Skocz do zawartości

KLENIE 2008

pitt

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

No wreszcie rok poświęcenia uwieńczony kleniem na spining i szkoda ,ze nie na swojej rzece Warcie tylko w gościnie u @pablosa na Redze ale pierwszy kleń dociągniety do ręki cieszy niezmiernie :D.Rzeka zupełnie inne ryby też tyle brań co miałem to u mnie przez cały rok.Był jeszcze większy ale po obejrzeniu mojego żuka zauważył równiez nas i mimo zasłony z trzcin odpłynął zostawiając gejzer wody.Ten wziął na invadera 5 cm u mnie na takie wobki biorą wyrośniete szczupaki B)

post-515-1348914044,79_thumb.jpg

post-515-1348914044,9059_thumb.jpg

Jeden z kilkudziesięciu w jedną noc?! - czy dobrze zrozumiałem?

W jakich godzinach łowiłeś? U mnie zwykle o 22giej Odra już wyraźnie śpi łącznie z rybami - chyba ża się mylę...

Widzę, że wszyscy monotematycznie :lol:

Więc dla odmiany jeden z kilkudziesięciu nocnych kleksów.

@Analityk - o 22 Odra jest po małej szarówkowej przekąsce i szykuje się dopiero na prawdziwą nocną ucztę. Tyle że nie ma reguły, o której się zacznie. Ostatnio napotkani wędkarze, spływali z nocki i twierdzili że prawdziwe żarcie rozpoczęło się dopiero o 2 w nocy. Po kilku rybach na pokładzie :angry: :angry: :angry: nie było wątpliwości że mieli rację.

@Piotr, tym razem Matek dzielnie się trzymał i starał dotrzymać mi kroku

@Rognis - a to mieliście wędkarską nocną ucztę, gratuluje.

@All , dzięki za gratulacje, to były jedne z przyjemniejszych chwil na wodą w tym roku. Szkoda, że musieliśmy spływać tak szybko.

Pozdrawiam

Baloo,

No cóż widać jeszcze więcej cierpliwości mi potrzeba a żona będzie musiała dłużej na mnie poczekać w łóżku .....

Czy widać/słychać jak drapieżniki w nocy żerują? - czy to takie ciche (w głębinach) jedzenie?

Dzięki za info - w weekend pierwszy test zapewne

@Analityk - o 22 Odra jest po małej szarówkowej przekąsce i szykuje się dopiero na prawdziwą nocną ucztę. Tyle że nie ma reguły, o której się zacznie. Ostatnio napotkani wędkarze, spływali z nocki i twierdzili że prawdziwe żarcie rozpoczęło się dopiero o 2 w nocy. Po kilku rybach na pokładzie :angry: :angry: :angry: nie było wątpliwości że mieli rację.

A jednak nie wytrzmałem - tylko do 23ciej starczyło mi zacięcia - za pierwszym razem jakiś drapieżnik zerował na stojacej wodzie ale mnie ignorował - za drugim razem już po 22giej było jakoś tak cicho że straciłem wiarę w sukces. Ale lato się jeszcze nie kończy ....

@Analityk, jedna moja rada to pełna koncentracja. W każdej chwili i w każdym miejscu możesz mieć branie wyrywające kij z ręki, nawet pod samymi nogami.

Powodzenie i zdaj relacje jak Ci wyszło w weekend.

Pozdrawiam