Skocz do zawartości

KLENIE 2008

pitt

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Oj chłopie - chcesz abym wyjawił najskrytsze tajemnice studia Matek FV... :lol: :mellow: :lol:

Problemem pozostaje jakość filmu po zmniejszeniu do rozmiaru około 20MB, tak aby można było to umieścić w sieci.

Muszę jeszcze popracować nad jakimś lepszym kodekiem i kompresowaniem.

Ale co tam... W przyszłości będą dostępne pełne wersje DVD - dla zainteresowanych. Klipy to tylko materiał zajawkowy.

<_<

Mateusz wykorzystał okazję :D Gdy ledwo Jarek wkleił je do mojej stronki na próbę,ten od razu puścił filmy na głębką wodę...

Sam byłem zaskoczony...

Wiem że Oskara raczej nie powinniśmy się spodziewać :mellow: Miały to być dla nas filmiki na długie zimowe wieczory :unsure: .

Ale planujemy od wiosny ruszyć z nową produkcją i szerszą tematycznie.Mateusz ma 2 nowe baterie.... :mellow:

No w końcu filmiki poszły w świat :D

Ja oglądam je co wieczór od momentu powstania i powtórzę poraz setny - są świetne. Muzyka również. A ostatnie ujęcie w filmie Bromba - przynęta na klenia to rewelacja. Kto podkładał muzykę do filmu ten wie, że to bardzo trudna i czasochłonna praca, dlatego brawa dla Mateusza.

Generalnie brawa dla obu Panów - aż żal mi ściska cztery litery, że mnie przy 'produkcji' nie było. Chociaż maluteńki udział mam - Matek wie jaki.

Pozdrawiam

Tomek

Jak myślicie, czy konieczne jest aż tak wierne odwzorowanie budowy ciała owadów? Moim zdaniem do takiego łowienia wystarczyłby zwykły pękaty wobler który będzie szedł po wierzchu. Czy na Wiśle komuś sprawdziły się żuczki? Wiem że kilku kolegów łowiło na nie, ale nie słyszałem o jakiś wynikach?

Jak myślicie, czy konieczne jest aż tak wierne odwzorowanie budowy ciała owadów? Moim zdaniem do takiego łowienia wystarczyłby zwykły pękaty wobler który będzie szedł po wierzchu. Czy na Wiśle komuś sprawdziły się żuczki? Wiem że kilku kolegów łowiło na nie, ale nie słyszałem o jakiś wynikach?

oczywiście , że to nie jest konieczne !!! To tylko chwyt reklamowy mający na celu złapać nas , wędkarzy ! Ryba atakująca przynęte od dołu , swobodnie spływającą z nurtem i tak widzi tylko cień :D czarną plamkę na tle nieba ! Bez znaczenia czy to oryginalny żuczek czy zwykły pękaty woblerek ! Żuczek ma jedynie tą zaletę , że (nie wszystkie modele) ma nóżki ... to jedyny plus tego rodzaju przynęt

Odwzorowanie kształtów owada w woblerze, dla mnie ma tylko efekt wizualny dla ludzkiego oka. Zawsze ładna przynęta cieszy. :mellow:

Osobiście przy robieniu owadopodobnych woblerów skupiam się na zaakcentowaniu właściwych kolorów, oraz na pracy przynęty. Na Wiśle skuteczne są nawet żuki mutanty, które wielkością znacznie przekraczają ich naturalny pierwowzór. Duże żuki sprawdzają się na większych przelanych główkach lub przy dzikich burtach, po zmroku na płytszych rafach. Duży żuk, nie zawsze oznacza duży kleń. :D

Sprawdziły się, z tym że dużo zależy jak zwykle od prowadzenia\miejsca\dnia itp. taz tłukły jak oszalałe na smużaki, innym raze brały ale tylko maluchy. Żuczki lepiej spisały mi się przy połowie jazi niż kleni (większe i więcej).

Duży żuk, nie zawsze oznacza duży kleń. :D

mówi się , że duża przynęta to duża ryba ... spróbuj złowić szczupaka latem (koniec czerwca , lipiec) w jeziorze na dużą przynęte ... powodzenia ! Mi się jeszcze nie udało ... za to doskonale biorą na paprochy ... myśle , że z kleniami jest w pewnym sensie podobnie