Siksa Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Ostatnie klenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 graty Siksa niestety spotkanie narazie nie wypaliło z braku czasu niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siksa Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Nic sie nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 dzięki chłopaki za odpowiedzi:Czyli wnioskuję że miejsca mogą być ok tylko ciszej podchodzić, z daleka łowić i raczej woblerki zamiast obrotówek - powalczę Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Mam uprzejme pytanie do kleniowych fachowców: Uczę się od dwóch lat łowić w Odrze prądolubne drapieżniki: klenie i bolenie. Powoli zaczynam rozumieć, o co chodzi w łowieniu boleni - mam już 9 w tym roku. Ale z kleniami to zupełna klapa. Zamiast kleni zwykle łowię okonki. Pytanie - czy to normalne, że przy próbie łowienia kleni w Odrze (w kleniowych miejscach: na przelanych główkach, przy minigłówkach z szybka woda itp.) często chwyta sie okonie? Być może za głośno sie zachowuję i klenie odpływają i zostają okonie? Jeżeli zwykle nie ma okoni w kleniowych miejscach (w których Wy łowicie) będzie to dla mnie informacja, że źle dobieram miejscówki lub używam złych przynęt (częściej kuszą mnie małe obrotówki zamiast woblerków). Z góry dzięki za jakieś inf. dot. okoni w kleniowych miejscach. Pozdrowienia w tym roku przy tak niskim stanie wody wszystko co pływa w Odrze przesunęło sie pod strefy nurtowe albo stoi w samym nurcie nie dziw sie ze okonie ci biorą w przelewach tak czasami bywa zwłaszcza przy takich warunkach jakie mamy obecnie, tak ryby sie będą zachowywać, woda jest ciepła jak zupa wiec i słabo dotleniona wiec musi wyjść na nurt gdzie jest trochę więcej tlenu no i może pokarmu popróbuj wcześnie rano albo w godzinach wieczornych ryby powinny świetnie zagryzać wszelakie żuki, biedronki, oski itp. ps. chyba nie muszę mówić o zachowaniu spokoju, lekkiego chowania się itp. co może mieć kluczowe znaczenie przy tak niskiej wodzie i tak odkrytych szczytach główek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Wczoraj udało się skusić jednego 44cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Wczorajsze nocne łowienie z @Miko finalnie przyniosło zamiast zamierzonych jazi cztery klenie oraz kilka spięć. Dzisiaj powtórka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostek Kleń Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 dziś rano wybrałem się nad Oderke no trafił mi sie taki oto prosiaczek miał około 50 cm drugi kleń z dzisiejszych łowów miał 40 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Dwa kleniki, które złowiliśmy z @Miko wczoraj w nocy. Oprócz kleni i jazi krótko po północy odwiedził nas niewielki sumek - tak z 50-60 cm. Potem lokalny bóbr rozpoczął swoją dywersję i zdecydowaliśmy się na odwrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Gratuluje łowcom rybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Połów z piątku - dwa klenie 30 i 40 kilka cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Połów z dziś - 3 klenie, z czego dwa po 30 i trochę cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Się rozbrykałeś z rybkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Się rozbrykałeś z rybkami Ten większy klonek był tak głodny, że całego woblera pochłonął i tak łatwo oddać nie chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Gratuluje Piekne klenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Gratuluję kleni Pawle, jednak te wiślane są najładniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Dziś 2 wiślane kleniki 23cm i 30cm, na fotce ten większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Gratuluje pięknych klonków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostek Kleń Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 oto kilaka moich kluseczek : 39 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostek Kleń Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 i jeszcze jedna kluseczka41 cm 5. Nie publikujmy zdjęć ryb, których sposób traktowania widoczny na zdjęciu może ewidentnie skutkować ich zejściem (ryby krwawiące, wybrudzone piaskiem, w mocnym uścisku ręki itd.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Bardzo ładne te Twoje kluseczki, a gdzie łowisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostek Kleń Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 łowie w okolicach przeprawy promowej w Przewozie koło Zielonej Góry wędkuje na obu brzegach oczywiście w okolicach znaczy się po pare kilometrów w dół i w góre rzeki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Wnioskuję, że łowisz na Odrze, niestety inna bajka, ja łownie na Wiśle. Połamania kija następnym razem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostek Kleń Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 oczywiście łowisko to moja kochana Odra a słyszałem że w Wiśle pływa podobno w więcej kleni i jazi niż w Odrze niewiem jak jest na prawdę ........ doszły mnie tylko takie pogłoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Piękne klenie! Gratuluje! Tak przy okazji! OGŁOSZENIE: Zamienie Ren, Men i Nidde na Wisle lub Odre...ktos wchodzi w to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi