Skocz do zawartości

KLENIE 2008

pitt

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Rzeczywiście nisamowity widok. Coś podobnego widziałem 3 lata temu na Wkrze na wysokosci Płońska. Przy rzece było nawet spore oczko połączone oczywiście z nurtem z zatopionym, ściętym dużym drzewem. Woda bardzo czysta i widok podobny jak na tym zdjęciu. Kleni całe stado, dużych takich ok. 50 zdecydowanie mniej, dosłownie kilka. Stałem chyba ze 30min. Coś pięknego, nie zapomniany widok-niestety nie miałem aparatu.

Mało jeszcze widziałem - tyle kleni na raz nigdy :(

Piękne zdjęcie @ Pitt :D

Większość to chyba nie klenie, mi wyglądają na leszczyki, albo krąpie.

Też mam takie wrażenie, kleni jest kilka bliżej wierzchu, mają wyraźne czarne obwódki na płetwach. Co do ryb bliżej dna to tak jak mówisz, krapie leszcze lub coś jeszcze :mellow: B)

Pozdrawiam

Kuba

na tym zdjeciu jest masa kleni i innego bialorybu, zgadza sie, jak mi sie wydaje nigdzie chyba nie napisalem, ze to tylko klenie :D

wszystko co ma czarna pletwe ogonwa, to kleks, popatrzcie gdzie w wiekszosci stoja? oczywiscie w gornej czesci zdjecia, 'pod galeziami' ... oprocz tego miska z lewej strony

ps. swinki plywaja czesciej z brzanami B)

post-24-1348914144,3163_thumb.jpg

post-24-1348914144,4128_thumb.jpg

post-24-1348914144,4961_thumb.jpg

Pitt@ oczywiście że nie napisałeś że to tylko klenie, po prostu chcieliśmy wykazać się wiedzą ...hehe :unsure:

A tak na poważnie, pozostaje tylko pozazdrościć tak rybnej i przejrzystej wody.

U mnie jest na odwrót ryby są ale w wodzie o widoczności +/-20 cm, a jeśli trafi się woda w której co kolwiek widać to przepłynięcie byle płoteczki wywołuje podniesienie adrenaliny :D

ot, takie Polskie realia :(

Pozdrawiam

Kuba