Skocz do zawartości

KLENIE 2008

pitt

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Siemano alebym sobie połapał klenie tylko że nie wiem na jakie przynęty je łapać moglibyście trochę mi podpowiedzieć na co je łapać i w jakich miejscach ich szukać (bardziej przy powierzchni czy przy dnie, przy zwalonych drzewach czy na otwartej wodzie itp... a może tam gdzie jedna rzeka wpada do drugiej bo mam taką możliwości, oraz na jakie przynęty próbować) Dodam że mam do dyspozycji 2 rzeki jedna jest mniejsza rzeką która wpada do większej rzeki o znacznie większym nurcie

Proszę o porady B)

a może tam gdzie jedna rzeka wpada do drugiej bo mam taką możliwości, oraz na jakie przynęty próbować) Dodam że mam do dyspozycji 2 rzeki jedna jest mniejsza rzeką która wpada do większej rzeki o znacznie większym nurcie

Proszę o porady B)

a gdzie dokładnie łowisz ? Na jakiej rzece ?

Siemano alebym sobie połapał klenie tylko że nie wiem na jakie przynęty je łapać moglibyście trochę mi podpowiedzieć na co je łapać i w jakich miejscach ich szukać (bardziej przy powierzchni czy przy dnie, przy zwalonych drzewach czy na otwartej wodzie itp... a może tam gdzie jedna rzeka wpada do drugiej bo mam taką możliwości, oraz na jakie przynęty próbować) Dodam że mam do dyspozycji 2 rzeki jedna jest mniejsza rzeką która wpada do większej rzeki o znacznie większym nurcie

Proszę o porady B)

Witamy na forum :D

Myśle ,że powinieneś na początku przewertować zasoby internetowe w tym temacie, jest tego naprawdę dużo.

Jeżeli ktoś miałby tu odpowiedzieć nawet ogólnie na Twoje pytanie to conajmniej kilka stron pisania by wyszło.

pozdro.

M

Jeżeli ktoś miałby tu odpowiedzieć nawet ogólnie na Twoje pytanie to conajmniej kilka stron pisania by wyszło.

pozdro.

M

Dokładnie ... powiedz nam coś więcej o swoim łowisku ...

Inaczej łowi się klenie w Wiśle , a inaczej w małej rzeczułce ...

Napisz coś więcej :mellow:

Dzięki chłopaki za miłe przywitanie i za zainteresowanie tematem

pytacie sie o moje łowisko tak wiec:

Pierwsza rzeka to rzeka niewielka (chodzi o głębokość-do 1,5-2m szerokość tez niewielka tak do 10-15m max rzeka o średnio-małym nurcie na moim odcinku praktycznie bez zakrętów brzeg różnie raz wysoki raz niski uchodzi do rzeki drugiej i mogę w tym miejscu wędkować)

Druga Rzeka na moim odcinku o dość szybkim nurcie głębokość podobna 1,5-3m rzeka obfituje w różne zwaliska drzew itp. brzeg podobny raz wysoki raz niski też w miarę prosty na moim odcinku co prawda jest parę zakrętów ale niewiele i to chyba byłoby tyle

Hmm piszecie że można by sie rozpisać na parę stron ale ja bym chciał takie podstawowe wiadomości gdzie ich szukać (przy powierzchni przy dnie, w szybkim nurcie czy w wolnym itp.)

A także na co próbować (woblery czy coś innego jakie kolory dominują wsrod przynet)A także jak mozna poznac ich po zachowaniu w wodzie czy mozna jakos odroznic jaka ryba sie spławia czy cos podobnego

Prosiłbym o porady :mellow:

u mnie niema chyba takich stworków ;)

pstrągi w łabuńce są ;) a w wieprzu to esoxy i okonki w lecie ;)

Panku drogi są i u Ciebie testworki :D i to baardzo blisko.Miejscowość Skierbieszów,rzeczka Wolica,a miejscówki to sam znajdziesz bo są charakterystyczne.

Pozdr.

Seba