Skocz do zawartości

KLENIE 2008

pitt

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

pitt gratuluję kleni - na prawdę super i regularnie :D

Trochę późno składam gratki, ale dopiero tutaj dotarłem :huh:

Ginel Tobie już gratulowałem na innych portalach :mellow: Widzę, że cały czas ładnie łowisz :D

Już pisałem w temacie z jaziami... ja muszę poczekać do marca B)

jak już jest temat dotyczący kleni to mam pytanko, otóż czy i jeśli tak to jakie agrafki stosujecie do najmniejszych kleniowo-jaziowych wobków ( powiedzmy 1 - 2 cm ) ?

Przyłączam się do pytania :D

Ja stosowałem do małych przynęt zawsze agrafki Spinwal'a nr. 20, z tym że moje doświadczenie w połowach kleni jest praktycznie zerowe

Do małych woblerów używam również spinwala 18, ale ostatnio przy sporym chłodzie na dworze to myślałem że te agrafki pogryzę, palce u rąk zgrabiałe i teraz jak tu zmienić przynętę :D, co do rozmiaru 20, to jakoś tak na oko zaufania do nich nie mam, ale przetestuję

uzywaj malych obcazek do otwierania, to pomaga ;)

Cenna rada. W zeszłym sezonie myślałem, że wędkę połamie, przynęty wyrzucę przez te agrafki. Jak już się udało otworzyć agrafkę to kotwiczki się wbijały w rękawiczki i znowu atak szału. Teraz kupiłem rękawiczki neoprenowe ale i będę musiał kupić obcążki.

jak już jest temat dotyczący kleni to mam pytanko, otóż czy i jeśli tak to jakie agrafki stosujecie do najmniejszych kleniowo-jaziowych wobków ( powiedzmy 1 - 2 cm ) ?

Przyłączam się do pytania :D

Ja stosowałem do małych przynęt zawsze agrafki Spinwal'a nr. 20, z tym że moje doświadczenie w połowach kleni jest praktycznie zerowe

Jeśli łowię żyłką max. 0,18mm używam otwartej agrafki Spinwal nr20, jeśli potrzeba łowić klenie grubiej, to agrafka spinwal nr18

Gratulacje fajny klonek.

Ja dziś byłem na zwiadach - w tamtym roku wiosną nie umiałem podejść kleni, gdyż woda była za duża, a w tym roku jest jeszcze większa :( Więc i w tym roku klenie z mojej rzeczki odpadają - ale w tym roku dochodzi Odra, więc mam nadzieje :D