdjęć które wstawiłeś różnią się chyba tym że raz miałes okulary a raz nie <_< oj sorry taka natura zaczepna A ja miałem być wczoraj na moim przelewie kleniowym ale nie chciało się wstać.Od niedzieli woda opadła o 15 cm i tylko ukleje zostały <_<.Szkoda bo w niedziele ładnie brały, może wczoraj też a dzisiaj tylko okonki podskubywały ale i tak słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Szymański Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Dzięki chłopaki.Miko następny reportaż ukaże się 14 czerwca.Wiedziałem , że ktoś tak napisze. Śpieszę jednak z wyjaśnieniami , że cztery sztuki złowiłem w tym samym dołku. Miałem dosłownie 2 metry na 2 metry wolnego miejsca na robienie zdjęć , stąd takie , a nie inne fotki.Warciak ciekawy odcinek.A co jeśli kleń wyniósł się w nurt jakieś 10 metrów w nurt od Twoich brzegowych umocnień?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Czytamy, czytamy ... spokojnie zobacz na licznik odsłon stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Dzięki chłopaki.Miko następny reportaż ukaże się 14 czerwca.Wiedziałem , że ktoś tak napisze. Śpieszę jednak z wyjaśnieniami , że cztery sztuki złowiłem w tym samym dołku. Miałem dosłownie 2 metry na 2 metry wolnego miejsca na robienie zdjęć , stąd takie , a nie inne fotki.Warciak ciekawy odcinek.A co jeśli kleń wyniósł się w nurt jakieś 10 metrów w nurt od Twoich brzegowych umocnień??Przemku klenie super,tylko odwróć co jakiś czas klenia w drugą stronkę.Bo co niektórzy pomyślą, że to ten sam kleń Jeszce raz gratuluje. Masz piękne łowisko-zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 próbowałem ale łowię na półdupku na skarpie i ledwo kijek wystaje z roślin inaczej to ryby odpływają dosłownie pod drugi brzeg @Przemek nie miałem na myśli tego,że na tych zjęciach jest ta sama ryba tylko to że są monotematyczne.Spójrz sam te zdjęcia są takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi